OFICIAL | Nicolae Dică s-a întors ca antrenor la Campionii FC Argeș! Stafful tehnic al lui ”Nick”

Marius ANGHEL 04 Jun. 2024, 21:30 Liga 2
OFICIAL | Nicolae Dică s-a întors ca antrenor la Campionii FC Argeș! Stafful tehnic al lui ”Nick”

O săptămână, atât a trecut de la discuția pe care a recunoscut noul președinte Dănuț Coman că o va avea cu antrenorul dorit la Campionii FC Argeș pentru noul sezon de Liga 2 și până la anunțul oficial al clubului privind instalarea lui Nicolae Dică în funcția de șef al staffului tehnic.

Că lucrurile abia merg la CFC Argeș, nu este o noutate.

De această dată vedem și că ceea ce se transmite ieri nu mai este valabil astăzi la clubul din Pitești. Nu a trecut nici măcar un an de când CFC Argeș se poziționa de partea sponsorului Viorel Tudose și anunța public că nu va ”mai colabora cu Dică din poziția de antrenor”.

Iar, în acest moment, Nicolae Dică este… noul antrenor principal al clubului din Pitești, pentru a treia oară în cariera sa de nici zece ani! Prima dată a antrenat echipa când avea numele de SCM Pitești, iar în al doilea mandat se numea Fotbal Club Argeș. Acum are în denumirea sa Campionii, pe care nu toți suporterii săi o agrează!

Nicolae Dică s-a întors ca antrenor la Campionii FC Argeș!

Așadar, Campionii FC Argeș va începe pregătirea noului sezon de Liga 2, ediția 2024-2025, cu Nicolae Dică antrenor principal.

”Bine ai revenit acasă, Nicolae Dică!
Piteșteanul nostru se întoarce de astăzi pe banca clubului unde a făcut primii pași în fotbal. În cariera de jucător a îmbrăcat tricoul alb-violet de 88 ori, reușind să marcheze 34 de goluri. Ca antrenor, de numele său se leagă revenirea clubului nostru în fotbalul mare, obținând promovarea în liga secundă, în 2017. A contribuit și la promovarea în Liga 1 din 2020, fiind la cârma echipei în prima parte a acelui sezon de ligă secundă.
Staff-ul lui Nicolae Dică va fi compus din George Cotigă, Viorel Tănase, Ionuț Boșneag și Carmel “Bebe” Bărbulescu.
Mult succes, Nick! Hai, FC Argeș!”, sună anunțul clubului din Pitești, care din vara trecută își dispută jocurile de pe teren propriu la Mioveni.

Carmel Bărbulescu, singurul component al noului staff tehnic rămas la club

După cum se poate observa, Dică îi va avea în stafful tehnic pe George Cotigă, Viorel Tănase, ca antrenori secunzi, Ionuț Boșneag, ca antrenor cu portarii, și Carmel Bărbulescu, ca preparator fizic. Doar acesta din urmă a rămas din vechiul staff, al lui Eugen Neagoe, asta, în ciuda a ceea ce transmitea clubul la acel moment.

În sezonul recent încheiat, 2023-2024, CFC Argeș i-a avut ca antrenori pe Alexandru Pelici (etapele 1-4), Eugen Beza (interimar și apoi principal, etapele 5-9) și Eugen Neagoe (etapele 10-19 și 1-7 play-out). De acesta din urmă s-a despărțit înainte de aducerea lui Dănuț Coman ca președinte, cu toate că mai avea cel puțin un an contract.

Nicolae Dică a mai condus echipa de două ori, când avea numele de SCM Pitești sau FC Argeș

Nicolae Dică este alegerea Argeșului pentru funcția de antrenor pentru noul sezon de Liga 2. Fostul atacant vine după un sezon 2023-2024 de coșmar, în care ambele echipe pe care le-a condus au retrogradat din prima ligă! Înainte de acestea două, Dică a antrenat o altă echipă care avea să pice din SuperLigă!

Este vorba despre FC Voluntari, FCU Craiova FC și CS Mioveni!

Cel care acum are 44 de ani și-a început cariera de antrenor, secund, la FCSB, în 2015. A preluat apoi SCM Pitești (decembrie 2015 – mai 2017), în Liga 3, cu care a ratat în primul an promovarea. A reușit-o din a doua încercare, iar apoi a plecat, chemat de Gigi Becali la FCSB (iunie 2017 – decembrie 2018). Mai apoi s-a întors la Fotbal Club Argeș (iunie – octombrie 2019), fostul SCM Pitești, în Liga 2. A avut și o experiență de antrenor secund la naționala României, între 2019 și 2021, ca după aceea să se întoarcă din nou la FCSB (iulie – noiembrie 2022). Au urmat experiențele nereușite de la CS Mioveni (ianuarie – aprilie 2023), FCU Craiova FC (iulie – august 2023) și FC Voluntari (ianuarie – martie 2024).

Acum s-a întors din nou la clubul piteștean, numit Campionii FC Argeș de când s-a trecut la asociația de drept public.

Marius ANGHEL 04 Jun. 2024, 21:30 Liga 2
Pe aceeași temă