Săptămână întunecată pentru Poli Timișoara, retrogradată matematic. Paul Codrea vorbește de salvat onoarea, galeria a întors spatele jucătorilor

Anda DELIU 23 Apr. 2023, 13:57 Liga 2

Poli Timișoara a retrogradat din nou matematic și în această primăvară, în Săptămâna Luminată a ortodocșilor, una care are cu totul alte valențe pentru alb-violeți.

Au cedat la Slatina cu scorul de 0-1 și nici nu mai pot visa la ”luxul” de anul trecut, când au jucat un baraj de menținere cu FC Brașov, pe care l-au pierdut în ambele manșe, dar au putut fi prima formație invitată înapoi în competiție datorită celor două echipe desființate după retrogradările din prima ligă.

În condițiile unui sezon mai degrabă rușinos, Paul Codrea vorbește de o demnitate și onoare, probabil mai mult într-un ”proces de autosugestie”, așa cum scria marele prozator român Camil Petrescu.

Poli Timișoara a început bine la Slatina, dar degeaba

Alb-violeții au avut două sezoane de ineficiență cronică în atac, iar acest lucru a continuat și la Slatina. Oltenii au început tare, cu două ocazii ale lui Leață, dar în minutul 18, Bîrnoi a avut un șut în transversală. Coicâlteu a lovit și el bara la scurt timp după aceea, iar Nițu l-a pus pe Murariu la treaba.

Până la urmă, în minutul 45, Alexandru Ciocâlteu a profitat de o eroare a lui Călin și a marcat din interiorul careului. Porumb a gafat din nou pentru bănățeni, dar arbitrul nu a dictat penalty.

Cu 1-0 la pauză, în repriza a doua ambele formații au irosit ocazii. Poli, prin Marincu, în minutul 53, dar și oltenii au pus presiune. Poli l-a pierdut pe Oanea, accidentat și înainte de joc, după doar opt minute în repriza adoua. Pe final, Gâdea putea și el marca, dar nu a fost cel mai inspirat, cum, de altfel, nu au fost colegii săi tot sezonul, căci Poli a avut rușinos de puține goluri marcate, doar 13 în tot sezonul regular, și acum doar alte 5 în play-out.

Poli Timișoara în eșecul din play-out cu CSM Slatina: Murariu – D. Radu, Porumb, Vlaicu (Oanea 60’, Ignea 68’), Taub – Târșa, Marincu, T. Călin – Gîdea (Tiihonen 76’), Gavra (cpt.)(M.Oprea 76’) (M. Oprea), Bîrnoi. Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Țurcaș, Mada.

Paul Codrea nu apreciază stilul de joc din Liga 2

După meci, antrenorul Politehnicii a punctat că echipa a pierdut pe o naivitate defensivă, dar a și spus că în Liga 2 nu se joacă prea mult fotbal, probabil încă ”chinuit” de amintirile jocului din Serie A.

”A fost un meci nu jucat rău de echipa noastră. Din păcate, pe o naivitate defensivă am pierdut. Liga 2 este un campionat dificil, în care se nu se joacă foarte mult fotbal, multe întreruperi. Echipa a jucat un fotbal bun, am dominat total repriza a doua. Din păcate, am ratat câteva şanse, dacă reuşeam să înscriem probabil plecam de aici fără înfrângere, a declarat Codrea.

Onoarea care nu încălzește pe nimeni

Paul Codrea a mai vorbit despre onoare, însă nu e prea clar cum ajută vreo ”impresie” artistică clubul, în condițiile în care din vară auspiciile sunt foarte proaste. Liga2.ro va dezvolta acest subiect într-un material următor. Iată ce spune Codrea: ”Din păcate, situaţia era clară de mult timp. Am încercat să salvăm pe final, să facem imposibilul, nu am reuşit, dar măcar am salvat onoarea. Băieţii chiar, în ultima lună de când sunt eu aici, au jucat fotbal, am dominat aproape fiecare adversar cu care am jucat. Rezultatul a fost cel care a fost, şi cu Şelimbăr şi cu Slatina, şi ne pare rău că am pierdut. Ne doream cel puţin un egal şi cu o victorie astăzi tot am fi retrogradat pentru că a câştigat Metaloglobus şi, din păcate, noi mai avem doar un meci, ei mai au două”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

Paul Codrea, după ce galeria le-a întors spatele jucătorilor: ”Un suporter rămâne suporter, indiferent de liga în care eşti”

După fluierul final al jocului de la Slatina, jucătorii Politehnicii au mers la galerie, prezentă și la acest meci din deplasare, pentru a saluta, însă fanii bănățeni le-au întors spatele.

”Suporterii sunt alături de noi, oriunde jucăm în ţară, cred că un suporter rămâne suporter, indiferent de liga în care eşti. Bineînţeles, cu toţii ne-am dori să fim la alt nivel, dar, din păcate, asta este situaţia fotbalului timişorean. Cred că voi continua cu Poli, acum să vedem sub ce formă. Avem un proiect, pentru că luam în calcul retrogradarea în Liga a 3-a, şi mergem mai departe, iar această retrogradare să o privim ca un punct de plecare pentru sezonul viitor”,a mai spus Paul Codrea.

Poli Timișoara a retrogradat în Liga 3 și va încheia sezonul pe ultimul loc în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

Poli Timișoara a rămas cu 19 puncte în Grupa A de play-out, la șapte distanță de Metaloglobus, care e pe locul de baraj. De altfel, alb-violeții nu mai pot urca nici de pe ultimul loc, căci mai pot doar egala Minaur la puncte, dar criterul final de departajare e numărul de puncte din sezonul regular.

Echipa bănățeană este prima din această grupă care retrogradează, și a treia la general, după Unirea Constanța și Ripensia Timișoara, aflate în Grupa B a play-out-ului.

Runda viitoare, Poli va sta, iar în ultima etapă a sezonului va evolua acasă cu Metaloglobus, în data de 6 mai.

Foto: NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-retrogradat-o-matematic-pe-poli-timisoara-antrenorul-daniel-oprescu-se-teme-ca-nici-echipa-sa-nu-e-scapata-de-emotii-si-arunca-sageti-se-spunea-ca-dispar-jocurile-de-culise-19267755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-matematic-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19267931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-sacii-in-caruta-selimbarului-ii-e-greu-sa-se-motiveze-in-ultimele-meciuri-din-acest-sezon-claudiu-niculescu-dupa-esecul-de-acasa-cu-metaloglobus-s-a-simtit-o-usoara-lipsa-de-concentrar-19267978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-victorios-cu-brasovul-la-timisoara-pune-degetul-pe-rana-banatului-este-rusinos-ar-trebui-sa-fie-un-moment-zero-19267934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-gafe-la-poli-timisoara-clubul-si-a-reclamat-la-comisii-jucatori-under-dar-a-pierdut-19267094

Anda DELIU 23 Apr. 2023, 13:57 Liga 2
Pe aceeași temă