Liderul Ligii 2 din România, victorios în fața penultimei clasate din liga secundă din Polonia, în primul lor amical din Turcia

Marius ANGHEL 01 Feb. 2024, 23:04 Liga 2
Liderul Ligii 2 din România, victorios în fața penultimei clasate din liga secundă din Polonia, în primul lor amical din Turcia

CSC Șelimbăr a obținut o victorie în primul amical disputat în această iarnă în cantonamentul din Turcia, Antalya, unde a ajuns sâmbătă, 27 ianuarie 2024.

Liderul Ligii 2 după 15 etape a trecut cu scorul de 1-0 de TS Podbeskidzie Bielsko-Biala, clasată pe locul 17 din 18 în liga secundă poloneză după 18 meciuri disputate.

În Turcia, echipa antrenată de Claudiu Niculescu va mai disputa alte trei partide test.

CSC Șelimbăr, liderul Ligii 2 din România, victorie la limită contra penultimei clasate din liga secundă din Polonia

La cinci zile după ce a ajuns în Antalya, CSC Șelimbăr a disputat primul amical din cele programate pe pământ turcesc și, totodată, primul din 2024. Sibienii au susținut în programul inițial și susțin în continuare, și după desfășurarea meciului, că au întâlnit o echipă din prima ligă poloneză, pe TS Podbeskidzie Bielsko-Biala. Într-adevăr, trupa din Bielsko-Biala joacă în ”Liga I”, numai că aceasta este liga secundă din Polonia. Prima ligă are denumirea de ”Ekstraklasa”.

Despre acest meci, liderul Ligii 2 a informat că s-a terminat cu scorul de 1-0 și că marcatorul golului a fost George Monea, în minutul 42.

”Victorie în primul amical din Turcia!
Echipa noastră, lider în clasamentului Ligii 2, a obținut azi prima victorie în primul meci de verificare susținut în cantonamentul din Antalya.
Jucătorii lui Claudiu Niculescu s-au impus cu 1-0 în fața polonezilor de la TS Podbeskidzie Bielsko-Biała, locul 17 din prima ligă Polonia.
Unicul gol al partidei a fost marcat de George Monea, în minutul 42.
Noi suntem Șelimbăr!”, a transmis CSC Șelimbăr prin intermediul rețelelor sociale.

  • Claudiu Niculescu a început amicalul cu polonezii în formula: Aldescu – Ct. Alexe, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Moussinga, Tud. Călin – Monea, C. Soare, Al. D. Pop – Rodri Hernando. Rezerve au fost: Al. Roșca, Bumbar – D. Cosma, Rob. Gliga, Gîț, Lumbu, Gab. Deac, Drăghescu, Schieb, Panos, Rotund, Visic.

Și pentru polonezi a fost primul amical susținut în Turcia. Iată ce au scris aceștia despre meciul cu sibienii:

”Echipa din România a dat dovadă de un nivel bun de fotbal încă de la începutul meciului. Totuși, având în vedere numărul de ocazii de gol, meciul nu a fost impresionant. Au fost multe lupte la mijlocul terenului și Lusiusz, în special, și-a îndeplinit bine sarcinile. Bida a fost activ în flancul stâng, angajându-se în dueluri cu rivalul său de mai multe ori. Din păcate, singurul gol al acestui meci a fost marcat de români. O acțiunea din stânga s-a încheiat cu o lovitură de cap foarte precisă a lui Monea, la care Krzepisz nu a putut face nimic. După înlocuirea echipelor, jocul nu s-a schimbat și, de fapt, cea mai bună și singura ocazie de gol de egalare a avut-o Nnoshiri chiar la final – șutul său fiind blocat de fundaș.”

Urmează un test cu FK Andijon

În Antalya, CSC Șelimbăr stă până în data de 10 februarie, iar până atunci va mai disputa trei amicale. Adversarii anunțați sunt FK Andijon (4 februarie, prima ligă din Uzbekistan), Sigma Olomouc II (7 februarie, liga secundă din Cehia) și FK Sogdiana (9 februarie, prima ligă din Uzbekistan).

În țară, de la reunire și până la plecarea în cantonament, echipa s-a pregătit la Sibiu și a organizat un singur amical, în data de 21 ianuarie, un joc-șocală cu echipa U19 a clubului.

Foto: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-aventura-pentru-adrian-popa-la-concordia-chiajna-19298479

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-inceput-cantonamentul-din-turcia-19298321

Marius ANGHEL 01 Feb. 2024, 23:04 Liga 2
Pe aceeași temă