”U” Cluj a perfectat al patrulea transfer: un jucător care vine de la clubul lui Hagi și care în ultimul sezon a evoluat la altă echipă din Liga 2. ”M-am întors acasă la echipa care m-a format ca junior”

Marius ANGHEL 10 Jul. 2020, 11:20 Liga 2
”U” Cluj a perfectat al patrulea transfer: un jucător care vine de la clubul lui Hagi și care în ultimul sezon a evoluat la altă echipă din Liga 2. ”M-am întors acasă la echipa care m-a format ca junior”

”U” Cluj a perfectat încă o achiziție pentru noul sezon de Liga 2, a patra. Trupa antrenată de Adrian Falub l-a împrumutat pe un sezon pe Alexandru Negrean (19 ani) de la Academia Gheorghe Hagi, cu opțiunea de achiziționare, dacă îi va achita clauza pe care o are în contract. Mijlocașul a fost împrumutat de constănțeni în ultimul sezon la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Noua achiziție a ”studenților” este un clujean care a început fotbalul chiar la juniorii lui ”U” Cluj. La 13 ani a mers însă la Academia Gheorghe Hagi, unde cea mai importantă realizare a sa a fost câștigarea în 2019 a Liga Elitelor U19 și apoi participarea cu echipa în UEFA Youth League U19. În vara trecută a fost împrumutat de clubul lui Hagi la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, unde în sezonul ”înghețat” de Liga 2 a evoluat în 15 partide, în 13 ca titular, în două dintre ele fiind înlocuit.

”Sunt fericit că m-am întors acasă la echipa care m-a format ca junior. Universitatea a rămas tot timpul în sufletul și am amintiri frumoase de la academie. Aștept cu nerăbdare să îmbrac tricoul lui U și să debutez în fața acestor suporteri cu totul speciali”, a spus Alexandru Negrean, citat de site-ul oficial al clubului ”U” Cluj.

Prezentarea oficială pe care ”U” Cluj i-a făcut-o lui Alexandru Negrea:

”FC Universitatea Cluj s-a înțeles cu Alexandru Negrean (19 ani), jucător crescut de academia lui „U”. Clubul nostru a ajuns la un acord cu Viitorul Constanța ca jucătorul să poată fi transferat definitiv, dacă va fi activată clauza de cumpărare.

Mijlocașul central clujean, format de ”U” până vârsta de 13 ani, și-a continuat cariera la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” din Constanța, evoluând pentru Viitorul în competițiile interne, dar și în UEFA Youth League U19, cel mai important turneu european destinat juniorilor. În dubla pe care formația de la malul mării a disputat-o împotriva celor de la Dinamo Zagreb, noul jucător al Universității a fost titular în ambele manșe.

La începutul sezonului 2019-2020, acesta a făcut pasul la seniori, jucând în 13 partide (n.r. – are 15 meciuri în Liga 2) de Liga a II-a pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Cu numeroase prezențe în meciuri amicale pentru grupele de juniori ale naționalei României, la nivel U16, U17, U18 și U19, Alexandru Negrean a evoluat în cinci partide oficiale pentru „tricolorii mici”.

Bine ai revenit, Alexandru! Să ne bucurăm împreună de cât mai multe succese!”

Patru achiziții și șase despărțiri

În această vară, ”U” Cluj i-a mai achiziționat pe portarul Vlad Muțiu (25 de ani, ex Farul) și mijlocașii Laurențiu Rus (35 de ani, ex CSM Reșița) și Daniel Novac (32 de ani, ex Chindia Târgoviște).

La capitolul despărțiri, Universitatea i-a anunțat pe Cosmin Dur Bozoancă (revenit la Viitorul), Dragoș Penescu (revenit la FC Botoșani), Rareș Takacs, Vlad Mihalcea, Tudor Nicholas, cărora le-au expirat contractele, și Andrei Mureșan, care a anunțat că se retrage din cariera de fotbalist.

Foto: FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-plecari-de-la-u-cluj-ardelenii-au-anuntat-despartirea-de-sase-jucatori-doi-dintre-ei-au-deja-echipe-19138594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-u-cluj-l-a-prezentat-pe-daniel-novac-jucator-cu-patru-promovari-obtinute-in-liga-1-cu-tot-atatea-echipe-am-venit-cu-sufletul-ma-bucur-ca-am-ajuns-in-sfarsit-ai-19138520

Marius ANGHEL 10 Jul. 2020, 11:20 Liga 2
Pe aceeași temă