Universitatea Cluj, victorie chinuită cu Avântul Reghin. Ardelenii s-au impus pe final în al treilea amical al verii

Răzvan STÎNGĂ 25 Jul. 2020, 17:00 Liga 2
Universitatea Cluj, victorie chinuită cu Avântul Reghin. Ardelenii s-au impus pe final în al treilea amical al verii

Universitatea Cluj a disputat sâmbătă un meci de verificare în compania celor de la Avântul Reghin, echipă din Seria 5 a Ligii a 3-a. Elevii lui Adrian Falub s-au impus cu 2-1 în partida care s-a desfășurat la baza sportivă ”Clujana”. La pauză, ardelenii au condus cu 1-0.

Cristian Gavra și Marius Coman, marcatorii Universității Cluj 

”U” Cluj a deschis repede scorul. La numai două minute de la primul fluier al arbitrului central, Cristian Gavra a făcut 1-0. Bogdan Barbu l-a servit ideal pe atacant, care și-a făcut datoria. Acesta avea să fie și scorul după primele 45 de minute, iar în partea secundă prima reușită a fost semnată de echipa din Liga 3. Egalarea a venit în minutul 53, dar Universitatea Cluj a început să preseze și mai mult și a avut mai multe șanse de gol, prin Laurențiu Rus, Cosmin Meșter și Marius Coman, potrivit site-ului Universității Cluj.

Golul victoriei a venit pe final, la unul dintre ultimele atacuri ale echipei pregătire de Adrian Falub. Robert Neciu a luat o incursiune pe cont propriu, a pătruns în careul celor de la Avântul Reghin și i-a pasat lui Marius Coman, care a făcut 2-1.

Echipa trimisă în teren de Adrian Falub:

  • Gorcea, Telcean, Taub, Crăciun, Dican, Ștefănescu, Barbu, Văsălie, Pop, Inacio, Gavra
    Au mai jucat: Vîtcă, Vomir, Pașcalău, Neciu, Negrean, Rus, Pîrvulescu, Ilieș, Goga, Coman, Meșter și Morar

A fost al treilea meci pe care l-a jucat Universitatea Cluj în această vară, după ce autoritățile au anunțat că antrenamentele și meciurile de fotbal pot fi reluate. Anterior, ardelenii au mai jucat cu Recolta Dorolț, din Liga 4 Satu Mare, în fața căreia s-au impus cu 8-0, și cu Fotbal Comuna Recea, Seria 5 din Liga 3, scor 3-1.

Patru achiziții și șapte despărțiri

În această vară, ”U” Cluj i-a achiziționat pe portarul Vlad Muțiu (25 de ani, ex Farul) și mijlocașii Laurențiu Rus (35 de ani, ex CSM Reșița)Daniel Novac (32 de ani, ex Chindia Târgoviște) și Alexandru Negrean (19 ani). Pe acesta din urmă, trupa antrenată de Adrian Falub l-a împrumutat de la Academia Gheorghe Hagi, cu opțiunea de achiziționare, dacă îi va achita clauza pe care o are în contract. Negrean a fost împrumutat de constănțeni în ultimul sezon la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

La capitolul despărțiri, Universitatea i-a anunțat pe Cosmin Dur Bozoancă (revenit la Viitorul), Dragoș Penescu (revenit la FC Botoșani), Rareș Takacs, Vlad Mihalcea, Tudor Nicholas, cărora le-au expirat contractele, și Andrei Mureșan, care a anunțat că se retrage din cariera de fotbalist. ”Studenții” au fost nevoiți să renunțe vineri, 24 iulie, și la Sebastian Mailat.

În disperare de cauză, oficialii CFR-ului caută soluții pentru a putea alinia o echipă competitivă în finalul de campionat, dacă nu va mai avea și alte cazuri de COVID-19. Sunt 12 fotbaliști confirmați pozitiv la campioana României, iar alți trei sunt în carantină, astfel că echipa din Gruia a căutat soluții rapide. O astfel de soluție a găsit în curtea rivalei ”U” Cluj. Sebastian Mailat, fotbalist care tocmai ce a fost împrumutat din nou pe Cluj Arena, a fost rechemat de urgență la CFR.

Foto: FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-mailat-chemat-de-urgenta-de-cfr-de-la-u-cluj-campioana-are-nevoie-de-jucatori-pentru-a-incheia-sezonul-de-liga-1-19140789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mesterul-cu-care-falub-vrea-sa-contruiasca-o-echipa-de-promovare-la-u-cluj-astept-cu-nerabdare-ziua-in-care-o-sa-debutez-la-echipa-universitatii-in-spate-niste-suporteri-m-19139676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-vlad-mutiu-omul-care-trebuie-sa-inchida-poarta-lui-u-cluj-sezonul-urmator-portarul-a-dezvaluit-motivul-pentru-care-a-ales-oferta-ardelenilor-si-obiectivul-personal-a-t-19139122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-perfectat-al-patrulea-transfer-un-jucator-care-vine-de-la-clubul-lui-hagi-si-care-in-ultimul-sezon-a-evoluat-la-alta-echipa-din-liga-2-m-am-intors-acasa-la-echipa-19138748

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Jul. 2020, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă