Patronul Ripensiei, Dumitru Mihu, un mare adversar al proiectului de stadion-lego la Timișoara: ”Eu vreau să se construiască stadionul în 2-3 ani și avem nevoie de un buget rezonabil.” De ce numește Cluj Arena ”un dezastru”

Anda DELIU 19 Feb. 2021, 11:59 Liga 2
Patronul Ripensiei, Dumitru Mihu, un mare adversar al proiectului de stadion-lego la Timișoara: ”Eu vreau să se construiască stadionul în 2-3 ani și avem nevoie de un buget rezonabil.” De ce numește Cluj Arena ”un dezastru”

Finanțatorul Ripensiei, Dumitru Mihu, a detaliat de ce clubul său se opune ridicării unui stadion pe schelet metalic, cu 15.000 de locuri, la Timișoara.

Dând lecții despre stadioanele din ”toată Europa”, Mihu a dovedit că nu înțelegea idee vechiului primar, ca orașul să aibă un stadion mare, unul mijlociu și unul mic, toate noi, ci e disperat ca Ripensia să aibă o nouă arenă. Evident, varianta ca propriul club, care toată ziua se mândrește cu faptul că e privat, să-și facă singur stadionul, nu este luată în calcul!

Deși în Europa există stadioane-lego, cu structuri metalice, Dumitru Mihu a afirmat că așa ceva nu există pe bătrânul continent, dovedind, încă o dată, că mai are de învățat despre fotbal. ”Nu a fost intenția de a deranja sau de a jigni pe cineva. Am participat la o discuție privind principiile, am ridicat acest subiect și am spus atunci continui să susțin. Pentru a termina un stadion într-un timp relativ scurt, 2-3 ani de zile (n.r. – noul stadion Steaua, unul neconstruit pe sistem metalic sau lego, a fost finalizat în aproximativ 2 ani), trebuie să adoptăm metodele și să luăm proiectele care sunt fezabile pentru acest termen. Stadionul-lego este o poezie frumoasă de campanie. Așa ceva nu există în toată Europa. Nu știu dacă cineva a ăzut un astfel de stadion (n.r. – există în Austria). În momentul în care vrei să faci ceva în România inovator, apar problemele tehnice. Eu construiesc hale mari, știu ce înseamnă. Te costă cu 30 la sută mai mult. Eu sunt absolut convins că acel proiect care costă acum 23 de milioane de euro va costa la final între 35-40 de milioane de euro. Eu vreau să se construiască stadionul în 2-3 ani și avem nevoie de un buget rezonabil”, a spus Mihu.

”În România, stadioanele sunt făcute de autorități”

Este foarte interesant că Dumitru Mihu a părut deranjat la întrebarea unui ziarist despre faptul că un stadion mare i-ar putea aduce un sponsor de mare calibru pentru club.

Patronul Ripensiei a spus că el are bani pentru ca echipa să promoveze, dar e frânat de lipsa unui stadion. Întrebat de ce nu pune acei bani la bătaie pentru un stadion, Mihu a spus că: ”În România, stadioanele sunt făcute de autorități”.

CFR Cluj sau Viitorul au stadioane ridicate din bani proprii, dar probabil finanțatorul timișorean nu le-a considerat exemple relevante în context.

Mihu vrea ca stadionul mai mic, gândit în spatele arenei din Ciarda Roșie, folosită în trecut de Ripensia, să se facă în locul celui lego, irosind astfel o locație mai mare degeaba! ”Stadionul de 7000-8000 de locuri e fezabil. Eu am o speranță că s-ar putea face așa ceva. Ar putea să existe 10-13 milioane. Stadionul-lego o să fie un monstru în oraș, care nu va fi folosit. Sunt 2 milioane pentru mentenanță pentru un stadion. De că irosim pentru un stadion care să stea gol. Cluj Arena este un dezastru la acest capitol”, a mai spus Mihu.

Un vis al fostului primar Nicolae Robu, stadionul-lego urma să fie făcut în Calea Buziașului din Timișoara.

În ceea ce o privește pe Ripensia, clubul lui Mihu este una dintre candidatele la retrogradare în acest sezon de Liga 2 din care mai pică cinci echipe, după abandonul celor de la Turris Oltul. Roș-galbenii sunt pe locul 15 din 20, cu 15 puncte acumulate în 13 meciuri, fiind la doar trei puncte peste antepenultima clasată, Unirea Slobozia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sanse-mari-sa-se-renunte-la-un-proiect-de-stadion-nou-in-timisoara-viceprimarul-cosmin-tabara-a-revenit-cu-precizari-dupa-ce-a-vorbit-de-idei-venite-dinspre-ripensia-si-frf-19168442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/viorel-serban-presedintele-asu-poli-reactioneaza-dupa-ce-s-a-anuntat-ca-e-posibil-sa-se-renunte-la-stadionul-lego-de-la-timisoara-fostul-rector-nu-vede-barna-din-ochiul-universita-19169177

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momente-stanjenitoare-pentru-csm-resita-la-amicalul-cu-ripensia-autocarul-cu-care-a-facut-deplasarea-intr-un-sat-de-langa-timisoara-a-ramas-impotmolit-in-noroi-s-a-intervenit-cu-tractorul-iar-jocul-19168067

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-dat-o-lectie-din-toate-punctele-de-vedere-ripensiei-intr-un-amical-mutat-din-taramul-noroiului-pe-terenul-sintetic-de-la-baza-2-din-timisoara-19168154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tineti-va-tare-nicolae-robu-anunta-un-alt-stadion-la-timisoara-mai-mic-facut-din-banii-primariei-cu-o-tehnologie-ce-permite-ridicarea-rapida-19130999

Anda DELIU 19 Feb. 2021, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă