OFICIAL | Sergiu Pîrvulescu, al patrulea transfer perfectat de Petrolul pentru noul sezon. ”Performanța deloc de neglijat” cu care i-a impresionat pe ploieșteni

Marius ANGHEL 14 Jun. 2021, 20:08 Liga 2

Sergiu Pîrvulescu (17 ani) este, oficial, al patrulea transfer perfectat pe Petrolul în această vară, pentru noua ediție a Ligii 2, 2021/2022.

Fundașul dreapta care ultima dată a evoluat la SCM Gloria Buzău, unde a impresionat cu evoluțiile sale, a semnat astăzi, 14 iunie, contractul cu echipa ploieșteană, venind sub formă de împrumut de la Kids Tâmpa Brașov, club de Liga 3 de care aparține.

  • Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni) sunt celelalte achiziții făcute de Petrolul în această pauză între sezoane.

Sergiu Pîrvulescu a semnat cu Petrolul

Sergiu Pîrvulescu, care la 21 iulie va împlini 18 ani, se anunță a fi unul dintre titularii Petrolului în noul sezon.

Zilele trecute, noul antrenor al Petrolului, Nicolae Constantin, anunța la ProSport LIVE că pentru postul de fundaș dreapta își dorește să utilizeze în noul sezon un jucător ”under”, născut în 2003 sau mai târziu. Astfel, Ștefan Bărboianu iese din vederea sa, iar conducerea trebuie să ajungă la un acord privind rezilierea cu experimentatul jucător. O altă variantă pentru acoperirea acestui post este Fabian Niță, un tânăr din pepiniera Petrolului care în sezonul trecut a fost împrumutat în Liga 3 la CSO Plopeni.

Pîrvulescu a impresionat la echipa din Buzău, unde în sezonul recent încheiat a evoluat în 22 de meciuri (1900 minute), 21 ca titular și în care a fost înlocuit doar de două ori, și a înscris un gol, în victoria cu 3-0 din Crâng cu Aerostar.

Petrolul: ”Pârvulescu este un obișnuit al naționalelor de juniori”

Pîrvulescu a ajuns la echipadin Ploiești sub formă de împrumut, dar cu opțiune de cumpărare, anul viitor, dacă va confirma și în tricoul galben-albastru.

”Clubul nostru își continuă campania de întărire a lotului de jucători în perspectiva viitorului sezon competițional, astăzi ajungând la un acord cu tânărul fundaș dreapta Sergiu Pârvulescu.

În vârstă de doar 17 ani, născut la Brașov, Pârvulescu are, deja, experiența unui sezon competițional la nivelul eșalonului secund. Crescut la ACS Kids Tâmpa Brașov, grupare de care aparține și în prezent, noul echipier al „lupilor” a evoluat, în ediția 2020-2021 a Ligii 2, sub formă de împrumut la Gloria Buzău, bifând 16 prezențe în sezonul regulat și alte șase pe parcursul fazei play-out, și, cu o singură excepție, a fost titular în toate aceste confruntări. În plus, în afara partidei cu „U” Cluj, în care a intrat pe teren imediat după pauză, și a meciului cu CSM Reșița, atunci când a fost înlocuit în minutul 72, Pârvulescu a fost integralist în celelalte întâlniri, o performanță deloc de neglijat pentru un jucător născut în 2003.

În același timp, Pârvulescu este un obișnuit al naționalelor de juniori, ultima dată fiind convocat la reprezentativa „Under 18”, acolo unde, recent, a fost coechipier cu un alt petrolist, fundașul central Adrian Nicolae, la un turneu desfășurat în Serbia.

Bun venit, Sergiu Pârvulescu!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

  • În sezonul recent încheiat, Petrolul a folosit ca fundaș dreapta jucătorii: Alberto Olaru (23 de ani), Ștefan Bărboianu (33 de ani) sau Bryan Mendoza (28 de ani), de acesta din urmă despărțindu-se în iarnă.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 14 Jun. 2021, 20:08 Liga 2
Pe aceeași temă