OFICIAL | Marius Chindriș s-a întors la Petrolul. Jucătorul, fost inclusiv căpitan al ”găzarilor”, era îndepărat de la echipa ploieșteană în urmă cu doi ani

Marius ANGHEL 26 Aug. 2021, 19:04 Liga 2
OFICIAL | Marius Chindriș s-a întors la Petrolul. Jucătorul, fost inclusiv căpitan al ”găzarilor”, era îndepărat de la echipa ploieșteană în urmă cu doi ani

Revenit la Petrolul de la începutul acestei săptămâni, după ce ultima dată a fost legitimat la CS Mioveni, Marius Chindriș (30 de ani) a fost prezentat oficial astăzi, 26 august. Mijlocașul arădean se întoarce la echipa ploieșteană pentru care a evoluat atât în Liga 3, cât și în Liga 2, în perioada iulie 2017 – august 2019.

Marius Chindriș a revenit la Petrolul, de unde era îndepărtat în 2019

Petrolul a mai făcut în această lună o achiziție de la CS Mioveni. După ce l-a luat Cosmin Tucaliuc, împrumutat însă de la Farul, dar care fusese cedat inițial de constănțeni către CS Mioveni, echipa ploieșteană l-a luat și pe Marius Chindriș, ultima dată fost tot la echipa argeșeană nou-promovată în Liga 1.

Chindriș a revenit la Petrolul, unde a mai fost legitimat în perioada iulie 2017 – august 2019, când echipa a evoluat în Liga 3 și mai apoi în Liga 2. În primul sezon în care ”găzarii” reveneau în eșalonul secund, 2018-2019, Chindriș, care a purtat și banderola de căpitan, a jucat în 27 de meciuri (2084 minute) și a marcat un gol.

Mijlocașul care în cariera sa a evoluat pentru UTA (fostul și actualul club, când încă purta numele de UTA Bătrâna Doamnă) și Național Sebiș înainte să ajungă la Petrolul, a mers după despărțirea de echipa ploieșteană la CSM Târgu Mureș, noua echipă a orașului mureșean, care tocmai promovase în Liga 3 și care s-a desființat imediat după aceea, fiindcă primăria și-a retras sprijinul financiar. În aceeași vară ajungea la Viitorul Șelimbăr, tot în Liga 3, cu care prindea locul 3 în Seria 5 în sezonul ”înghețat” din cauza pandemiei. Apoi, sezonul trecut, a ajuns la Farul Constanța, în Liga 2, unde nu a fost utilizat în primele două etape și a preferat să plece la CS Mioveni, cu care a promovat în Liga 1, de unde, iată, acum a plecat și s-a întors la Petrolul. Pentru argeșeni a prins 11 meciuri (594 minute) în sezonul trecut, de Liga 2, iar în Liga 1, în campionatul actual, a fost rezervă într-un singur joc, fără să fie utilizat.

Acum a semnat un contract valabil pe doi ani cu Petrolul.

”Marius Chindriș s-a întors, oficial, pe „Ilie Oană”, mijlocașul semnând, astăzi, un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu gruparea noastră. Jucătorul revine, astfel, la Petrolul, după experiența precedentă de doi ani, între 2017 și 2019, atunci când a bifat, în tricoul „galben-albaștrilor”, 49 de prezențe în campionat (22 în Liga 3 și 27 în Liga 2), un gol marcat și alte trei apariții în Cupa României.

Născut la Arad, Chindriș (30 ani) a făcut parte, timp de șase sezoane, din lotul lui UTA, înainte de a ajunge la Petrolul, iar după despărțirea de „lupi” și-a continuat cariera la Viitorul Șelimbăr, Farul Constanța și CS Mioveni, cu formația argeșeană reușind, la finele stagiunii precedente, să obțină promovarea în primul eșalon.

Bun revenit, Marius Chindriș!”, a anunțat Petrolul.

Dacă pe Senad Jarovic l-a prezentat la Petrolul președintele Costel Lazăr, pe Marius Chindriș l-a prezentat directorul sportiv Claudiu Tudor.

Chindriș, al zecelea transfer al Petrolului

Ieri, Petrolul a prezentat altă achiziție, pe germanul de origine bosniacă Senad Jarovic. Astăzi l-a anunțat pe Marius Chindriș, care, devine, astfel, a zecea achiziție a ”găzarilor” în această perioadă de transferuri.

În această campanie de achiziții, Petrolul i-a mai adus pe Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni), Sergiu Pîrvulescu (fundaș, ex SCM Gloria Buzău), Simon Măzărache (atacant, ex Farul), Takayuki Seto (mijlocaș, ex Astra), Constantin Stoica (atacant, ex SCM Gloria Buzău), Cosmin Tucaliuc (mijlocaș, noul Farul Constanța) și Senad Jarovic (atacant, ex Radomlje / Slovenia).

Totodată, l-a readus în lot și pe atacantul Sory Diarra, pe care în partea a doua a sezonului trecut l-a cedat sub formă de împrumut la Unirea Slobozia.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-chindris-a-revenit-la-petrolul-nae-constantin-a-avut-si-alte-noutati-in-lot-la-primul-antrenament-din-aceasta-saptamana-19197498

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-semnat-cu-un-atacant-bosniac-de-aproape-2-metri-senad-jarov-a-evoluat-pana-acum-in-slovacia-slovenia-si-danemarca-19197590

Marius ANGHEL 26 Aug. 2021, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă