”U” Cluj a câștigat și amicalul cu Metalurgistul Cugir. Adrian Falub a testat un austriac și un francez

Andrei PASCU 07 Aug. 2020, 18:12 Liga 2

Universitatea Cluj a jucat vineri încă un meci amical, de această dată împotriva echipei Metalurgistul Cugir, locul 4 în ultima ediție a campionatului Seriei 5 din Liga 3. ”Studenții” au câștigat cu 3-1, după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1.

Elevii lui Adrian Falub au început partida contând destul de mult pe faza de atac, potrivit informațiilor oferite de ”U” Cluj. Puteau deschide scorul încă din primele minute, dar Inacio nu a putut să marcheze după ce a fost servit de Gavra.

Gavra, Botic și Kitambala au marcat pentru ”U” Cluj 

”U” Cluj a mai ratat o ocazie importantă până să deschidă scorul. Noul venit Gabriel Tamaș a fost foarte aproape să înscrie, după o lovitură de colț. Cel care și-a pus primul numele pe lista marcatorilor a fost Gavra. Inacio i-a pasat în careu atacantului, care a făcut 1-0 în minutul 20. Metalurgistul Cugir a restabilit egalitatea după o jumătate de oră, prin atacantul Lupu, care a punctat cu o lovitură de cap.

În partea secundă, Universitatea Cluj a continuat atacurile, dar a mai ratat alte câteva șanse importante până să înscrie iar. Gavra, Barbu și Kitambala nu au găsit ținta. Austriacul Botic a reușit în cele din urmă să facă 2-1, în minutul 75, cu un șut din afara careului.

Scorul final a fost stabilit de Kitambala, după o fază fixă. Goga a executat lovitura liberă, balonul a fost respins de apărătorii oaspeților, care a ajuns la Telcean. Acesta a centrat în careu, iar francezul a reluat din apropiere, din careul mic, pentru 3-1.

  • Echipa de start trimisă în teren de Adrian Falub: Muțiu – Horj, Tamaș, Dican – Inacio, Novac, Văsălie, Taub – Al. Pop, Gavra, Ștefănescu
    Au mai intrat: Kitambala, Bg. Barbu, Crăciun, Telcean, Ilieș, Neciu, Negrean, Goga, Botic, Vomir.

Adrian Falub a testat trei jucători, printre care un francez și un austriac 

Ionuț Ilieș (fundaș dreapta, 18 ani), austriacul Manuel Botic (mijlocaș ofensiv, 21 de ani) și francezul Lynel Kitambala (atacant, 31 de ani) sunt numele noi care au apărut în echipa lui Adrian Falub.

Primul este un ”produs” al academiei clujenilor, iar ceilalți doi sunt în probe la echipa din Ardeal. Kitambala a fost un atacant de perspectivă în Franța, având prezențe pentru naționalele U20 și U21. A fost legitimat, de altfel, și la câteva echipe de tradiție din ”Țara HexagonuluI”, ca Auxerre, Dijon sau Saint-Etienne.

În această vară, ”U” Cluj i-a achiziționat pe portarul Vlad Muțiu (25 de ani, ex Farul), mijlocașii Laurențiu Rus (35 de ani, ex CSM Reșița), Daniel Novac (32 de ani, ex Chindia Târgoviște) și Alexandru Negrean (19 ani, ex Viitorul Pandurii) și fundașul Gabriel Tamaș (36 de ani, ex Astra).

Universitatea Cluj, victorii pe linie în meciurile amicale 

A fost al patrulea meci pe care l-a jucat Universitatea Cluj în această vară, după ce autoritățile au anunțat că antrenamentele și meciurile de fotbal pot fi reluate.

Anterior, ardelenii au mai evoluat în compania echipelor Avântul Reghin, din Seria 5 a Ligii a 3-a, scor 2-1, Recolta Dorolț, din Liga 4 Satu Mare, în fața căreia s-au impus cu 8-0, și cu Fotbal Comuna Recea, Seria 5 din Liga 3, scor 3-1.

Pe primele două, ”U” Cluj nu le-a anunțat, semn că posibil să nu fi respectat protocolul medical. Abia după ce a jucat cu Reghin le-a anunțat și pe cele cu Dorolț și Recea. Nici amicalul cu Metalurgistul Cugir nu a fost anunțat dinainte.

Foto: FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/detaliul-care-l-a-convins-pe-tamas-sa-semneze-cu-u-cluj-daniel-stanciu-eram-vecini-si-ne-petreceam-tot-timpul-impreuna-falub-mi-a-zis-ca-sunt-cel-mai-bun-conducator-daca-19142828

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-falub-raspunde-pentru-gabi-tamas-daca-are-derapaje-extrasportive-sunt-de-acord-sa-mi-le-asum-accept-sa-fiu-tras-la-raspundere-noua-achizitie-a-u-cluj-si-a-19142686

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-bomba-la-u-cluj-gabi-tamas-a-semnat-cu-echipa-din-liga-2-19141931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/universitatea-cluj-victorie-chinuita-cu-avantul-reghin-din-liga-3-ardelenii-s-au-impus-pe-final-in-al-treilea-amical-al-verii-19140879

 

Andrei PASCU 07 Aug. 2020, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă