Șelimbărul și-a asigurat menținerea în Liga 2 cu victoria de la Timișoara și a supărat fanii poliști cu bucuria de la final. Directorul Stănilă a urlat inclusiv la adresa lui Pantilimon

Anda DELIU 14 Apr. 2023, 23:22 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr s-a impus la limită, cu 1-0, la Timișoara, împotriva Politehnicii, după un meci deloc lipsit de nervi. La final, bucuria sibienilor a fost motiv de nervi pentru suporterii bănățeni, care au mers apoi să facă scandal la vestiare, iar directorul clubului, Corneliu Stănilă, a ripostat și a reproșat clubului alb-violet proasta organizare.

Antrenorul Claudiu Niculescu a fost mult mai diplomat și a vorbit despre amintirile de la Timișoara, dar și aspirațiile pe care le are cu Șelimbărul, destul de ambițioase.

Șelimbărul și-a asigurat menținerea în Liga 2 după victoria cu Poli Timișoara

Formația din Șelimbăr a câștigat pe arena Știința, vineri, în etapa a 4-a a play-out-ului, prin golul marcat de fundașul Radu Crișan în minutul 17, iar la final s-a bucurat zgomotos, căci și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 și a urcat pe primul loc în grupă. Asta, în timp ce poliștii sufereau pentru eșecul care le reduce și mai mult șansele să mai spere măcar la barajul de menținere.

”De aia ne-am bucurat la final noi între noi, pentru că am aflat rezultatele și la celelate meciuri. Și ne-am salvat matematic după meciul de astăzi. Mă bucur mult pentru băieți, pentru că au înțeles exact ce trebuie să facem în această primăvară după rezultatele mai puțin bune atunci când am început în februarie, cu Iași și Dinamo. Ne-am revenit. Am muncit mult și băieții merită toate felicitările. Acum trebuie să ne concentrăm pe etapele care au mai rămas de disputat. Îmi doresc să le câștigăm pe toate, pentru că le-am spus încă de la începutul play-out-lui. Nu vreau să mă gândesc la retrogradare sau baraj, ci doar la câștigarea play-out-ului. În acest moment suntem în cărți. Dar acum trebuie să ne bucurăm, să mergem acasă să ne odihnim, să sărbătorească Paștele cu toții și să ne vede săptămâna viitoare bucuroși și sănătoși”, a spus Claudiu Niculescu după joc.

Nervi la final. Șelimbăreanul Cornel Stănilă a urlat inclusiv la Pantilimon

Bucuria șelimbărenilor i-a enervat pe fanii poliști, veniți înspre vestiare să se ia de ei. De menționat că nu era vorba de ultrași din galerie. Deranjat în tribuna pentru oaspeți, directorul Șelimbărului, Corneliu Stănilă, a urlat la final la vestiare, inclusiv spre managerul Politehnicii, Costel Pantilimon, care nu avea replică, că a fost înjurat din plin, iar oamenii de ordine ar fi fost recalcitranți cu el.

De precizat că pentru paza căii de acces spre vestiar, firma, de la care Poli cheamă și puțini oameni pentru economie, a fost din nou depășită, la fel ca la barajul din sezonul trecut pierdut cu FC Brașovul, și nu numai, așadar, Stănilă spune și lucruri adevărate, de altfel, remarcate de foarte mulți oameni de fotbal. De altfel, în spatele băncii lui Claudiu Niculescu, un fan trecut de prima tinerețe i-a strigat de câteva ori că: ”Am crezut că o să ne dați meciul”.

Poli Timișoara are un om de marketing care se crede ziarist!

O altă dovadă a organizării total nedemnă de Liga 2 a fost că interviurile au fost perturbate de noul angajat de la marketing de la Poli, Eduard Stănescu, un fan foarte înfocat al echipei de baschet a Stelei. Aparent, el era foarte fascinat și de trecutul dinamovist al lui Niculescu (exact cluburile pe care le urăește galeria polistă), pe care l-a întrerupt non-stop în timp ce ziariștii încercau să obțină un interviu.

”Am înțeles că un jucător de la noi a făcut un gest spre un suporter. Nu e normal. Probabil, mai mult ca sigur, o să primească o amendă, pentru că nu au fost probleme pe parcursul meciului, și-au încurajat favoriții. (Râde) Știu că eram obișnuit când veneam ca jucător și jucam pe stadionul mare, era stadionul plin (n.r. – e întrerupt de responsabilul de marketing de la Poli). E o atmosferă extrarordinară. (Stănescu întreabă cum i s-a părut atmosfera) Tristă! Bine, și vremea a fost… Dar tristă! Timișoara are suporteri frumoși. Eram obișnuit să joc pe «Dan Păltinșanu», cu 40.000 de oameni în tribună, cu coregrafie și o gălăgie de nedescris”, a spus Niculescu, diplomat.

Lui Claudiu Niculescu îi pare rău de ce-a ajuns fotbalul din Timișoara

Niculescu a spus că regretă ce se întâmplă cu Poli. În permanență, în timp ce antrenorul Șelimbărului încerca să-și formuleze frazele, trebuia mereu să le reia, deoarece era întrerupt de Stănescu…

”E păcat că echipele de tradiție, gen Poli Timișoara, se zbat așa într-o mediocritate de câțiva ani buni. Îmi pare rău pentru Poli. Practic, astăzi, cred, deși nu m-am uitat la clasament, în mare parte, au retrogradat, din păcate. Nu matematic, dar șansele sunt foarte mici în acest moment. Îmi pare rău, dar nu au retrogradat astăzi, ci pe parcursul întregului sezon, e clar. Paulică, îi spun așa pentru că am fost colegi la Genoa și am petrecut un an foarte frumos (n.r. – întrerupt din nou de Eduard Stănescu despre revedere). Foarte frumoasă, nu l-am văzut de ani buni. Nu am mai vorbit de ceva timp. A făcut o treabă foarte bun în aceste două etape, până la meciul de astăzi. A mai dat speranțe tuturor că echipa se mai poate salva. Dar noi am venit și ne-am făcut treaba, pentru că avem un obiectiv foarte important, să rămânem matematic în primul rând. Acum vom încerca cu toate forțele noastre să câștigăm play-out-ul. Asta le-am spus jucătorilor că putem câștiga play-out-ul”, a mai adăugat Niculescu.

Sezonul viitor, Șelimbărul visează din nou la play-off

Deși nu pot juca în comuna periurbană de lângă Sibiu, fiindcă nu au stadion, iar de mai bine de un an evoluează la Vâlcea, cei de la Șelimbăr visează departe, așa cum au visat și în acest sezon și au trăit din nou cu grija retrogradării.

”E clar că ne propunem mult mai mult decât ce s-a realizat în acest sezon. Play-off-ul în prima fază (e întrerupt din nou de Stănescu). În prima fază, obiectivul este play-off-ul. Avem condițiile necesare pentru a realiza acest obiectiv. Trebuie să analizăm. Eu, împreună cu conducerea clubului, tot ceea ce s-a întâmplat în acest sezon, să luăm cele mai bune decizii în această vară și să ne luptăm pentru a accede în play-off sezonul viitor. Mai depate, vom vedea”, a mai adăugat Niculescu, care săptămâna trecută a semnat prelungirea contractului pentru încă doi ani.

CS Comunal Șelimbăr în meciul din play-out cu Poli Timișoara: Mitrovic – Palmeș, R. Crișan (cpt.), Lumbu, Fl. Mitrea – Monea (Natea 83’), Luca, Cărăruș, Cărăruș – I. Năstăsie (D. Ursu 89’), Ad. Voicu (N. Popescu 55’). Rezerve neutilizate: Roșca – Vișa, C. Soare, Rob. Gliga, Arhirii, Răducioiu.

CS Comunal Șelimbărul are 33 de puncte, la fel ca FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia, pe care le-a devansat la golaveraj, astfel că a urcat pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. Runda viitoare, a 5-a, va primi vizita celor de la Metaloglobus, la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicio-minune-de-paste-pentru-poli-timisoara-a-pierdut-meciul-cu-selimbar-si-sansele-de-mentinere-in-liga-2-sunt-doar-teoretice-paul-codrea-acestia-suntem-acestia-mergem-pana-la-capat-19266733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-si-ripensia-sunt-primele-echipe-retrogradate-in-acest-sezon-de-liga-2-alte-patru-formatii-si-au-asigurat-matematic-mentinerea-in-urma-rezultatelor-din-etapa-a-4-a-a-play-out-ului-19266671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-din-play-out-cele-sase-jocuri-incep-de-la-ora-1100-astazi-vom-afla-alte-echipe-care-se-salveaza-dar-posibil-si-cateva-retrogradate-matematic-19266587

Anda DELIU 14 Apr. 2023, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă