Noile achiziții ale Stelei și-au îndeplinit un vis semnând contractul cu clubul din Ghencea! Claudiu Dragu: ”Am foarte mari emoții” / Iustin Răducan: ”Duc tradiția mai departe în familie”

Marius ANGHEL 16 Feb. 2022, 14:21 Liga 2

Steaua a perfectat marți, 15 februarie, transferurile cu numărul doi și trei din această iarnă, atacanții Claudiu Dragu (30 de ani) și Iustin Răducan (16 ani), iar ambii jucători au fost extrem de emoționați la prezentarea lor oficială la clubul din Ghencea.

Atât Dragu, cât și Răducan au spus că și-au îndeplinit un vis prin semnarea contractului cu Steaua, iar pătrunderea pe gazonul noului stadion și în vestiar le-a provocat senzații puternice.

La interviul acordat pentru Steaua TV, puștiul Iustin Răducan a părut mai stăpân pe sine, și-a controlat mai bine emoțiile în fața microfonului, spre deosebire de atacantul adus de la Astra, care are o vârstă aproape dublă față de fiul fostului fotbalist Narcis Răducan.

Claudiu Dragu îl are idol pe Adrian Ilie

Claudiu Georgian Dragu a semnat cu Steaua după ce s-a despărțit de Astra, oferta primită venind chiar după amicalul dintre cele două echipe, disputat în weekendul trecut, în care atacantul marcase, din penalty, unicul gol al echipei sale în înfrângerea cu 1-7 de la Giurgiu.

Jucătorul originar din Măcin (Tulcea) a jucat în acest sezon în 12 meciuri de Liga 2, 8 ca titular, și a înscris un gol, cu ”U” Cluj (scor 2-1), iar în cariera sa a mai jucat pentru Delta Tulcea, CS U Craiova, Fortuna Poiana Câmpina, Delta Dobrogea Tulcea, Farul Constanța, Turris Oltul Turnu Măgurele, ”FC U” Craiova și CS Afumați.

”Am foarte mari emoții. Mi-am îndeplinit visul copilăriei, să îmbrac tricoul Stelei pe acest stadion frumos. Idolul meu este Adrian Ilie. Am toată stima pentru el”, a spus Dragu, care a fost provocat să transmită și un mesaj suporterilor Stelei: ”Să fie în continuare alături de echipă, să o susțină așa cum au făcut-o și până acum. Sunt cei mai frumoși suporteri din țară și vreau să-i bucurăm prin rezultatele noastre.”

Iustin Răducan: ”Mi-am împlinit visul. La asta m-am gândit tot junioratul”

Fiul lui Narcis Răducan, fostul jucător, printre altele, la Steaua și Rapid, are doar 16 ani, vine de la Sport Team, un club privat de fotbal din București, iar noua s-a echipă l-a prezentat ca fiind golgheter în Liga Elitelor U17. Iustin Răducan a fost testat de Daniel Oprița încă din amicalele disputate de Steaua în finalul anului trecut, când a și marcat un gol, din penalty, în victoria cu 7-1 cu CSM Jiul Petroșani, și pare că l-a convins că merită un loc în lotul echipei mari.

Puștiul spune că și-a îndeplinit un prim vis al carierei sale de fotbalist, acela de a-i călca pe urme tatălui său și de a juca pentru Steaua.

”Să joc la un club precum Steaua înseamnă un lucru foarte mare, în primul rând pentru că duc tradiția mai departe în familie și, în al doilea rând, pentru că este o echipă foarte frumoasă, cu niște fani fantastici, cu un staff tehnic de Liga 1, zic eu, și niște jucători foarte experimentați, de la care am foarte multe de învățat”, a spus Iustin Răducan, care a răspuns astfel atunci când a fost întrebat cum s-a simțit atunci când a călcat în vestiarul noului stadion din Ghencea: ”Mi-am împlinit visul. La asta m-am gândit tot junioratul, să ajung la Steaua, și asta s-a întâmplat. Acum vreau să-i mulțumesc domnului Oprița, pentru că mă ține în lotul echipei mari și vreau să arăt tot ce pot.”

”Marele meu vis este să iau cât mai multe campionatele cu Steaua în Ghencea, să ajung la echipa națională și să ajung un fotbalist foarte mare, unul dintre cei mai mari din lume”
Iustin Răducan (16 ani), atacant, Steaua

În afara celor doi, Steaua l-a mai achiziționat în această iarnă și pe jucătorul polivalent Cristian Bustea (27 de ani), ultima dată fost la UTA, în Liga 1.

Amical cu Concordia Chiajna și apoi apoi primul meci oficial în 2022, cu Unirea Constanța

Altfel, Steaua joacă sâmbătă, de la ora 12:00, ultimul amical din această perioadă de pregătire de iarnă, pe terenul 5 din cadrul Complexului Sportiv Steaua, cu colega de campionat Concordia Chiajna, adversară pe care ar putea să o aibă și în play-off.

În celelalte amicale disputate în această iarnă, echipa lui Daniel Oprița a înregistrat următoarele rezultate: 2-2 cu Progresul Spartac (Liga 3), 3-1 cu CS Tunari (Liga 3), 3-1 cu CS Afumați (Liga 3), 7-1 cu CSM Jiul Petroșani (Liga 3), 6-1 cu Farul Constanța 2 (Liga 3), 6-1 cu Bolintin Malu Spart (Liga 4 Giurgiu) și 7-1 cu Astra (Liga 2).

Steaua ocupă locul 6 după 16 etape, cu 28 de puncte, la fel ca FC Buzău, clasata pe poziția a 5-a, acestea situându-se pe ultimele două locuri care duc în play-off. În primul meci oficial din 2022, Steaua joacă în deplasare la Unirea Constanța, sâmbătă, 26 februarie, de la ora 12:30, în cadrul etapei a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

Interviurile acordate de Claudiu Dragu și Iustin Răducan după ce au semnat cu Steaua:

https://www.youtube.com/watch?v=wpVpur7OAng

Video și foto: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-steaua-a-anuntat-achizitionarea-lui-claudiu-dragu-si-iustin-raducan-acesta-din-urma-fiind-fiul-fostului-fotbalist-narcis-raducan-19219472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-steaua-oferta-pentru-transferul-lui-claudiu-dragu-a-umilit-astra-intr-un-amical-iar-apoi-a-facut-propunerea-pentru-atacant-19219246

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cristian-bustea-prima-achizitie-a-clubului-steaua-in-2022-abia-astept-sa-joc-pe-noul-stadion-19219145

Marius ANGHEL 16 Feb. 2022, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă