Atacant fost la Corvinul merge la Ripensia. A mai evoluat în Liga 2 la Șelimbăr. ”M-am cam săturat de Liga 3 și trebuie să demonstrez că pot evolua la acest nivel”

Dan HENEGAR 18 Jan. 2023, 13:16 Liga 3
Atacant fost la Corvinul merge la Ripensia. A mai evoluat în Liga 2 la Șelimbăr. ”M-am cam săturat de Liga 3 și trebuie să demonstrez că pot evolua la acest nivel”

Andrei Roșu, fost jucător în Liga 2 la CS Comunal Șelimbăr, și-a atins obiectivul acestei ierni, zilele viitoare urmând să semneze un contract cu Ripensia Timișoara, după ce a rămas liber de contract după despărțirea de Corvinul.

Fotbalistul originar din Alba Iulia ce va împlini 22 de ani în februarie, în data de 27, aflat la un moment dat în curtea FCSB-ului, s-a despărțit în această pauză de iarnă de Corvinul Hunedoara, liderul Seriei 9 din Liga 3, iar dorința sa expresă a fost să facă pasul spre eșalonul superior mai repede decât ultima sa echipă. A mai avut tatonări cu diverse formații, CS Comunal Șelimbăr, Unirea Dej, Poli Timișoara sau Someșul Dej, însă în cele din urmă s-a concretizat pista Ripensia, documentele urmând să se parafeze zilele viitoare, scrie Ziarul Unirea.

Andrei Roșu s-a despărțit de Corvinul și semnează cu Ripensia

Pe agenda sa au venit propuneri și de la echipele din Liga 3 din Alba, Metalurgistul Cugir, CS Universitatea din Alba Iulia sau CSM Unirea Alba Iulia, ultima fiind cea mai insistentă, în ideea de a aduce în curtea clubului din Cetatea Marii Unirii jucători localnici, după modelul Ionuț Grozav.

”În linii mari ne-am înțeles, am analizat oferta împreună cu noul meu impresar Cătălin Sărmășan. Am vrut să facem pasul spre Liga 2, m-am cam săturat de Liga 3, și trebuie să demonstrez că pot evolua la acest nivel”, a spus Andrei Roșu pentru Ziarul Unirea.

Ripensia Timișoara a avut reunirea luni, 16 ianuarie, și se clasează pe locul 15 în Liga 2, obiectivul fiind menținerea în Liga 2. Echipa bănățeană are o singură achiziție prezentată oficial în această iarnă, pe Caius Lungu, fundaș de 33 de ani revenit de la Pobeda Star Bisnov.

Roșu a mai jucat în Liga 2 pentru Șelimbăr, în 10 meciuri

Andrei Roșu, descoperit de antrenorul Alexandru Kalanyos, cel care l-a descoperit și pe idolul atacantului din Alba, internaționalul Nicolae Stanciu, s-a despărțit la finalul anului trecut, în pauză de iarnă, de Corvinul Hunedoara, liderul imbatabil din Seria 9 din Liga 3.

Acesta a ajuns sub comanda lui Florin Maxim în urmă cu un an, după ce a plecat de la divizionara secundă CS Comunal Șelimbăr, cu care promovase în Liga 2 tot cu Maxim antrenor. De altfel, în august 2021, la debutul pe a doua scenă, Roșu a marcat și a oferit o pasă decisivă în partida cu Dacia Unirea Brăila, scor 3-1.

La începutul anului trecut se despărțea de Șelimbăr după ce juca în Liga 2 în 10 meciuri, 340 de minute, și înscria un gol. Doar în trei jocuri a început ca titular.

În partea a doua a sezonului precedent de Liga 3, juca în 14 meciuri pentru Corvinul și înscria 9 goluri. În prima parte a sezonului actual, Roșu a evoluat în 11 jocuri și a marcat de 2 ori.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-reunit-cu-o-sumedenie-de-copii-o-achizitie-si-un-jucator-suflat-politehnicii-timisoara-iulian-muntean-era-foarte-important-ca-jucatorii-pe-care-ii-avem-aici-19258029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mare-amatoare-de-jucatori-tineri-ripensia-incepe-campania-de-achizitii-din-2023-cu-un-pensionar-19257862

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-hunedoara-a-renuntat-la-doi-jucatori-19256618

Dan HENEGAR 18 Jan. 2023, 13:16 Liga 3
Pe aceeași temă