Dănuț Coman, prezentat oficial ca președinte la CFC Argeș. ”Este mult mai important ca acest club să reziste, să aibă continuitate, să aibă o infrastructură adecvată, decât să ajungem în Liga 1” | VIDEO

Marius ANGHEL 28 May. 2024, 15:38 Liga 2

Campionii FC Argeș și-a prezentat astăzi, 28 mai 2024, într-o conferință de presă susținută la Arena Pitești, noul președinte al Consiliului Director. Este vorba despre fostul internațional Dănuț Coman, ultima dată președinte la FC Hermannstadt, club din prima ligă.

Acesta a fost numit în această funcție săptămâna trecută, după demisia lui Mihai Foamete și în urma votului consilierilor locali din Pitești. Coman este la CFC Argeș reprezentantul Primăriei Pitești în conducerea administrativă a clubului.

”Dani Coman s-a întors acasă, fiind de astăzi noul Președinte al clubului FC Argeș.
Drumul său în fotbalul mare a început acum 26 de ani, pe când îmbrăca tricoul alb-violet. În tot acest timp, Dani Coman a devenit unul dintre cei mai importanți portari români ai generației sale, iar după retragere unul dintre cei mai respectați conducători de club ai fotbalului românesc.
Cum reîntoarcerea sa acasă coincide cu construcția unui nou stadion la Pitești, credem cu tărie că prin munca sa în slujba Argeșului, își va trece numele pe lista celor mai mari conducători ai clubului argeșean, o listă unde regăsim nume ca Puiu Rapaport, Ion Barbu sau Constantin Stroe.
Bine ai revenit și mult succes, Dani! Hai, FC Argeș!”, sună anunțul pe care CFC Argeș l-a făcut în ziua prezentării lui Dănuț Coman ca președinte al clubului.

Cristian Gentea, la prezentarea oficială a lui Dănuț Coman la CFC Argeș: ”Nu am fost de acord cu altă variantă, pentru că am vrut un om serios, un profesionist desăvârșit, o voce puternică și respectată în fotbalul românesc”

Prezentarea lui ”Dani” a fost făcută de nimeni altul decât șeful său, primarul Cristian Gentea, cel care trage sforile la club, așa cum reiese inclusiv din ceea ce a declarat, și de… Lucrețiu Tudor, administratorul public al municipiului Pitești!

Dănuț Coman primește mână liberă să decidă așa cum dorește la club, iar Gentea susține că va face tot ceea ce va putea pentru a asigura un buget pentru ca noul președinte să nu ducă lipsă de nimic!

”Noul președinte al Consiliului Director al Asociației Campionii FC Argeș este Dani Coman, care va avea puteri de decizie totală, atât pe plan sportiv, cât și administrativ, adică el își va stabili colaboratorii, stafful tehnic, și cu siguranță va avea cuvântul decisiv în completarea lotului de jucători. Mi-am dorit de foarte mult timp acest lucru, acesta este și motivul pentru care nu am fost de acord cu altă variantă, pentru că am vrut la FC Argeș un om serios, un profesionist desăvârșit, o voce puternică și respectată în fotbalul românesc, cât și mai ales un om care s-a format la FC Argeș. Acesta nu putea să fie decât Dani Coman. Iar eu sunt fericit că argumentele mele și ale lui Viorel Tudose au fost de natură să-l convingă pe Dani să accepte proiectul nostru în detrimentul ofertelor venite din partea altor cluburi, cu siguranță mult mai atractive financiar pentru el.

Sunt și foarte liniștit, pentru că, iată, începând de astăzi, misiunea mea se reduce în a-l ajuta pe Dani să aibă un buget corespunzător care să-i ofere liniște în îndeplinirea obiectivelor pe care și le-a propus și să urmăresc îndeaproape etapele construcției noului stadion Nicolae Dobrin. Și aici am o veste bună. Peste mai puțin de 30 de minute, constructorul noului stadion este la Pitești, ne vom întâlni aici cu el. Vine pentru o primă vizită la amplasament. Așadar, Dani, să fie într-un ceas bun! Doamne ajută!”, a declarat Cristian Gentea.

Dănuț Coman: ”Îmi doresc foarte mult să reconstruim acest club, să-l readucem acolo unde ne dorim cu toții și, mai ales, să reziste”

După ce i-a mulțumit primarului pentru cuvintele frumoase pe care le-a spus despre el, Dănuț Coman a declarat că nu i-a fost ușor să accepte să se întoarcă la clubul din Pitești după 19 ani!, vrea să-l reconstruiască, să-l readucă în prima ligă și să-l facă să reziste!

”Nu a fost ușor. Știu de câte ori am vorbit la telefon, de câte ori ne-am văzut. Nu a fost o decizie ușoară pe care am luat-o, dar am plecat în 2005, în luna ianuarie, de la FC Argeș la Rapid, m-am întors acum, după 19 ani. M-am întors într-un moment greu, dificil, dar îmi doresc foarte mult să reconstruim acest club, să-l readucem acolo unde ne dorim cu toții și, mai ales, să reziste, pentru că este mult mai important ca acest club să reziste, să aibă continuitate, să aibă o infrastructură adecvată, decât să ajungem în Liga 1”, au fost primele cuvinte ale lui Coman în calitate de președinte CD al Campionii FC Argeș, un club care se dorește continuator al acelui FC Argeș care l-a lansat pe el în fotbalul mare.

”Este perfect adevărat că ne dorim cu toții să ajungem cât mai rapid în Liga 1. Și eu îmi doresc acest lucru, domn’ primar, la fel, toată suflarea alb-violetă, dar este foarte important ca acest club să facă pașii corecți, să reconstruim atât la nivel administrativ, cât și din punct de vedere sportiv. Eu am încredere foarte mare și am venit cu tot sufletul aici. Am încredere în domnul primar, știu cât de mult iubește acest club. Am încredere în ceea ce am discutat cu Lucrețiu, cu domnul Viorel Tudose. Sunt trei oameni cu care am vorbit frecvent și știu cât de mult și-au dorit ca eu să vin la Pitești. Am venit cu tot sufletul, am toată deschiderea și sper ca împreună să facem lucruri deosebite la Pitești”, a mai spus Coman, care a purtat la gulerul sacoului o broșă cu un vultur, simbol al clubului.

  • Dintre cei trei cu care Dănuț Coman spune că a vorbit și l-au convins să accepte să fie președinte la CFC Argeș, de la prezentarea sa a lipsit Viorel Tudose, sponsor principal al echipei, afacerit buzoian care amenința și săptămâna trecută că dacă nu i se dă o putere mai mare la club pleacă!

Lucrețiu Tudor: ”Putem să garantăm că și de acum înainte vom susține cel puțin la fel de mult financiar Asociația Sportiv Campionii 2003 FC Argeș”

Despre numirea fostului portar la șefia clubului din Pitești a vorbit și Lucrețiu Tudor, administratorul public al municipiului Pitești!

Acesta l-a asigurat pe Coman de totată susținerea din partea autorităților locale și i-a mulțumit fiindcă a acceptat propunerea de a conduce clubul, deci, a auzit el, că acesta a avut și alte oferte de la cluburi mult mai potente financiar decât Campionii FC Argeș.

”Sunt foarte onorat să fac parte alături de domnul primar Cristian Gentea și de domnul Dani Coman la acest prezidiu. FC Argeș a fost, este și va rămâne o stare de spirit în fotbalul românesc. Să nu uităm că anul acesta se împlinesc 45 de ani de la cel de-al doilea titlu de campioană a țării. În 1979, când, poate, atunci, pe 24 iunie, s-a scris una dintre cele mai frumoase file ale fotbalului românesc, când FC Argeș învingea pe Ștefan cel Mare Dinamo cu scorul de 4-3, împotriva a, ceea ce au spus atunci cronicarii vremii, tututor conducătorilor, a arbitrilor, adversarilor.
Cred că este un nou început pentru FC Argeș faptul că Dani Coman, un nume în primul rând în fotbalul românesc, un piteștean care are în sânge clubul alb-violet, care a crescut la Pitești, care și-a făcut junioratul la FC Argeș a acceptat să fie astăzi, iată, să conducă destinele clubului piteștean. Ne face pe toți să sperăm să fim conștienți că va fi un drum greu, dar alături de suporteri, de sponsori, de banca tehnică, de jucători, de tot ceea ce înseamnă suflarea piteșteană să punem umărul să readucem pe FC Argeș acolo unde îi este locul, acolo unde a fost ani de zile, în fruntea fotbalului românesc.
În ceea ce privește administrația publică locală, municipalitatea, putem să garantăm că și de acum înainte vom susține cel puțin la fel de mult financiar Asociația Sportivă Campionii 2003 FC Argeș.
Eu îl felicit pe Dani Coman că a făcut această alegere, chiar dacă știm cu toții că au existat și alte propuneri din țară, de la cluburi care în acest moment sunt mult mai puternice financiar decât FC Argeș. Și îi doresc succes, îl asigur de tot sprijinul Primăriei municipiului Pitești, administrației locale, iar împreună cu domnul primar Cristian Gentea vom fi lângă dânsul în tot ceea ce putem oferi, atât financiar, cât și logistic.Succes și să dea Dumnezeu să revenim cât mai repede acolo sus, acolo unde ne este locul”, a spus Lucrețiu Tudor.

Conferința de presă în care a fost prezentat Dănuț Coman la CFC Argeș:

https://www.youtube.com/watch?v=80s6DjmisAs

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-din-pitesti-declaratii-despre-numirea-lui-danut-coman-ca-presedinte-la-cfc-arges-19317158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-de-la-cfc-arges-a-demisionat-consilierii-locali-din-pitesti-voteaza-instalarea-lui-danut-coman-ca-sef-al-clubului-19317151

Marius ANGHEL 28 May. 2024, 15:38 Liga 2
Pe aceeași temă