CSC Șelimbăr a remizat în al doilea amical din Turcia, contra FK Andijon, echipă din prima ligă a Uzbekistanului. Claudiu Niculescu: ”Sunt mulțumit de performanța băieților”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 11:01 Liga 2

CSC Șelimbăr a înregistrat o remiză în al doilea amical disputat în această iarnă în cadrul cantonamentului din Turcia și rămâne invincibilă. Liderul Ligii 2 a terminat la egalitate, scor 0-0, partida cu FK Andijon, a 7-a clasată din 14 în sezonul 2023 al primei ligi din Uzbekistan.

Echipa antrenată de Claudiu Niculescu stă până în data de 10 februarie în Antalya și mai are de jucat două partide test.

CSC Șelimbăr a remizat în Turcia cu FK Andijon

După ce, joi, a trecut cu scorul de 1-0 de TS Podbeskidzie Bielsko-Biala, penultima clasată în liga secundă poloneză, CSC Șelimbăr a disputat duminică, 4 februarie, al doilea amical din cele patru pe care le are programate în stagiul de pregătire din Turcia / Antalya. De această dată, jucătorii lui Claudiu Niculescu au întâlnit o echipă din prima ligă a Uzbekistanului, pe FK Andijon, de mijlocul clasamentul în sezonul trecut. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

Claudiu Niculescu a început amicalul cu uzbecii în formula: Aldescu – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – C. Soare, Gab. Deac, Al. D. Pop – Rodri Hernando.

  • A folosit, astfel, din primul minut, patru jucători dintre cei cinci achiziționați în această iarnă: portarul Marius Aldescu (Sporting Roșiori, Liga 3), fundașul Alexandru Gîț (Chindia Târgoviște, Liga 2), mijlocașul Gabriel Deac (Gloria Bistrița Năsăud, Liga 3) și atacantul Alexandru Darius Pop (Concordia Chiajna, Liga 2). Al cincilea este Stefan Visic (Minerul Ocna Dej, Liga 3).

Claudiu Niculescu, după remizat cu Andijon: ”Am fi putut câștiga acest joc”

FK Andijon a mai disputat un amical după cel cu CSC Șelimbăr, întâlnind Saburtalo, din prima ligă a Georgiei, în fața căreia a pierdut cu scorul de 1-2.

Iată ce a spus antrenorul uzbecilor, Aleksandr Khomyakov, după cele două amicale: ”Lucrăm conform programului, facem jocuri. Sincer, mă așteptam la un alt joc. Am început bine prima întâlnire (n.r. – cu CSC Șelimbăr). Și apoi am cam obosit. Ne-am creat mai multe ocazii în repriza secundă, dar din nou avem probleme la finalizare. Este foarte greu să joci fără atacuri.
În al doilea joc, echipa georgienă a fost mai puternică decât românii. În general, nu am jucat rău. Echipele georgiene au dominat întotdeauna jocurile. Am încercat să jucăm cu un presing asansat în prima repriză. În a doua repriză, am jucat în defensivă, iar ei au profitat de asta și au marcat două goluri. Problema principală este că aceste faze de atac nu sunt încheiate cu finalizare. Mai este timp, mai multe poziții trebuie consolidate. Se va întâmpla în viitorul apropiat, vom vedea jucătorii terminând atacurile, desigur.”

Serviciul de presă al clubului din Uzbekistan a fost interesat și de părerea antrenorului echipei adverse, CSC Șelimbăr.

”A fost un test util pentru noi. Am jucat împotriva unei echipe foarte bune. Au jucat mai bine în mai multe situații. În repriza secundă, am reușit să egalăm avantajul în joc și să ne creăm mai multe ocazii. Am fi putut câștiga acest joc, dar sunt mulțumit de performanța băieților, sunt într-o dispoziție grozavă. Îmi dau mari speranţe în meciurile oficiale”, a spus Claudiu Niculescu.

Rezumatul amicalului CSC Șelimbăr – FK Andijon 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=4TkXQiZqbac

 

Urmează un test cu Sigma Olomouc II

În Antalya, CSC Șelimbăr stă până în data de 10 februarie, iar până atunci va mai disputa două amicale. Adversarii anunțați sunt Sigma Olomouc II (7 februarie, liga secundă din Cehia) și FK Sogdiana (9 februarie, prima ligă din Uzbekistan).

În țară, de la reunire și până la plecarea în cantonament, echipa s-a pregătit la Sibiu și a organizat un singur amical, în data de 21 ianuarie, un joc-șocală cu echipa U19 a clubului.

Foto și video: FK Andijon

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-invins-echipa-din-bielsko-biala-19298653

 

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 11:01 Liga 2
Pe aceeași temă