Vasile Miriuță lasă fotoliul de conducător și revine în iarbă! Va antrena Minaur Baia Mare până la finalul sezonului. Cum explică întoarcerea, după ce afirma că a renunțat la cariera de ”principal”

Răzvan STÎNGĂ 07 Mar. 2023, 13:11 Liga 2
Vasile Miriuță lasă fotoliul de conducător și revine în iarbă! Va antrena Minaur Baia Mare până la finalul sezonului. Cum explică întoarcerea, după ce afirma că a renunțat la cariera de ”principal”

Minaur Baia Mare se aștepta la mai mult în primele două etape de la reluarea Ligii 2 și, chiar dacă a întâlnit două formați grele ale campionatului, eșecurile au dus la încetarea colaborării dintre club și Mihai Iosif.

Acum, maramureșenii au ales înlocuitorul, nimeni altul decât Vasile Miriuță, directorul tehnic, care în nenumărate rânduri a declarat că nu va mai antrena, cu atât mai puțin la Minaur Baia Mare, unde ocupa o funcție de conducere.

Vasile Miriuță revine în antrenorat, chiar la Minaur Baia Mare: ”Așa măcar îmi voi putea asuma rezultatele echipei”

Deocamdată, clubul nu a comunicat decizia numirii lui Vasile Miriuță, dar acest detaliu a fost recunoscut chiar de el, pentru un site local din Maramureș. Miriuță, care nu este prea iubit de fanii echipei, contestat în mediul virtual de fiecare dată când se ivește ocazia, și-a asumat preluarea echipei.

Fostul antrenor al campioanei CFR Cluj a declarat că acum va răspunde personal de ceea ce se întâmplă din punct de vedere sportiv, de multe luni afirmând că va pleca în cazul în care se va retrograda în Liga 3.

O decizie, așadar, mai mult sau mai puțin neașteptată a lui Vasile Miriuță și a clubului în sine.

”Îmi doresc enorm de mult să salvăm această echipă! Am jucat la această echipă, sunt de pe aceste meleaguri și mă doare situația echipei. Așa măcar îmi voi putea asuma rezultatele echipei.

Voi face tot ce depinde de mine pentru ca Minaur Baia Mare să se salveze!”, a declarat, pentru Baia Mare Sport, Vasile Miriuță.

Vasile Miriuță a antrenat ultima dată tot Minaur Baia Mare

Ca antrenor, Vasile Miriuță a condus Energie Cottbus U19, Energie Cottbus 2, Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj (în două perioade), Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus, Concordia Chiajna, Dinamo, FC Hermannstadt (în două perioade) și Kisvarda.

Ultima dată, Vasile Miriuță a pregătit tot Minaur Baia Mare, în 2021, atunci când a fost pierdut barajul de promovare în Liga 2, în urma semifinalei cu Unirea Dej, 0-0 acasă și 1-3 la Dej. Ulterior, a venit ca ”principal” al echipei Ciprian Danciu, care a reușit să ducă echipa în eșalonul secund, în vara trecută.

Danciu a fost apoi demis din cauza rezultatelor slabe, după 10 etape, și în locul lui a fost adus Mihai Iosif.

Minaur Baia Mare termină sezonul regular cu Gloria Buzău

Minaur Baia Mare, locul 18 în Liga 2, are șapte meciuri fără victorie. După 3-0 cu CS Comunal Șelimbăr, a făcut două remize la rând, 1-1 cu Poli Timișoara și 2-2 cu Progresul Spartac, după care au venit două eșecuri la rând, 0-1 cu SC Oțelul și 1-2 cu Viitorul Pandurii. În runda a 16-a, ultima din 2022, a urmat remiza cu Unirea Dej, scor 1-1.

La reluarea campionatului, maramureșenii au cedat la limită cu Concordia Chiajna, scor 0-1, după care au pierdut cu 0-3 confruntarea din Ghencea, cu Steaua, rezultate care i-au și fost fatale lui Mihai Iosif.

Vasile Miriuță va debuta în Liga 2 pe banca echipei Minaur Baia Mare în duelul din ultima rundă a sezonului regular de Liga 2, a 19-a, pe teren propriu, cu Gloria Buzău, duminică. Apoi, vor urma confruntările din play-out.

Cu siguranță ne vom salva de la retrogradare, altfel nu-l mai veți vedea pe Vasile Miriuță aici. Însă, mă veți vedea și din vară la Minaur, ne vom salva sută la sută. Sunt unii care mă îndrăgesc, alții care nu mă îndrăgesc, dar din vară mă vor vedea în continuare.

 

Sunt maramureșean, am jucat la Minaur Baia Mare și chiar îmi doresc să ne salvăm, în primul rând pentru oraș, pentru suporterii pe care îi avem”, declara Vasile Miriuță la începutul anului, când Minaur Baia Mare își prezenta noile achiziții

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esecul-cu-steaua-decisiv-pentru-mihai-iosif-minaur-baia-mare-s-a-despartit-de-al-doilea-antrenor-in-acest-sezon-19262456

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezvoltarea-sanatoasa-dorita-pentru-dinamo-de-noii-actionari-andrei-nicolescu-despre-fotbalisti-de-o-anumita-factura-ridicarea-interdictiei-la-transferuri-si-ce-presupune-progresu-19262472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reprofilat-fundas-madalin-mihaescu-a-inscris-primul-sau-gol-pentru-steaua-in-liga-2-te-simti-in-al-noualea-cer-acum-inteleg-si-eu-cum-se-simte-chipirliu-19262469

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Mar. 2023, 13:11 Liga 2
Pe aceeași temă