Ripensia își completează lotul în timpul cantonamentului. Un jucător venit din Italia și mulți tineri testați de Pelici

  • Ripensia se află de marți într-un stagiu de pregătire centralizată în Timișoara, cu câte două antrenamente pe zi. Deocamdată, echipa nu a jucat niciun meci de verificare și o va face la finalul pregătirii centralizate.
  • Sub comanda lui Alexandru Pelici se află șapte jucători, o parte dintre ei în teste. Despărțirile continuă, de asemenea, la roș-galbeni, iar situația lui Gueye Mansour e incertă.

 

Jucătorii se află de marți cazați la un hotel. În această săptămână s-a efectuat și vizita medicală, cu fotbaliștii programați pe zile. Deocamdată, s-a ajuns la a șaptea despărțire din lotul ripensist, deoarece nici atacantul Constantin Adrian Stoica, venit în iarnă și aflat la final de înțelegere, nu mai rămâne la Ripensia, la fel ca Anghelina, Ungureanu, Străuț, Drăghici, Moldovan și Dumiter.

Deocamdată, Pelici are trei atacanți, pe Denis Golda, Marius Staicu și Albert Voinea. Mansour încă nu a venit. „Și el era la final de contract. Ni-l doream, dar discuția a fost să vină de la reunire. Am înțeles ca va ajunge în data de 9 în Timișoara, din Senegal. Vom vedea. Ideea era să facă pregătirea cu noi. Zilele viitoare mai așteptăm doi-trei jucători consacrații”, a explicat Alexandru Pelici pentru Liga2.ProSport.ro.

Portari tineri, repatrierea lui Caius Lungu, dar și alți jucători testați

Altfel, postul de portar e acum rezolvat, după ce clubul rămăsese doar cu George Păduraru și Ștefan Dobre. Pelici a optat să aducă doi tineri U19, și spune că vor fi păstrați toți, mai ales că ripensiștii vor pune accent pe echipa de juniori U19 în sezonul viitor, după ce în anii trecuți nu au avut obiective de performanță la acest nivel.

Este vorba de Haralambie Mociu, portar trecut pe la CS Medgidia, dar și Alexandru Marinoiu, originar din Vâlcea, trecut și prin lotul Energeticianului. „Ambii vor rămâne”, a spus Pelici, semn că, cel mai probabil, în majoritatea meciurilor, unul dintre cei doi juniori obligatoriu titulari va sta în poartă.

Pelici a reușit să readucă la „vatră” și un alt fost elev de-al său. Este vorba de timișoreanul Caius Lungu, ajuns la 30 de ani, care în ultimii ani a jucat în ligil inferioare din Italia. Anterior, a jucat la Fortuna Covaci, în urmă cu un deceniu, dar și la Voința Sibiu și Râmnicu Vâlcea. Cu venirea sa, Pelici a rezolvat un alt obiectiv de pe lista de transferuri, un fundaș lateral ce poate juca pe ambele laturi al terenului. „Este un jucător polivalent, poate juca atât fundaș stânga, cât și fundaș dreapta”, spune, despre Lungu, antrenorul care l-a avut sub comandă în trecut pe fundaș.

Altfel, Pelici mai testează și alți jucători. Dacă Răzvan Rus, mijlocașul fost la ACS Poli și Dumbrăvița, nu a rămas, alți fotbaliști sunt „cantonați” cu Ripensia. Este vorba de mijlocaș defensiv Mario Boldea, care poate juca și fundaș central, trecut pe la Performanța Ighiu și Cetate Deva, Nafi Iseini, mijlocașul de 19 ani format la ACS Poli, de care s-a despărțit cu un litigu, dar și doi jucători din generația de 2001 de la Centrul Național de Pregătire de la Târgu Mureș, Dragoș Grigore și Alexandru Ban.

Ripensia va disputa săptămâna viitoare primele amicale, miercuri, de la ora 18:00, în Ciarda Roșie, cu Avântul Topolovățu Mare, și vineri dimineața, de la ora 10:00, tot în Ciarda Roșie, cu CS Dudeștii Noi, urmând ca apoi să primească liber sfârșitul de săptămână. Celelalte partide amicale din această vară se vor disputa după următorul program: CSM Reșița (17 iulie), CS Dumbrăvița (20 iulie), Luceafărul Oradea (24 iulie) și Fortuna Becicherecu Mic (27 iulie).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă