Golan a marcat două goluri pentru ”U” Cluj, la o zi după ce a semnat. Ardelenii au câștigat cu 6-2 partida amicală cu SCM Zalău

Vlad MĂCICĂȘAN 15 Aug. 2020, 15:19 Liga 2

Mijlocașul de bandă israelian pe care Universitatea Cluj l-a transferat vineri a impresionat de la primul meci și a marcat la mai puțin de 24 de ore de la semnarea contractului. ”U” Cluj a disputat sâmbătă un amical cu SCM Zalău, pe care echipa lui Falub l-a câștigat cu 6-2. Fotbalistul de 24 de ani, Idan Golan, a reușită o ”dublă” în acest joc.

U Cluj s-a desprins pe final

Pe lângă dubla lui Idan Golan din ultimele opt minute, la Universitatea Cluj au mai marcat în amicalul cu SCM Zalău, Horj (32 și 78), Barbu (27) și Alex Pop (58). Clujenii s-au desprins în ultimele minute, în minutul 78 scorul fiind 3-2. Pentru SCM Zalău au marcat Istrate și Raul Stanciu. Gabriel Tamaș nu a fost prezent la acest meci, el fiind învoit pentru unele probleme personale.

A fost al șaselea meci pe care l-a jucat Universitatea Cluj în această vară, după ce autoritățile au anunțat că antrenamentele și meciurile de fotbal pot fi reluate. Anterior, ardelenii au mai evoluat în compania echipelor Recolta Dorolț, din Liga 4 Satu Mare, în fața căreia s-au impus cu 8-0, cu Fotbal Comuna Recea, Seria 5 din Liga 3, scor 3-1, Avântul Reghin, din Seria 5 a Ligii a 3-a, scor 2-1, Metalurgistul Cugir, Seria 5 din Liga 3, scor 3-1 și Unirea Dej, Seria 5 din Liga 3, scor 4-0.

Transferul lui Idan Golan a fost analizat în presa din Israel 

Transferul nu a trecut neobservat în presa din Israel, care și-a amintit și de Gabriel Tamaș. Fundașul care a semnat și el în această vară cu ”U” Cluj a jucat doi ani în Israel, la Hapoel Haifa, unde a câștigat o cupă, alături de Idan Golan.

Fiul antrenorului Danny Golan a semnat cu echipa lui Tamaș, Universitatea Cluj și se întâlni cu fostul său prieten”, a scris publicația israeliană one.co.il.

Un nou «legionar»: Idan Golan a semnat cu Universitatea Cluj. Atacantul de 24 de ani se va întâlni cu Gabi Tamaș”, a notat un alt site de sport, sport1.maariv.co.il.

Cine e Idan Golan

Idan Golan a fost crescut de Hapoel Haifa și a jucat acolo din 2015 până în 2018, în ultimul sezon câștigând Cupa Israelului, într-o echipă în care evolua și Gabi Tamaș. Mai apoi, Golan s-a transferat în liga secundă din Israel, unde a jucat pentru Hapoel Ramat și Hapoel Nof HaGalil. Pentru ultima, a bifat 29 de partide și două goluri în sezonul recent încheiat.

În această vară, ”U” Cluj i-a mai achiziționat pe portarul Vlad Muțiu (25 de ani, ex Farul), mijlocașii Laurențiu Rus (35 de ani, ex CSM Reșița), Daniel Novac (32 de ani, ex Chindia Târgoviște) și Alexandru Negrean (19 ani, ex Viitorul Pandurii) și fundașul Gabriel Tamaș (36 de ani, ex Astra).

Foto: FC Universitatea Cluj 

 

 

 

 

 

 

 

Vlad MĂCICĂȘAN 15 Aug. 2020, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă