OFICIAL | Cristian Bustea, prima achiziție a clubului Steaua în 2022. ”Abia aștept să joc pe noul stadion”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2022, 13:04 Liga 2

Cristian Bustea este prima achiziție perfectată de Steaua în 2022. Fostul jucător al prim-divizionarei UTA a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate și a fost prezentat oficial astăzi, 11 februarie.

Cristian Bustea, oficial la Steaua

În urmă cu fix trei săptămâni, Steaua anunța că a ajuns la un acord de principiu cu Cristian Bustea și Răzvan Andronic. Între timp, doar Bustea a mai rămas la echipa ”militară”, fiindcă Andronic nu l-a convins pe Daniel Oprița la antrenamente și jocuri amicale și a plecat, acesta semnând mai apoi cu o altă formație din Liga 2, cu FC Brașov.

Bustea a mai fost antrenat de Oprița la Juventus București, astfel că jucătorul venit acum din Liga 1 nu mai avea nevoie de probe pentru a i se oferi un contract.

”Sunt foarte fericit pentru alegerea pe care am făcut-o și abia aștept să joc pe noul stadion. A contat foarte mult că am mai lucrat în trecut, cu ei, și cunosc foarte bine, atât sfafful, cât și grupul de aici, care m-a primit foarte bine. Sper că mă voi adapta rapid și vom realiza rezultate bune pentru a-i mulțumi pe suporterii noștri minunați, care sunt mereu alături de echipă și o susțin necondiționat”, a declarat Cristian Bustea, la semnarea contractului cu Steaua. Acesta va purta tricoul cu numărul 30.

Bustea a fost legitimat la UTA din vara anului 2019, echipă cu care a promovat în Liga 1, competiție unde în sezonul trecut a jucat în 20 de meciuri și a marcat un gol, iar în cea actuală a prins 5 partide, însă a totalizat doar 17 minute pe teren, motiv pentru care despărțirea de arădeni s-a și realizat. În cariera sa a mai jucat pentru Sportul Snagov.

”OFICIAL! Steaua București a semnat cu Cristian Bustea!
Cristian Bustea a semnat astăzi la sediul clubului, un contract, pe o durată de 1 sezon și jumătate, cu echipa antrenată de Daniel Oprița. Este primul transfer efectuat de Steaua București, în perioada de iarnă, însă este posibil ca până la începerea partidelor oficiale să mai apară noutăți în cadrul lotului nostru.
Cine este Cristian Bustea
Cristian Bustea (27 de ani și 1,75 înălțime) este un fotbalist polivalent, care a jucat de-a lungul carierei ca fundaș dreapta, mijlocaș central sau de bandă. Acesta și-a încheiat în decembrie 2021 contractul cu UTA Arad, echipă pentru care a înscris de cinci ori în 50 de partide. În cariera sa, a mai evoluat pentru Daco-Getica și Sportul Snagov, având la activ 140 de partide jucate în primele două ligi ale României.
Bun venit la Steaua București!”, sună comunicatul clubului Steaua.

Steaua, cinci victorii și o remiză în amicale 

Altfel, până să perfecteze alte transferuri în această campanie de iarnă, Steaua, cu două săptămână înainte de reluarea Ligii 2, a disputat șase meciuri amicale, înregistrând cinci victorii, 3-1 cu CS Tunari, 3-1 cu CS Afumați și 7-1 cu CSM Jiul Petroșani, 6-1 cu Farul Constanța 2 și 6-1 cu FC Bolintin Malu Spart, și o remiză, 2-2 cu Progresul Spartac.

Cel mai recent test a avut loc miercuri, în Ghencea, cu Bolintin Malu Spart, pe care a învins-o cu 6-1 după ce giurgiuvenii din liga a patra au condus din minutul 15.

Până la reluarea campionatului, primul meci oficial urmând a fi cu Unirea Constanța, la Techirghiol, Daniel Oprița va mai regla jocul Stelei în cel puțin două partide de verificare, cu Astra și Concordia Chiajna.

Foto: Steaua

Marius ANGHEL 11 Feb. 2022, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă