Metaloglobus a întrecut Unirea Slobozia într-un amical disputat la Buftea. Partida a beneficiat și de arbitraj VAR

Marius ANGHEL 09 Feb. 2023, 16:13 Liga 2
Metaloglobus a întrecut Unirea Slobozia într-un amical disputat la Buftea. Partida a beneficiat și de arbitraj VAR

Metaloglobus București a ieșit victorioasă din amicalul disputat miercuri, 8 februarie, împotriva colegei din campionat Unirea Slobozia.

Partida desfășurată pe terenul sintetic al Centrului Național de Fotbal de la Buftea a fost câștigată cu scorul de 2-0 de trupa antrenată de Eusebiu Tudor.

Jocul a beneficiat și de sistemul de Arbitru Asistent Video (VAR), utilizat în România în SuperLigă și la unele meciuri din Cupa României.

Metaloglobus a câștigat amicalul cu Unirea Slobozia

Golurile din meciul test dintre Metaloglobus și Unirea Slobozia au venit aproape de final, astfel că la pauză rezultatul a fost unul de egalitate, scor 0-0.

În prima repriză, cea mai mare ocazie i-a aparținut în minutul 32 sârbului Milos Zukanovic, care a scăpat singur cu portarul și a tras în el.

În parte secundă, Metaloglobus a reușit să deschisă scorul prin Robert Neacșu, în minutul 72. A primit o pasă pe culoar, a rămas singur cu portarul și a finalizat cu latul, plasat, pe lângă adversar.

Al doilea gol a fost reușit de la Dragoș Huiban, în minutul 88.

Metaloglobus, prima repriză: Gavrilaș – Goge, Chatziterzoglu, Caramalău, Sava – Zakir, Honciu, Al. Gheorghe, Liș (Liță 25′) – Zukanovic, Chiorean
Metaloglobus, a doua repriză: Nedelcovici – Pătlăgică, D. Lung, Cazan, Rob. Neacșu – Sin, Andr. Răuță, Ciuciulete, Rz. Milea – Huiban, Ad. Sîrbu

Partida test a beneficiat și de VAR

Interesant este faptul că jocul desfășurat la Buftea a beneficiat și de VAR. Sistemul era deja instalat, iar cele două cluburi n-au avut nimic împotriva pentru ca arbitri să exerseze și pe această partidă amicală, după ce, anterior, o făcuseră și în jocul test dintre Progresul Spartac U19 și Dunărea Giurgiu (scor 2-1). Potrivit clubului Progresul Spartac, partida a avut loc cu sprijinul FRF, pentru a îmbunătăți tehnologia VAR”, iar giurgiuvenii au beneficiat de un penalty validat de VAR.

În întâlnirea dintre Metaloglobus și Unirea Slobozia, VAR a oprit de trei ori jocul pentru a verifica anumite faze, însă nu a intervenit.

Metaloglobus are două victorii, două egaluri și un eșec, Unirea Slobozia are două victorii și două înfrângeri

Cele două echipe s-au întâlnit în campionat în etapa a 3-a a sezonului regular, la Slobozia, acolo unde Unirea a câștigat cu 1-0 prin golul marcat în minutul 3 de Ionuț Coadă.

În acest moment, după 16 etape, Unirea Slobozia ocupă locul locul 4 în clasamentul Ligii 2, cu 29 de puncte, iar Metaloglobus se află pe poziția a 16-a, cu 16 puncte.

Metaloglobus a mai disputat în această perioadă de pregătire de iarnă patru amicale, cu Agricola Borcea (Liga 3, scor 2-2), Petrolul Ploiești (SuperLiga, scor 2-2), CSM Alexandria (Liga 3, scor 5-0) și Steaua (Liga 2, scor 0-1).

Până la reluarea campionatului mai are stabilite încă două meciuri, cu Agricola Borcea, acasă, în data de 11 februarie, și cu Gloria Buzău, la 18 februarie, la Buzău.

De partea cealaltă, Unirea Slobozia a obținut două victorii, 7-1 cu Abatorul Slobozia (Liga 4) și 4-3 cu CS Blejoi (Liga 3), și un eșec, 0-2 cu Progresul Spartac (Liga 2).

Ialomițenii mai au jocuri de pregătire cu Dinamo (10 februarie), tot în cadrul cantonamentului de la Snagov/Izvorani, și CS Tunari, în data de 18 februarie.

Foto: Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-bogdan-chipirliu-decisiv-in-amicalul-dintre-steaua-si-metaloglobus-19259543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-o-tine-din-surpriza-in-surpriza-in-amicale-nu-a-luat-gol-si-a-invins-o-pe-unirea-slobozia-19259588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-petrolului-explicatii-despre-motivul-pentru-care-marius-ciobanu-n-a-mai-semnat-si-a-ajuns-la-fc-u-craiova-vreau-sa-fiu-elegant-in-ceea-ce-va-voi-spune-19259416

Marius ANGHEL 09 Feb. 2023, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă