Vasile Miriuță a promis că Minaur Baia Mare nu va retrograda: ”Dacă nu rămâne în Liga 2, nu mă mai vedeți aici”. Se implică în achizițiile din iarnă: ”Pot să arăt mesaje de la impresari, ce jucători îmi sunt propuși”

Răzvan STÎNGĂ 28 Nov. 2022, 11:32 Liga 2
Vasile Miriuță a promis că Minaur Baia Mare nu va retrograda: ”Dacă nu rămâne în Liga 2, nu mă mai vedeți aici”. Se implică în achizițiile din iarnă: ”Pot să arăt mesaje de la impresari, ce jucători îmi sunt propuși”

Minaur Baia Mare pare echipa din Liga 2 cea mai îngrijorată de situația din campionat, dintre formațiile din zona retrogradării, pentru că în ultimul timp apar informații cu privire la achizițiile care urmează a fi făcute în pauza de iarnă.

După ce s-a aflat că portarul Raul Avram s-a înțeles cu maramureșenii, Vasile Miriuță, directorul tehnic al echipei, a vorbit deschis despre mutările care vor avea loc după finalul ultimului meci din 2022.

Vasile Miriuță și-a luat angajamentul că va salva Minaur Baia Mare de la retrogradare

Conducătorul Minaurului Baia Mare a oferit detaliile în cadrul unei conferințe de presă, într-un moment nu tocmai liniștit în Maramureș, iar asta nu doar din cauza rezultatelor sportive din ultima perioadă. Miriuță și-a luat răspunderea că se va implica în achizițiile care se vor face, recunoscând că până acum a preferat să nu o facă.

Cu acordul staffului tehnic și conducerii, Vasile Miriuță a început deja treaba, fiind în discuții cu anumiți impresari, pentru veniri care să crească valoarea lotului echipei Minaur Baia Mare.

Vasile Miriuță, detalii despre negocierile cu jucătorii, cât costă aducerea unui fotbalist important la Minaur Baia Mare și bugetul clubului

Miriuță a dezvăluit și care este bugetul clubului pentru acest sezon, de aproximativ un milion de euro, dar și cât ar costa aducerea unui jucător de valoare pentru Minaur Baia Mare, salariu de 4.000-5.000 de euro pe lună.

Jucătorii de valoare nu au venit în vară, pentru că nu am știut dacă vom promova în urma jocului cu Hunedoara. Apoi, am luat pe cine am putut, cine a fost liber. Am văzut că s-a spus că eu fac echipa, că fac transferuri. Asta poate spune și Ciprian Danciu, că Miriuță nu s-a băgat niciodată la echipă, nu am făcut primul 11 și toți jucătorii s-au adus cu acordul antrenorului și clubului (…).

În perioada asta, mă voi implica la transferuri pentru că sunt cu inima aici, sunt cu sufletul, emoțional (…). Eu, directorul tehnic, și cei din staff vom face tot ce putem să aducem jucători de valoare, pentru că acesta e profesionalismul.

Vom face tot ce putem pentru ca echipa să rămână în Liga 2. Și va rămâne! Mai bine să mă înjure lumea acum, din iarnă până în vară, iar din vară să mă aplaude că am rămas în Liga 2.

Pot să arăt mesaje de la impresari, cu jucătorii care îmi sunt propuși. Am discutat personal, cu acordul antrenorului și conducerii, dar un jucător important costă 4.000-5.000 de euro! Acestea sunt sumele ca să aduci un jucător de valoare la Baia Mare! De unde să fac rost de sumele astea?

Am acceptul șefilor mei, domnului primar, pentru transferurile din iarnă. Am acceptul domnului viceprimar. Echipa e bună, dar e nevoie de ceva mai mult să rămânem în Liga 2. Vom face tot ce putem să rămânem în Liga 2. Dacă echipa asta nu rămâne în Liga 2, pe Vasile Miriuță nu-l veți mai vedea aici. Asta o garantez! Voi face tot ce pot!

Până acum nu m-am implicat, dar acum voi aduce jucători. Nu mă bag la primul 11, avem antrenor, dar vom aduce jucători de valoare, pe care nu i-am putut aduce în vară.

Bugetul pentru sezonul acesta e un milion și un pic. Nu avem un milion și jumătate, sunt minciuni! Bugetul, cred, e pe la un 1.1 milioane de euro”, a spus, printre altele, Vasile Miriuță la conferința de presă.

Minaur Baia Mare ar mai fi ajuns la acorduri cu doi jucători

Se pare că Minaur Baia Mare s-a mișcat mult în această perioadă, deși mai are două meciuri în 2022, unul în Liga 2, unul în Cupa României, iar cu trei jucători s-a bătut palma. Pe lângă portarul Raul Avram, s-ar mai fi ajuns la acorduri cu alți doi fotbaliști.

Rămâne de văzut care vor mai fi venirile la nivelul lotului, dar și cine va pleca. Tot Vasile Miriuță a declarat la conferința de presă că, mai mult ca sigur, de la echipă vor pleca anumite nume, care nu au dat randament în prima parte a stagiunii de Liga 2.

Conferința de presă susținută de Vasile Miriuță

 

Foto și video: Minaur Baia Mare

Răzvan STÎNGĂ 28 Nov. 2022, 11:32 Liga 2
Pe aceeași temă