N-a mai intrat în calculele lui Zicu și Metaloglobus s-a despărțit de el! ”E un băiat super ok, dar nu s-a adaptat la noi”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2023, 19:06 Liga 2
N-a mai intrat în calculele lui Zicu și Metaloglobus s-a despărțit de el! ”E un băiat super ok, dar nu s-a adaptat la noi”

Metaloglobus este un alt club din Liga 2 care nu a mai așteptat finalul jocurilor din 2023 pentru a trage linie și a face schimbări în lot.

Bucureștenii și-au încheiat conturile cu atacantul sârb Strahinja Krstevski (26 de ani), achiziționat în vară și care nu a rupt gura târgului sub comanda lui Eusebiu Tudor și mai apoi a lui Ianis Zicu.

Metaloglobus, printre cele mai slabe echipe din Liga 2 în acest sezon: ca poziție, goluri marcate și goluri primite

Metaloglobus nu o duce deloc bine în clasamentul Ligii 2, iar acest lucru se poate vedea și prin numărul de goluri marcate și primite în acest sezon. Echipa mutată în vară cu antrenamentele și jocurile oficiale la Clinceni are doar 10 goluri înscrise și 17 primite în 13 jocuri.

10 goluri a mai înscris și FK Miercurea Ciuc, situată două poziții mai sus în clasament, iar mai slab de atât în ofensivă sunt doar ultimele trei formații din clasament: Unirea Dej (9), CSM Alexandria (8) și Progresul Spartac (7).

Mai multe goluri încasate au CSM Alexandria (19), CSM Reșița (20), CS Tunari (24), Unirea Dej (25) și Progresul Spartac (31).

Metaloglobus ocupă locul 16 din 20 în Liga 2, cu 14 puncte.

Strahinja Krstevski s-a despărțit de Metaloglobus cu două meciuri înainte de finalul jocurilor din 2023

Cu toate că în vară s-a sbătut să mențină un nucleu de jucători experimentați, a mai făcut achiziții destul de importante pentru acest nivel, precum portarul Raul Avram, fundașii Bradley Diallo, Alexandru Iacob, Saeed Issah și Christ Kouadio, mijlocașul Antonio Cruceru sau atacantul Adrian Ionuț Voicu, a oferit condiții mai bune de joc prin mutarea de pe teren sintetic pe unul de iarbă naturală, la Clinceni, rezultatele nu s-au văzut la Metaloglobus.

Echipa abia a reușit abia trei victorii în 13 meciuri și se menține de câteva runde bune o poziție imediat deasupra celor patru retrogradabile. Pauza de iarnă va aduce mai multe schimbări în lot, mai sunt două jocuri în 2023, însă primele decizii în privința jucătorilor au fost luate.

Ianis Zicu a decis că nu-l va mai folosi pe atacantul sârb Strahinja Krstevski, iar clubul a ajuns la un acord cu acesta privind rezilierea amiabilă. Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF a constatat în data de 21 noiembrie despărțirea dintre Metaloglobus și jucător.

”Dosar nr. 842/CL/2023: Fotbal Club Metaloglobus București SA vs. Krstevski Strahinja • Admite cererea reclamantului. • Constată încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților, începând cu data de 21.11.2023. • Definitivă. • Pronunțată astăzi, 21.11.2023.”, a fost decizia CNSL.

9 meciuri în Liga 2 și niciun gol pentru Krstevski

Achiziționat în vară, după plecarea unul alt sârb, Milos Zukanovic, la Unirea Slobozia, Krstevski a fost utilizat la Metaloglobus în 9 dintre cele 13 meciuri desfășurate până acum de echipă în acest sezon de Liga 2. A totalizat doar 271 de minute pe teren, fiindcă a început doar de două ori ca titular. Nici nu a înscris vreun gol.

”E un băiat super ok, dar nu s-a adaptat la noi. Am reziliat pe cale amiabilă”, a spus, pentru Liga2.ro, Marius Burcă, președintele clubului Metaloglobus.

Krstevski s-a născut în Serbia, la Novi Sad, are origini macedonene, dar are și cetățenie croată. În cariera sa a jucat la mai multe echipe din Serbia (Vojvodina U19, Proleter Novi Sad, Kovilj, Steaua Roșie Belgrad II, Graficar și Borac Sajkas), dar și în Bulgaria (Lokomotiv Sofia), Macedonia de Nord (Rabotnicki), Georgia (FC Samtredia), Estonia (FCI Levadia), cât și Italia (Gravina). Înainte să vină în România, ultima dată fusese legitimat la Borac Sajkas, în Serbia.

  • Momentan, Metaloglobus a rămas în atac cu Dragoș Huiban (33 ani, 13 meciuri, 5 goluri), Adrian Ionuț Voicu (31 ani, 8 meciuri, 1 gol) și David Nemțanu (18 ani, 2 meciuri, 0 goluri).
  • Jucătorii care au înscris pentru Metaloglobus în acest sezon de Liga 2: Dragoș Huiban (5 goluri), Georgian Honciu (3 goluri), Adrian Ionuț Voicu (1 gol) și Okan Chatziterzoglu (1 gol).
  • În 2023, Metaloglobus mai are de disputat meciuri cu CS Mioveni (locul 4 / deplasare, 25 noiembrie, ora 11:00) și CS Tunari (locul 17 / acasă, 2 decembrie, ora 11:00).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-reziliat-contracte-si-a-blocat-salariile-19293656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumbravita-vrea-sa-revina-pe-loc-de-play-off-dupa-jocul-cu-buzaul-19293688

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-spataru-nu-a-debutat-inca-la-fcsb-dar-a-ajuns-motiv-de-disputa-intre-cluburile-care-il-detin-in-coproprietate-19293680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-va-juca-la-turnu-severin-si-partida-cu-unirea-dej-19293668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-facut-strategia-de-transferuri-pentru-iarna-19293657

Marius ANGHEL 22 Nov. 2023, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă