Încă doi jucători străini la Șelimbăr: un camerunez care a fost la juniori la PSG și un danez cu juniorat la FC Copenhaga

Marius ANGHEL 28 Jul. 2023, 11:33 Liga 2

CSC Șelimbăr a anunțat încă două noi achiziții perfectate în această vară, cu o săptămână și două zile înainte de startul noului sezon de Liga 2. Cu trupa din județul Sibiu au semnat camerunezul Paul-Henry Moussinga Mouasso și danezul Danilo Babovic.

Cei doi ar putea fi folosiți de Claudiu Niculescu în ultimul amical dinaintea meciului oficial cu Metaloglobus, din prima etapă a campionatului, cu Chindia, partidă care are loc la Târgoviște și în care gazdele au decis să închidă porțile spectatorilor și jurnaliștilor și susțin că decizia vine la dorința lui Niculescu!?

Paul-Henry Moussinga Mouasso a jucat ultima dată la FK Skopje

Joi, 27 iulie, CSC Șelimbăr și-a prezentat cele mai recente achiziții.

Camerunezo-francezul Paul-Henry Moussinga Mouasso are 25 de ani, este mijlocaș central și în sezonul trecut a evoluat în prima ligă din Macedonia de Nord, la FK Skopje, cu care a retrogradat în urma barajului de menținere disputat cu Vardar Skopje. În cariera sa a mai trecut prin ligile inferioare din Franța (juniorii U17 și U19 de la PSG, Amiens SC B), Portugalia (Moura, GD Alvarenga), Norvegia (Hodd) și Slovenia (Fuzinar).

În ediția trecută de campionat, 2022-2023, a prins 22 de partide la FK Skopje, inclusiv acel baraj, în 17 a fost titular și a înscris 1 gol.

Cu Șelimbărul a semnat un contract valabil pe doi ani și va purta tricoul cu numărul 10.

”Astăzi îi spunem BUN VENIT celui mai nou mijlocaș central din echipa noastră, PAUL- HENRI MOUSSINGA!
Paul va fi alături de noi pentru 2 ani și va purta cu mândrie numărul #10 pe tricou!
Haideți să îi urăm împreună mult SUCCES în parcursul său profesional la #Selimbăr!”, a transmis echipa sibiană.

Danilo Babovic a jucat până acum doar în Danemarca

Danezo-muntenegreanul Danilo Babovic este fundaș, are 23 de ani și ultima dată a evoluat în liga secundă din Danemarca, în sezonul 2022-2023, la Hillerod, pentru care a prins 22 de partide, 13 ca titular.

În cariera sa a activat la juniorii de la FC Copenhaga și Hvidovre IF, iar la seniori a mai jucat la Hvidovre și AB Taarnby, toate din Danemarca. Cu Șelimbăr a semnat un contract valabil 2 ani.

”Tot astăzi ni se alătură și DANILO BABOVIC! Danilo va ocupa poziția de fundaș central pe durata a 2 ani de zile în echipa #Selimbar!
Suntem entuziasmați să pornim împreună în această călătorie frumoasă.
Bun venit în echipa noastră, Danilo.
MULT SUCCES!”, a mai comunicat CSC Șelimbăr.

11 achiziții în această vară pentru CSC Șelimbăr

Pe lângă aceștia, în lotul Șelimbărului se mai află doi francezi, Nestorly Lumbu și Mickael Panos, și un spaniol, Rodrigo Hernando Orte.

În această campanie de achiziții, la CSC Șelimbăr au fost aduși Marvin Schieb, Mikael Panos (ambii luați de la FK Miercurea Ciuc), Rodrigo Hernando (ex CSM Satu Mare), Raul Popa (UTA), Tudor Cociș (FC Brașov), Tudor Călin (Poli Timișoara), Cătălin Alexe (Minaur Baia Mare), Eric Vînău și Raul Rotund (ambii împrumutați de la ”U” Cluj). La echipă a revenit și Radu Crișan, care încheia colaborarea cu Șelimbărul la finalul sezonului recent încheiat.

11 achiziții noi are echipa antrenată de Claudiu Niculescu până în acest moment, însă campania de transferuri nu este încheiată.

Amical la Târgoviște, cu Chindia, cu porțile închise

Altfel, echipa sibiană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, un amical cu Chindia, ultimul înainte de debutul în noul sezon al Ligii 2, în care va întâlni Metaloglobus București la Clinceni, sâmbătă, 5 august, de la ora 11:00.

Partida de la Târgoviște are loc cu porțile închise inclusiv pentru jurnaliști, la dorința lui Claudiu Niculescu, a transmis Chindia. În realitate, dâmbovițenii sunt cei care au dorit acest lucru, însă nu și-au asumat acest lucru în fața propriilor spectatori și jurnaliști locali. ”A fost lăsat la latitudinea gazdelor acest aspect. Echipa noastră nu organizează acest meci”, a susținut o sursă Liga2.ro din cadrul clubului sibian.

În celelalte meciuri amicale disputate în această vară, CSC Șelimbăr a înregistrat următoarele rezultate: 0-1 cu FC Hermannstadt, 0-0 cu Akademija Pandev (prima ligă din Macedonia de Nord), 2-0 cu Minyor Pernik (retrogradată în liga a treia din Bulgaria) și 2-2 cu KS Teuta Durres (prima ligă din Albania).

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-reusit-in-fata-unor-bulgari-prima-victorie-in-amicalele-verii-doi-dintre-jucatorii-noi-din-lot-au-marcat-19277349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

Marius ANGHEL 28 Jul. 2023, 11:33 Liga 2
Pe aceeași temă