OFICIAL | Dorin Goian este noul antrenor principal la Foresta Suceava, în locul lui Petre Grigoraș. Fostul internațional are misiunea de ”a construi o echipă pe măsura așteptărilor suporterilor”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2020, 00:38 Liga 3
OFICIAL | Dorin Goian este noul antrenor principal la Foresta Suceava, în locul lui Petre Grigoraș. Fostul internațional are misiunea de ”a construi o echipă pe măsura așteptărilor suporterilor”

Foresta Suceava a ratat pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 2, și-a încheiat conturile cu Petre Grigoraș (55 de ani), care n-a mai dorit să rămână în noile condiții financiare de după pandemia COVID-19, însă a găsit rapid un înlocuitor pe banca tehnică. Dorin Goian (39 de ani) e noul antrenor principal al echipei bucovinene, unde nu cu mult timp în urmă a fost președinte și de unde a plecat cu demisie.

Dorin Goian revine la Foresta Suceava, acum ca antrenor principal

Liber de contract după ce la jumătatea lunii ianuarie din acest an și-a dat demisia de la Bucovina Rădăuți, prima echipă pe care a condus-o ca antrenor, Dorin Goian a acceptat oferta Forestei Suceava. Fostul internațional va reveni la echipa din orașul natal, la care în perioada iulie 2016 – ianuarie 2017, pe când activa în Liga 2, a fost președinte, însă a demisionat din cauza unor nemulțumiri față de Consiliul de Administrație al clubului și autoritățile locale.

”În urma discuțiilor purtate în ultima perioadă, dorim să anunțăm faptul că în cursul zilei de astăzi am ajuns la un acord cu domnul Dorin Goian în ceea ce privește funcția de antrenor principal al ACS Foresta Suceava, urmând să parafăm înțelegerea contractuală.
Pe această cale dorim să asigurăm publicul sucevean că vom face toate demersurile pentru a construi o echipă pe măsura așteptărilor suporterilor noștri”, a anunțat Foresta Suceava pe pagina sa de Facebook.

După ce a demisionat de la Foresta, la începutul anului 2017, Dorin Goian, care și-a încheiat cariera de fotbalist în 2016, a preluat Bucovina Rădăuți ca antrenor. Această formație din județul Suceava a condus-o în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2020, unde a avut rezultate bune: locul 2 în Seria 1 în sezonul trecut al Ligii 3, respectiv poziția a 4-a la finalul turului actualului sezon.

”Goe” Dorin Goian a evoluat în cariera de fotbalist la Foresta Fălticeni, Foresta Suceava, Gloria Buzău, Ceahlăul Piatra Neamț, FCM Bacău, Steaua, Palermo (Italia), Glasgow Rangers (Scoția), Spezia (Italia) și Asteras Tripolis (Grecia). La naționala României are 69 de meciuri și 5 goluri, iar ca antrenor a pregăti-o până acum pe Foresta Suceava.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-petre-grigoras-s-a-despartit-de-foresta-suceava-motivele-care-au-dus-la-despartirea-de-experimentatul-antrenor-19135337

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiri/soc-la-radauti-dorin-goian-si-a-dat-demisia-de-la-bucovina-veti-ramane-tot-timpul-milionarii-mei-mesajul-fostului-international-pentru-jucatori-18720603

Marius ANGHEL 11 Jun. 2020, 00:38 Liga 3
Pe aceeași temă