Farul începe seria meciurilor amicale. Ianis Zicu: ”Să tragem concluziile necesare și să știm ce jucători trebuie să mai aducem”

Răzvan STÎNGĂ 06 Aug. 2020, 15:50 Liga 2
Farul începe seria meciurilor amicale. Ianis Zicu: ”Să tragem concluziile necesare și să știm ce jucători trebuie să mai aducem”

Farul Constanța se află în fața primelor două meciuri amicale după ce a reluat antrenamentele pentru pregătirea sezonului următor din Liga 2. Va evolua în compania naționalei U21, joi, de la ora 20:00 la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, iar ulterior, sâmbătă, 7 august, va juca pe stadionul din Colentina o partidă de verificare cu echipa recent promovată în divizia secundă, U Craiova 1948 SA.

Antrenorul Ianis Zicu a declarat că abia așteaptă să își vadă elevii la treabă, mai ales după perioada de pregătire, în care a dus totul după un plan bine pus la punct.

Ianis Zicu: ”Partida cu naționala de tineret e importantă pentru toți jucătorii, inclusiv pentru mine”

Vrea să vadă și cum reacționează echipa după o pauză atât de lungă în meciuri, dar și cum rezistă jucătorii la partide programate la un interval scurt de timp, mai ales acum, după patru luni de pauză pricinuită de pandemia de COVID-19. Zicu a oferit câteva declarații pentru site-ul Farului.

(N.r. – Cum e echipa după primele săptămâni de pregătire) O perioadă delicată pentru că nu sunt meciuri, o perioadă lungă până la prima etapă, mai ales că venim și după această pauză forțată de situația cu COVID-19. Din fericire, în această săptămână o să avem și primele două meciuri amicale. Băieții au răspuns foarte bine, așa cum au făcut-o și anul trecut, sunt preocupați, concentrați, toți muncesc foarte bine și cred că putem să facem un sezon bun.

(N.r. – Referitor la cele două meciuri de verificare) Sunt 36 de ore între cele două meciuri. O primă partidă cu naționala de tineret, un meci important pentru toți jucătorii, inclusiv pentru mine, pentru că așa ne testăm valoarea cu adevărat, jucând împotriva unor jucători importanți care au o cotă foarte bună. Chiar dacă se consideră ca fiind naționala de tineret, sunt jucători care joacă în prima ligă, automat la un nivel superior față de jucătorii noștri, și astfel o să știm exact ce nivel avem în acest moment. Meciul cu Craiova va fi sâmbătă dimineața. O să evolueze toți jucătorii. De aceea am luat aceste două partide, să-i putem vedea cu doi adversari foarte buni, să putem să tragem concluziile necesare și să știm ce jucători trebuie să mai aducem.

(N.r. – Referitor la începerea noului sezon din Liga 2 pe 29 august) Pentru mine este bine că începem mai târziu, pentru că mai trebuie să aducem câțiva jucători. Am așteptat să vedem ce se întâmplă în Liga a 2-a, să vedem ce se întâmplă în prima ligă, să știm și noi ce jucători putem să aducem și care și-ar dori să vină în proiectul nostru, să reușim să facem lucruri mult mai bune în sezonul viitor, a declarat Ianis Zicu.

Farul a perfectat patru transferuri. Primăria Constanța a promis un nou stadion, de 15.000 de locuri 

Farul este una dintre cele mai active echipe din Liga 2, cu privire la acțiunile întreprinse pentru conturarea unui lot competitiv care să aducă promovarea la Constanța în sezonul următor, după cum au declarat cei din conducere. Au fost încheiate mai multe contracte de prelungiri, dar Farul a perfectat și patru transferuri. I-a adus pe Marius Chindriș (mijlocaș, 29 de ani), Vlad Șerbănescu (mijlocaș, 18 ani), Aurel Pirciu (mijlocaș, 18 ani) șiAndrei Banyoi (atacant, 20 de ani).

La Constanța se conturează un proiect de infrastructură de anvergură, care ar urma să cuprindă un nou complex sportiv. Potrivit informațiilor, va fi construit pe locul actualului complex în incinta căruia își desfășoară activitatea echipa din Liga 2, Farul. Proiectul a fost deja prezentat de primarul Constanței, Decebal Făgădău, și au fost întreprinse primele demersuri, anunță site-ul oficial al echipei Farul. A fost aprobat studiul de prefezabilitate de către Consiliul Local Constanța.

Baza va cuprinde mai multe stadioane, printre care și unul nou de fotbal. Acesta va avea, potrivit datelor, 15.000 de locuri și va costa 240 de milioane de lei. Complexul va mai beneficia de un teren de antrenament, un stadion de rugby de 5.000 de locuri, o arenă de tenis de 4.500 de locuri, dar și alte terenuri de sport. Toată investiția s-ar ridica la peste 530 de milioane de lei. Stadionul de fotbal și stadionul de rugby vor avea forma unor vapoare.

Foto: FC Farul Constanța 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-si-liga-3-sezonul-2020-2021-ar-trebui-sa-inceapa-la-29-august-razvan-burleanu-sustine-ca-ar-putea-aparea-amanari-in-functie-de-analiza-saptamanala-a-evolutiei-pandemiei-19142471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/proiect-de-533-de-milioane-de-euro-promis-la-constanta-farul-ar-urma-sa-aiba-un-nou-stadion-de-15-000-de-locuri-foto-19141707

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-si-a-luat-atacant-crescut-de-cfr-cluj-constantenii-au-ajuns-la-al-patrulea-transfer-al-verii-19141465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dimciu-halep-aproape-de-transferul-carierei-poate-ajunge-la-fcsb-la-cateva-zile-dupa-despartirea-de-farul-19140668

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Aug. 2020, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă