”U” Cluj și-a anunțat primele transferuri pentru noul sezon de Liga 2! Vlad Muțiu și Laurențiu Rus sunt ”studenți”

Răzvan STÎNGĂ 26 Jun. 2020, 20:54 Liga 2
”U” Cluj și-a anunțat primele transferuri pentru noul sezon de Liga 2! Vlad Muțiu și Laurențiu Rus sunt ”studenți”

”U” Cluj a început campania de transferuri pentru sezonul următor de Liga 2. Ardelenii au anunțat două mutări, ale lui Vlad Muțiu (portar, 25 de ani) și Laurențiu Rus (mijlocaș, 35 de ani). Cei doi au evoluat ultima dată la echipe din Liga 2, la Farul Constanța, respectiv CSM Reșița. În cazul portarului, echipa patronată de Ciprian Marica a confirmat plecarea abia după articolul apărut pe Liga2.ro. Site-ul nostru a încercat să ia legătura și cu Muțiu după despărțirea de constănțeni, dar acesta nu a dorit să facă niciun comentariu.

Dacă nu-i va menține în lot pe George Florescu (36 de ani împliniți la 21 mai) și Dorin Goga (împlinește 36 de ani la data de 2 iulie), Laurențiu Rus (35 de ani împliniți la 7 mai) va fi veteranul lotului Universității Cluj, club ”studențesc”, care vrea promovarea tinerilor.

Vlad Muțiu și Laurențiu Rus, primele achiziții ale celor de la ”U” Cluj pentru noul sezon de Liga 2

Comunicatele emise de ”U” Cluj după ce jucătorii și-au pus semnătura pe contracte:

”Vlad Muțiu (25 ani) este, începând de astăzi, noul jucător al Universității. Portarul cu o înălțime de 1,87 m originar din Baia Mare se alătură lotului condus de Adrian Falub, după ce în sezonul recent încheiat a fost căpitanul celor de la Farul Constanța, evoluând în 23 de partide. Înaintea întreruperii stagiunii trecute, Vlad era portarul cu cele mai multe minute jucate, fiind pe locul trei in clasamentul numărului de meciuri fără gol primit (10 din 23).

El și-a început cariera în fotbal la juniorii celor de la Dinamo, bifând 11 apariții în prima ligă în tricoul echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare. Între 2015 și 2017, goalkeeperul băimărean a evoluat sub formă de împrumut pentru Unirea Târlungeni (7 meciuri), CSM Râmnicu Vâlcea (9 meciuri) și CS Afumați (12 meciuri), în total el reușind să înregistreze 23 de partide fără să fie învins de adversari.

În 2014, la începutul lunii martie, Vlad Muțiu a fost convocat în lotul echipei naționale U19 a României, evoluând într-o dublă amicală împotriva Irlandei, tricolorii mici bifând un succes (2-1) și o remiză (2-2).

Îi urăm bun venit lui Vlad şi îi dorim mult succes, aici, la Universitatea!”, se arată în comunicatul emis în cazul portarului născut la Baia Mare.

”Mijlocașul crescut de FC Universitatea Cluj, Laurențiu Rus se întoarce la clubul care l-a format. După ce și-a petrecut perioada junioratului în tricoul alb-negru, în 2004, la vârsta de 19 ani, mijlocașul clujean părăsea echipa Universității și se alătura grupării Liberty Salonta, formație ce evolua atunci în al doilea eșalon fotbalistic.

Laurențiu fost împrumutat un an în Ungaria la FC Sopron, după care s-a întors la formația din Salonta. În 2009 a fost transferat de Dinamo București (2009-2014), echipă pentru care a bifat 134 de meciuri, reușind 6 goluri și 14 assist-uri, atât în competițiile interne, cât și în Europa League (15 meciuri). În această perioadă, a evoluat și pentru FCM Târgu Mureș sub formă de împrumut, în returul stagiunii 2010-2011.

La începutul sezonului 2014-2015, clujeanul a fost transferat de Astra Giurgiu (25 de meciuri, 1 gol, 1 assist), apoi trecând pe la FC Voluntari (35 de meciuri, 3 goluri, 1 assist), CFR (40 de meciuri, 1 assist) și CSM Politehnica Iași (22 de meciuri). Vitrina personală este una bogată la nivel intern, reușind să cucerească atât titlul de campion, cât și Cupa României și Super Cupa României.

Laurențiu Rus a fost convocat și pentru o acțiune a echipei naționale, pe 4 martie 2014 acesta făcând parte din lotul selecționat de Victor Pițurcă pentru amicalul împotriva Argentinei lui Lionel Messi, jocul de pe Național Arena încheindu-se cu o remiză albă.

Bine ai revenit, Laurențiu! Să ne bucurăm împreună de cât mai multe succese!”, precizează ardelenii cu privire la mijlocașul Laurențiu Rus.

”U” Cluj a terminat campionatul ”înghețat” de Liga 2 pe locul 14

În urma suspendării definitive a acestui sezon de Liga 2 după doar 24 de etape, de la locurile 7 în jos, ”U” Cluj a încheiat anul fotbalistic pe locul 14, cu 27 de puncte. Bilanțul echipei în acest sezon: 23 de meciuri, cinci victorii, 12 egaluri și șase înfrângeri. Echipa antrenată de Adrian Falub este formația cu cele mai multe rezultate de egalitate din Liga 2.

În 2020, în singurele trei partide jucate, a obținut două puncte (1-1 cu Campionii FC Argeș – acasă, 2-2 cu SCM Gloria Buzău – deplasare și 1-2 cu Metaloglobus – acasă).

Clubul clujean începuse sezonul cu gândul la promovare, după ce în cel trecut rata obiectivul în urma barajului cu FC Hermannstadt, și l-a încheiat prin a avea emoții privind menținerea în Liga 2. Cu mari probleme de joc, ”U” Cluj era o pretendentă la retrogradare, iar ”înghețarea” sezonului și decizia FRF ca nimeni să pice în Liga 3 în acest an a salvat gruparea ardeleană de la o nouă mare rușine.

Foto: FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-boc-despre-posibilitatea-privatizarii-clubului-universitatea-cluj-sa-nu-vina-din-aia-cioflingari-in-ce-situatie-isi-va-da-acordul-primarul-clujului-19136922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bursa-transferurilor/farul-isi-pierde-capitanul-vlad-mutiu-merge-la-u-cluj-ce-se-intampla-cu-dur-bozoanca-19136766

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sedinta-de-urgenta-la-ucluj-fanii-si-conducatorii-au-discutat-despre-viitorul-clubului-iar-presedintele-e-dispus-sa-plece-in-anumite-conditii-ce-se-intampla-cu-antrenorul-adrian-f-19136309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-are-asigurat-sprijinul-financiar-din-partea-autoritatilor-locale-primarul-emil-boc-noi-suntem-fondatori-adica-direct-responsabili-de-existenta-sa-19135649

Răzvan STÎNGĂ 26 Jun. 2020, 20:54 Liga 2
Pe aceeași temă