Concordia a început antrenamentele cu 27 de jucători. Echipa lui Erik Lincar are patru plecări și două achiziții în această iarnă

Marius ANGHEL 16 Jan. 2024, 11:07 Liga 2

Concordia Chiajna se numără printre echipele din Liga 2 care și-au reluat ultimele pregătirea în această iarnă, în 2024. Erik Lincar a sunat adunarea luni, 15 ianuarie, iar la prima ședință de antrenament, desfășurată pe terenul secund al bazei de la Chiajna, au participat 27 de jucători.

Clubul ilfovean a anunțat primele două noutăți și despărțirea de patru jucători, dar și programul jocurilor amicale, șapte la număr.

Florin Achim s-a despărțit și el de Concordia Chiajna

În afară de mijlocașii Romario Pires și Alexandru Dulca (ajuns la Unirea Dej) și atacantul Alexandru Darius Pop (ajuns la CSC Șelimbăr), Concordia Chiajna a anunțat oficial despărțirea și de fundașul Florin Achim.

Băimăreanul în vârstă de 32 de ani a semnat cu Concordia în vară, după despărțirea de FCSB, a fost utilizat în 9 meciuri din Liga 2 din cele 15, de 7 ori ca titular și a acumulat 568 minute pe teren.

Ilfovenii au ajuns, astfel, la patru rezilieri amiabile în această perioadă de iarnă. ”Jucatorii care au reziliat si nu vor mai continua din aceasta iarna la Concordia Chiajna sunt Florin Achim, Pires Romario Santos, Alexandru Pop si Alexandru Dulca”, a transmis Concordia.

Constantin Dima și Claudiu Dragu, primele achiziții ale iernii pentru echipa lui Erik Lincar

De partea cealaltă, la capitolul achiziții, noutățile printre cei 27 de jucători prezenți la reunire s-au numit fundașul Constantin Dima și atacantul Claudiu Dragu. Despre acesta din urmă Liga2.ro a scris în exclusivitate de săptămâna trecută.

Constantin Cristian Dima (24 de ani) a fost legitimat în prima parte a sezonului la Metaloglobus București, deci tot în Liga 2. A fost utilizat în 8 meciuri, șapte ca titular, de patru ori a fost înlocuit și a strâns 590 de minute.

Deși are o vârstă nu foarte înaintată, fundașul stânga a trecut pe la o mulțime de echipe până acum. A fost format de Dinamo, apoi a evoluat pentru Sportul Snagov, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Viitorul Constanța (actuala Farul), Astra, Desna (Ucraina), UTA, Chindia Târgoviște și Metaloglobus.

În schimb, atacantul Claudiu Georgian Dragu, originar din Măcin (Tulcea), care în data de 28 ianuarie împlinește 32 de ani, a jucat în acest sezon în 12 meciuri din cele 15 de Liga 2 pentru CSM Slatina și a înscris 2 goluri, contra CSM Alexandria (1-0) și CSC Dumbrăvița (3-0).

În cariera sa, Claudiu Dragu a jucat pentru Delta Tulcea, CS U Craiova, Fortuna Poiana Câmpina, Delta Dobrogea Tulcea, SSC Farul Constanța, Turris Oltul Turnu Măgurele, FCU Craiova FC, CS Afumați, Astra, Steaua, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CSM Slatina.

”La capitolul noutati s-au numarat jucatorii Constantin Dima (24 ani, fundas central) care a mai activat la Metalul Resita, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Viitorul Constanta, Astra Giurgiu, Desna Chernihiv (Ukraina), UTA Arad, Chindia Targoviste si Metaloglobus Bucuresti si Claudiu Dragu (31 ani, atacant) care a mai activat la Delta Tulcea, CS U Craiova, Delta Dobrogea, FC Faul Constanta, AFC Turris Tr. Magurele, CS Afumati, Astra Giurgiu, CSA Steaua Bucuresti, Viitorul Tg. Jiu, CSM Slatina si Concordia Chiajna”, a informat echipa din Chiajna.

Amicale cu cinci echipe din Liga 2 și două din Liga 2 pentru Concordia

Clubul nu a comunicat niciun cantonament sau vreo perioadă rezervată lui, ci doar un program cu meciuri amicale, cu jocuri stabilite cu adversați din țară, din Liga 2 sau Liga 3, ceea ce înseamnă că echipa nu va plecat într-un stagiu în afara țării în această iarnă.

Concordia va avea amicale cu CSM Alexandria (27 ianuarie), CSM Slatina (31 ianuarie), Campionii FC Argeș (3 februarie), FC Pucioasa (7 februarie), Chindia Târgoviște (10 februarie), Progresul Spartac (14 februarie) și CS Dinamo (17 februarie).

Campionatul Ligii 2 se reia în jurul datei de 24 februarie, iar Concordia va avea meci cu Ceahlăul Piatra Neamț, la Chiajna. Este un joc extrem de important, dacă nu decisiv pentru ambele formații, pentru accederea în play-off. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte în acest moment, după 15 etape, cu câte 22 de puncte acumulate, și se află pe locurile 8 și 9. Tot 22 de puncte au și Steaua (locul 7) și FK Miercurea Ciuc (locul 10).

Jucătorii pe care Concordia Chiajna i-a avut la reunire:

  • portari: Denis Oncescu, Yanis Stanciu, Mihai Ciontoș,
  • fundași: Laurențiu Corbu, Gerson Guimaraes, Alexandru Stănică, Denis Ispas, Paul Pîrvulescu, Daniel Dumbravă, Constantin Dima, David Dănăilă*, Adrian Iancu*,
  • mijlocași: Rareș Lazăr, Dorin Codrea, Cosmin Tucaliuc, Romario Moise, Giovani Ghimfuș, Andreas Burcea, Cătălin Hlistei, Gabriel Torje, Adrian Popa, Mario Iordan*, Răzvan Lungu*,
  • atacanți: Adrian Bălan, Claudiu Dragu, Cătălin Cocoș, Darius Mocanu*.

*juniori veniți din Academia Concordia Chiajna.

Foto: Concordia Chiajna 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-oficializata-de-unirea-dej-alexandru-dulca-19297281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-visic-si-alexandru-darius-pop-au-semnat-cu-csc-selimbar-19296425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-in-prezent-la-concordia-chiajna-se-gandeste-la-retragerea-din-fotbal-19296381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-s-a-despartit-de-romario-pires-si-alexandru-dulca-19295600

Marius ANGHEL 16 Jan. 2024, 11:07 Liga 2
Pe aceeași temă