Foresta Suceava, nevoită să justifice cheltuirea banilor publici. Deși are buget de 500.000 de euro, există restanțe către jucători și prime neplătite, la care se adaugă un litigiu păgubos

Andrei PASCU 10 Dec. 2022, 11:57 Liga 3
Foresta Suceava, nevoită să justifice cheltuirea banilor publici. Deși are buget de 500.000 de euro, există restanțe către jucători și prime neplătite, la care se adaugă un litigiu păgubos

Foresta Suceava, liderul Seriei 1 din Liga 3, una dintre echipele cu cel mai mare buget din cele 10 serii, dacă nu chiar cel mai mare, nu are parte de liniște la final de an, iar asta din cauza anumitor aspecte de ordin financiar.

Echipa din Suceava are un buget alocat din partea primăriei de 2.5 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro) pentru acest sezon, din care mai trebuie să mai încaseze 375.000 de lei.

Foresta Suceava, nevoită să justifice utilizarea banilor primiți de la primărie 

Însă, primarul Ion Lungu cere justificări în privința modului în care sunt cheltuiți banii de către club, pentru a putea trimite în conturi, din partea Primăriei Municipiului Suceava, și cei 375.000 de lei. În cazul în care va prezenta raportul cu privire la utilizarea banilor, Foresta Suceava va încasa și ultima tranșă.

Foresta are cel mai mare buget din Liga a 3-a. E cel mai mare buget pentru fotbal de când sunt eu primar. Noi lucrăm cu bani publici, așa că Foresta trebuie să aducă justificările pentru a doua tranșă din buget, astfel încât să poată primi diferența de 375.000 de lei.

Nu putem să încălcăm legea. Mingea este în terenul lor. Noi ne-am făcut datoria, dar din păcate, la Suceava, doar primăria sprijină fotbalul, privații deloc. Sunt convins că echipele din Rădăuți sau Fălticeni n-au nici măcar 30 la sută din bugetul Forestei și trăiesc pe lângă noi ca și număr de puncte”, a spus primarul Ion Lungu, conform Gazeta Suceava.

Foresta Suceava, salarii restante pe două luni și prime de joc neplătite. Are și un litigiu de 90.000 de lei

În ciuda bugetului consistent de care dispune, Foresta Suceava are și datorii în acest moment, dar și salarii restante și prime de joc către lotul actual. Conform sursei amintite, există restanțe pe două luni, dar și o datorie care aparține fostei conduceri, cu un litigiu de 90.000 de lei către fostul antrenor al echipei, Ionuț Moșteanu.

Primăria n-a promis, a aprobat un buget și îl dă. Ei (n.r. –  Foresta Suceava) trebuie să aducă justificări (n.r. – al modului în care au fost cheltuiți banii), eu aștept justificări, trag de ei eu, și de cei de la fotbal, și de cei de la handbal.

Dacă mi le aduc pe 20 decembrie, nu mai pot plăti. Se închid conturile la trezorerie, se închid balanțele. Sunt în faza în care eu mă rog de ei. Am vorbit cu Dorin Goian, pe care îl apreciez foarte mult, să aducă justificări ca să pot să-i dau banii.

(…) Domnul Goian, în primul mandat, a lăsat 600.000 de lei restanță la finanțe, de asta azi sunt investitori basarabeni acolo”, a mai declarat Lungu, conform Monitorul Suceava.

Foresta Suceava, deja calificată în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3

Foresta Suceava are doar o înfrângere în Liga 3 în acest sezon, 12 victorii și două remize, după cele 15 meciuri jucate în 2022. Are 38 puncte, cu nouă peste ocupanta locului 2, Bucovina Rădăuţi, și locul 3, CSM Bacău.

Formația antrenată de Dorin Goian este deja calificată în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3, chiar dacă mai sunt de jucat trei etape din sezonul regular, toate urmând să aibă loc în 2023.

În prima etapă din anul care vine, Foresta Suceava va întâlni CSM Ceahlăul, ocupanta locului 5, cu 24 de puncte.

Foto: Foresta Suceava

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 10 Dec. 2022, 11:57 Liga 3
Pe aceeași temă