Gata, s-a săturat de promisiuni în gol! Eugen Neagoe a spus ce se întâmplă la CFC Argeș: ”Suntem ca o echipă părăsită”

Andrei PASCU 07 Mar. 2024, 16:38 Liga 2
Gata, s-a săturat de promisiuni în gol! Eugen Neagoe a spus ce se întâmplă la CFC Argeș: ”Suntem ca o echipă părăsită”

Eugen Neagoe a prezentat public situația de la Campionii FC Argeș! Antrenorul a venit să spună lucrurilor pe nume înaintea partidei contra Corvinul Hunedoara și a decis să vorbească despre absența conducerii din viața echipei.

Cei care au cuvânt greu de spus în club sunt axați mai mult să iasă în media și să aibă discursuri puternice, dar se pare că sunt doar de fațadă și doar la nivel teoretic. Stafful tehnic și jucătorii au fost lăsați să se descurce cum pot, nimeni nu vorbește cu ei. Cel puțin asta susține Neagoe.

Eugen Neagoe a răbufnit! Conducerea, ca și inexistentă la CFC Argeș

Sponsorul principal Viorel Tudose e ocupat mai mult să vorbească în presa locală despre supărările personale și să anunțe la anumite perioade de timp că pleacă, în timp ce Daniel Stanciu (a cărui pagină personală de pe site-ul oficial este ștearsă, dar care la postul TV la care apare aproape zilnic, Digi Sport, este prezentat ca director executiv al CFC Argeș) este, se pare, ocupat să dea sfaturi în stânga și în dreapta și să vorbească, parcă supărat, pe nivelul fotbalului românesc, pe modul în care se fac lucrurile în țara asta, pe un ton nervos.

Tudose, Stanciu și celelalte persoane cu factor de decizie nu-și fac apariția la antrenamentele echipei, să își arate sprijinul față de jucători și stafful tehnic, aspect confirmat chiar de antrenorul în numirea căruia, probabil, au avut un cuvânt important de spus.

La cum arată lucrurile, Neagoe pare că a fost dus cu vorba de conducătorii din teorie ai CFC Argeș încă din momentul în care a fost numit, pentru că echipa are condiții de județ, cu teren de antrenament de un nivel cu mult sub așteptările unei formații care face investițiile pe care le face și își dorește să revină în prima divizie. Asta a transmis chiar antrenorul!

Multe sunt nemulțumirile lui Neagoe, iar paharul s-a umplut pentru el din moment ce a răbufnit și a decis să vorbească public despre problemele care sunt la echipă. Consideră că tocmai din acest motiv echipa arată cum arată, adică rău, fără speranțe la un parcurs mai bun pentru ultimele meciuri din acest sezon, dar și cu încredere diminuată pentru ce va urma din vară.

Condiții proaste la CFC Argeș, din spusele lui Eugen Neagoe: ”Băieții sunt în pericol de accidentare în fiecare zi”

O întrebare care merită pusă este dacă va mai rămâne Eugen Neagoe și pentru stagiunea 2024-2025, pentru că nu simte că lucrurile merg în direcția pe care și-o dorește și de unde crede că se poate construi ceva promițător. Conducerea e axată pe problemele personale, iar antrenorul a afirmat că se bate pasul pe loc, iar strategia pentru un proiect solid nu se pune pe hârtie.

Neagoe nu a fost oprit nici de persoana din club care a pus întrebările la așa-zisa conferința de presă. ”Tehnicianul” era chestionat pe partea sportivă, dar sărea apoi, în mod intenționat, la problemele care îl macină și de la care speră, ca în sfârșit, să primească promisiuni care să fie ținute.

Trebuie făcută o analiză foarte serioasă (n.r. – pe partea sportivă), dar nu doar eu, și stafful. Dacă vorbim despre un proiect de viitor, trebuia să ajungem cât mai repede la masă (n.r. – masa discuțiilor), de ieri, nu de azi, de săptămâna trecută, să punem lucrurile la punct. Dacă se dorește ca FC Argeș să revină în Liga 1.

Reprezentăm un nume uriaș, istorie, tradiție, cu jucători uriași care au trecut pe aici și e păcat că nu putem face lucrul acesta. Dar nu putem rezolva lucrurile peste noapte, să batem din palme și să jucăm ca Manchester City. Nu, nu se poate! Nu! Trebuie să stabilim care sunt următorii pași. Așa, vor mai veni zece antrenori, 50-70 de jucători și degeaba, degeaba se vor face schimbări, pentru că vei rămâne la același nivel.

Nu poți progresa așa! Trebuie un plan bun, să îl stabilești. Ar fi păcat să nu se întâmple asta, dar eu îmi spun părerea. Am experiență mare în fotbal… mă rog, dacă se dorește, dacă nu, mergem în continuare cum am mers până acum.

(N.r. – Despre condițiile de la CFC Argeș) Ne antrenăm pe unde apucăm, nu avem o bază a noastră. Ne antrenăm cum ne antrenăm, pe un teren foarte rău. Nu poți să te antrenezi pe unde găsești, iar apoi să joci ca Barcelona. Și noi vrem să avem posesie, să atacăm adversarii, să avem ocazii, pentru că suporterii asta așteaptă.

Trebuie să înțeleagă (n.r. – suporterii) că nu putem fără a ne antrena corespunzător. Repet, cum te antrenezi, așa joci! Vreau să punem anumite aspecte ale jocului în practică la antrenamente, nu putem! Unde ne antrenăm… .

(…) pe deasupra, suntem ca o echipă părăsită. De o lună de zile nu a trecut nimeni pe la noi. Nu a trecut cineva din conducere pe la antrenamente, să vadă unde ne antrenăm, cum ne antrenăm, în afară de doi-trei suporteri care vin în fiecare zi și au tot respectul din partea mea.

Ei vin zilnic să ne vadă la antrenament, dar în rest nu vine nimeni. Suntem, practic, singuri. Nu putem așa și avem pretenții de promovare. Avem condițiile astea, nu se poate! Și eu vreau să jucăm spectaculos, să atacăm, dar e foarte greu dacă nu poți să te antrenezi la un nivel corespunzător.

Nu avem pe nimeni lângă noi. În afară de staff și echipă, jucători, nu e nimeni lângă noi! (…)

De când am venit aici, de patru luni, nu avem bază de pregătire și nu s-a făcut nimic. Nici nu am cu cine să vorbesc, asta e realitatea! Nu vreau să supăr pe nimeni, dar asta e realitatea. Suporterii să nu se aștepte să jucăm ca Manchester City, pentru că nu se poate! Nu putem să ne antrenăm, să jucăm de o manieră foarte bună.

Băieții sunt în pericol de accidentare în fiecare zi, în fiecare zi!”, a spus Eugen Neagoe față de neimplicarea conducerii în viața echipei, de condițiile în care este nevoit să antreneze, dar și riscurile la care se supun jucătorii.

Conferința de presă în care Eugen Neagoe și-a spus nemulțumirile:

https://www.youtube.com/watch?v=QNmjgUgPAc4&t=373s

 

Foto: Gabriel Neacșu (Sport Pictures) și CFC Argeș
Video: CFC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-primeste-vizita-stelei-in-etapa-18-din-liga-2-19301844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-csc-dumbravita-joaca-in-etapa-18-din-liga-2-19301851

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-are-cuvinte-de-lauda-pentru-cfc-arges-inaintea-meciului-cu-corvinul-19301838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/partida-corvinul-hunedoara-cfc-arges-prefatata-de-eugen-neagoe-19301836

Andrei PASCU 07 Mar. 2024, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă