Minaur Baia Mare, a patra echipă care retrogradează direct din Liga 2 în acest sezon. Se ține Vasile Miriuță de promisiune și demisionează?

Marius ANGHEL 29 Apr. 2023, 18:55 Liga 2

Minaur Baia Mare este a patra echipă, și ultima, care retrogradează direct în acest sezon de Liga 2, ediția 2022-2023. A cincea urmează să se decidă în urma barajului de menținere/retrogradare dintre Metaloglobus București sau CSM Slatina și Progresul Spartac.

Echipa băimăreană pică în Liga 3 după doar un sezon petrecut în eșalonul secund, unde ajunsese în vara trecut după mai multe campionate în care s-a chinuit să promoveze și a reușit-o, surprinzător, în urma barajului cu Corvinul Hunedoara. Se alătură echipelor Ripensia Timișoara, Unirea Constanța, ambele din Grupa B și picate de la finalul etapei a 4-a, și Politehnica Timișoara, picată matematic runda trecută, a 5-a.

Cu un singur meci rămas de disputat de Minaur, dar fără obiectiv, în deplasare la Slatina, rămâne de văzut dacă Vasile Miriuță va demisiona de la echipă, așa cum spunea în iarnă, în situația în care nu reușește menținerea în Liga 2.

Minaur Baia Mare a pierdut acasă cu CS Comunal Șelimbăr și a retrogradat în Liga 3

În meciul disputat sâmbătă la Baia Mare, pe stadionul ”Viorel Mateianu”, în etapa a 6-a a play-out-ului, Minaur avea nevoie de o victorie pentru a-și menține speranțele la prinderea locului de baraj. A întâlnit CS Comunal Șelimbăr, o echipă rămasă fără un obiectiv real, fiind salvată de la retrogradare de două etape.

Jucătorii lui Vasile Miriuță n-au reușit însă un meci bun contra sibienilor, ba chiar au pierdut pe teren propriu, cu scorul de 0-1, după golul marcat de Jordan Gele în minutul 23.

Cum distanța față de Metaloglobus era de patru puncte, rezultatul bucureștenilor cu CSM Slatina nici nu a mai contat, fiindcă Minaur nu mai are cum să depășească trupa din Capitală. Oricum, Metaloglobus a reușit o victorie in extremis cu Slatina, scor 1-0, s-a distanțat la șapte puncte de băimăreni și păstrează șanse inclusiv pentru o salvare directă, dar stă la mâna echipei lui Miriuță în ultima rundă.

Minaur va încheia sezonul pe locul 6, penultimul în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, fiindcă nu mai poate urca mai sus, dar nici să fie depășită de Poli Timișoara. Locul 6 este retrogradabil direct.

  • Minaur Baia Mare în eșecul din play-out cu CS Comunal Șelimbăr: R. Avram – Rz. Lazăr (Rotar 65′), Al. Stoian, Mondragon (cpt.), Horj, Gneba, Dandea, Ivanovici (Ct. Alexe 65′), Chinde, Raph. Stănescu (Jaroniv 46′), Berisha. Rezerve neutilizate: Băilă – Cin, D. Matei, Al. Iacob, Dav. Simion.

Minaur: ”Din păcate, aventura echipei CS Minaur Baia Mare în eșalonul al doilea a ținut un singur sezon”

Cu 22 de puncte acumulate până acum, Minaur mai are șansa de a se menține în Liga 2 și pentru următorul sezon doar dacă vor fi două abandonuri în dreptul echipelor cu drept sportiv de a evolua în eșalonul secund în ediția 2023-2024.

Iată ce a scris clubul băimărean pe site-ul său la finalul jocului cu Șelimbăr, după ce s-a consemnat retrogradarea sportivă în Liga 3:

”Din păcate, aventura echipei CS Minaur Baia Mare în eșalonul al doilea a ținut un singur sezon. Chiar dacă mai este o etapă de disputat, băimărenii nu mai au nicio șansă de salvare, diferența de puncte fiind acum mai mare decât înaintea etapei acestea. Oricum, și dacă ar fi învins astăzi, Minaur era tot cu același deznodământ, deoarece Metaloglobus a câștigat pe teren propriu cu Slatina.

Unicul gol al partidei a fost marcat în prima parte, după o acțiune derulată pe partea dreaptă, cu o centrare trimisă de Monea în fața porții, un șut al lui Năstase respins de Avram, iar Jordan Gele a trimis balonul în poartă din apropiere.

Elevii antrenați de Vasile Miriuță au avut mai multe ocazii de gol, dar n-au reușit să fructifice niciuna dintre acestea. Mai este un singur meci de jucat, săptămâna viitoare, cu Slatina în deplasare.”

  • În acest sezon, Minaur a fost antrenată de Ciprian Danciu (etapele 1-10), acesta fiind și cel care a promovat echipa în Liga 2, Mihai Iosif (etapele 11-18) și Vasile Miriuță (etapa 19 și etapele 1-6 în play-out), acesta coborând pe bancă din postura de director tehnic.

Își dă demisia Vasile Miriuță, așa cum a spus? ”Dacă echipa asta nu rămâne în Liga 2, pe Vasile Miriuță nu-l veți mai vedea aici”

În ultimul meci din acest sezon, Minaur joacă sâmbătă, 6 mai, de la ora 11:00, în deplasare la CSM Slatina, echipă care are nevoie de un punct pentru a se salva matematic de la retrogradare.

Rămâne de văzut dacă Vasile Miriuță se va despărți de Minaur Baia Mare, așa cum a spus în mai multe rânduri, în cazul în care nu reușește evitarea retrogradării.

”Îmi doresc enorm de mult să salvăm această echipă! Am jucat la această echipă, sunt de pe aceste meleaguri și mă doare situația echipei. Așa măcar îmi voi putea asuma rezultatele echipei. Voi face tot ce depinde de mine pentru ca Minaur Baia Mare să se salveze!”, spunea, pentru Baia Mare Sport, Vasile Miriuță, după despărțirea de Iosif și trecerea sa în poziția de antrenor principal.

”În perioada asta, mă voi implica la transferuri pentru că sunt cu inima aici, sunt cu sufletul, emoțional (…). Eu, directorul tehnic, și cei din staff vom face tot ce putem să aducem jucători de valoare, pentru că acesta e profesionalismul. Vom face tot ce putem pentru ca echipa să rămână în Liga 2. Și va rămâne! Mai bine să mă înjure lumea acum, din iarnă până în vară, iar din vară să mă aplaude că am rămas în Liga 2.

Am acceptul șefilor mei, domnului primar, pentru transferurile din iarnă. Am acceptul domnului viceprimar. Echipa e bună, dar e nevoie de ceva mai mult să rămânem în Liga 2. Vom face tot ce putem să rămânem în Liga 2. Dacă echipa asta nu rămâne în Liga 2, pe Vasile Miriuță nu-l veți mai vedea aici. Asta o garantez! Voi face tot ce pot!

Până acum nu m-am implicat, dar acum voi aduce jucători. Nu mă bag la primul 11, avem antrenor, dar vom aduce jucători de valoare, pe care nu i-am putut aduce în vară”, spunea Vasile Miriuță la finalul anului trecut, înainte de campania de achiziții din iarnă.

Sau poate Miriuță s-a referit, atunci când a spus că nu va mai fi văzut aici, la Liga 2, ceea ce logic se va întâmpla, din moment ce echipa pică în Liga 3!

”Fac pariu pe o sticlă de pălincă, cum e aici, în zonă, că noi ne vom salva de la retrogradare”
Mihai Iosif, fost antrenor Minaur Baia Mare, la prezentarea noilor achiziții, înainte de reluarea campionatului Ligii 2, la începutul anului 2023

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-ultima-deplasare-din-acest-sezon-de-liga-2-la-progresul-spartac-cosmin-stan-foc-si-para-pe-brigada-de-arbitri-in-retragere-nu-inteleg-de-ce-trebuia-neaparat-sa-ca-19268611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-facut-de-ras-la-epilogul-sau-in-liga-2-a-pierdut-cu-ultima-clasata-echipa-care-avea-golaveraj-0-18-din-ultimele-doua-meciuri-iulian-muntean-as-vrea-sa-renunt-sa-plec-sa-nu-19268607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-cel-mai-rapid-gol-din-acest-sezon-de-liga-2-marcat-de-progresul-spartac-in-penultima-etapa-din-play-out-eugen-lixandru-autorul-reusitei-19268594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

Marius ANGHEL 29 Apr. 2023, 18:55 Liga 2
Pe aceeași temă