VIDEO | Unirea Slobozia nu iartă nimic în amicale. E în mare formă și a făcut scor și cu SC Oțelul. Reacția lui Costel Enache și discursul tranșant al lui Dorinel Munteanu

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2022, 15:18 Liga 2

Unirea Slobozia și SC Oțelul au jucat o partidă de verificare sâmbătă, la Ghimbav, cele două fiind în stagiul de pregătire montan înaintea startului de campionat al Ligii 2. S-a impus fără prea mari probleme formația lui Constantin Enache, cu 3-0, iar de partea cealaltă echipa lui Dorinel Munteanu a suferit încă un eșec dureros.

Unirea Slobozia, echipa cu victoriile în amicale. SC Oțelul, cu eșecurile

Unirea Slobozia a înregistrat un nou rezultat pozitiv în amicale, în această vară fiind fără înfrângere chiar dacă antrenorul a fost schimbat, iar în locul lui Adrian Mihalcea a fost numit Constantin Enache. De această dată, Unirea Slobozia a trecut la pas de nou-promovata SC Oțelul, care se află într-o situație opusă și e marcată de eșecuri în toată această perioadă de pregătire.

După 0-0 la pauză, Unirea Slobozia a început perfect partea secundă și a marcat încă din minutul 47. Scorul a fost deschis de Christ Afalna, care a marcat simplu, cu piciorul, după o centrare venită din corner, din partea stângă, profitând de o eroare în apărarea gălățenilor.

Unirea Slobozia a marcat toate golurile în repriza a doua a amicalului SC Oțelul

SC Oțelul a încercat să conteze și ea pe tabelă, doar că ocaziile pe care le-a avut, câteva dintre ele destul de importante, au ratat ținta. Tot o eroare a dus scorul la 2-0 pentru Unirea Slobozia, fundașii lui Dorinel Munteanu gafând chiar în propriul careu, lucru nepermis. A profitat Alin Boțogan, care a punctat în minutul 65, cu un șut violent din apropierea careului mic.

Nou-promovata în Liga 2 a continuat să rateze monumental, jucătorii de atac ratând din toate pozițiile și luftând de o manieră incredibilă. Nu s-a jucat cu ocaziile Unirea Slobozia, care a punctat pentru 3-0 în prelungiri, prin Florinel Ibrian. Nici de data aceasta apărarea echipei SC Oțelul nu a fost exactă, atenția fiind luată mai mult de o gafă decât de reușită în sine.

În plus, înaintea golului de 3-0, tot în prelungiri, Unirea Slobozia și-a ”permis” să rateze chiar și o lovitură de la 11 metri, prin Antonio Cruceru.

  • Unirea Slobozia a început în formula: Contra – Ciobanu, Dinu, Perju, Toma – Coadă, Prejmerean – Silaghi, Ekollo, Botogan – Rus;
    Rezerve: Ciupercă – Ibrian, Lazăr, Dorobanțu, Cruceru, Lemnaru, Afalna, Radu, Gîrbăcea, Bolohan, Ilie, Golda;
  • SC Oțelul a început în formula: Dur-Buzoancă – Farcaș, Yabre, Reyes, Nedelea, Markovic, Cisotti, Kip, Mitoi, Cîrjan, Gorovei;
    Rezerve: Pop, Paharnicu – Sîrghi, Rus, Mabussi, Nica, Jardan, Bordun, Râpan, Maxim, Stavrositu, Cireș, Berisha;

Rezumatul meciului Unirea Slobozia – SC Oțelul, scor 3-0

Constantin Enache, cuvinte de laudă la adresa jucătorilor: ”Îmi place să lucrez cu băieții, ne simțim bine la antrenamente și suntem relaxați”

Constantin Enache e încântat (și nu avea cum să fie altfel) de modul în care Unirea Slobozia se prezintă până acum, în partidele de verificare. Mai are câteva zile până la prima etapă din Liga 2, astfel că imaginea echipei sale poate fi chiar una și mai bună.

Așa cum a obișnuit, Enache le atribuie meritele jucătorilor, cu care a recunoscut că lucrează foarte bine și vrea să facă și o atmosferă cât mai plăcută în vestiarul Unirii Slobozia. În plus, el a întărit ideea că omogenitatea e un punct cheie pentru care fotbaliștii pot face un sezon următor foarte bun.

Referitor la veniri, Unirea Slobozia va mai aduce un jucător care se încadrează în regula ”under”, după care va finaliza lotul.

Scorul spune că a fost o victorie ușoară, dar nu e așa simplu. Destul de echilibrată a fost treaba, doar că am gestionat mai bine anumite momente. Echipa merge bine până acum, dar cred că e și meritul grupului și a organizării mai vechi a clubului. Continuitatea cred că e cel mai important lucru.

Nivelul echipei e bun, am găsit o echipă bine organizată, o echipă care știe ce are de făcut. Un grup muncitor și onest, îmi place să lucrez cu băieții, ne simțim bine la antrenamente și suntem relaxați. Băieții sunt cu tonus și am încredere că vom face un an bun.

Cred că e meritul jucătorilor, sunt băieți muncitori, mai facem și câte o glumă, mai destindem atmosfera. Încercăm să ne apropiem și uman, să ne cunoaștem mai bine. Când e muncă, e muncă, dar încercăm să conviețuim cât mai bine.

Nu avem staruri la echipă, la noi echipa e starul. Omogenitatea e perfectă, e bine, am adus puțini jucători, avem nucleul de bază de anul trecut și cred că acesta e punctul forte.

(N.r. – Despre alte veniri) Mai așteptăm un copil de 2004 pentru regula de vârstă și cam asta e tot, închidem lista de transferuri”, i-a spus Constantin Enache reporterului Liga2.ro.

Unirea Slobozia, fără pas greșit

Unirea Slobozia s-a aflat la al cincilea amical din această vară, după ce s-a reunit și a început pregătirile pentru sezonul următor de Liga 2. A câștigat patru, 8-0 cu Abatorul Slobozia, 2-0 cu Gloria Buzău, 5-0 cu Dinamo, 3-0 cu SC Oțelul, și a remizat, 1-1 cu FC Brașov.

Duelul cu formația lui Dan Alexa a avut loc chiar înaintea testului disputat cu formația lui Dorinel Munteanu.

Dorinel Munteanu, total nemulțumit și așteaptă noi transferuri: ”Probabil că mulți jucători se cred tot în Liga 3”

Dorinel Munteanu a taxat din nou erorile individuale ale jucătorilor săi, pe care nu îi simte concentrați, ba chiar îi simte relaxați, nefiind conștienți că diferența de campionate, Liga 3 versus Liga 2, e una considerabilă.

Atât de nemulțumit e antrenorul, încât ia în calcul alte noi veniri la SC Oțelul.

Rezultatul și jocul din repriza a doua mă fac să fiu nemulțumit. Nu sunt îngrijorat, dar cred că trebuie să ne trezim pentru că nu știm în ce ligă jucăm. Probabil că mulți jucători se cred tot în Liga 3, dar nivelul e altul. Sunt convins că până la startul primului joc îi voi face să înțeleagă în ce ligă vom juca.

Foarte grea adaptarea pentru cei veniți acum, pentru că se simte oboseală, dar asta nu e scuză să luăm goluri la faze fixe, pe greșeli individuale foarte ușoare.

Sunt responsabil de aceste eșecuri și sunt convins că mă voi face înțeles, pentru că altfel voi fi nevoit să mai fac transferuri. Cred că voi mai face transferuri. Făcând o analiză a celor două jocuri, cred că mai e nevoie”, a punctat fostul mijlocaș al naționalei României.

Gălățenii s-au aflat la al patrulea meci amical din această vară. După ce în primul au trecut cu 6-0 de nou-promovată în Liga 3 Unirea Braniștea, campioana Ligii a 4-a Galați în 2022, ulterior au cedat în confruntarea cu vicecampioana României, FCSB, scor 0-1, și au mai pierdut și în fața Gloriei Buzău, scor 0-4.

Foto și video: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-fara-probleme-pentru-steaua-in-amicalul-cu-cska-sofia-2-atanas-trica-a-iesit-din-nou-in-evidenta-19237668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-victorie-intr-un-amical-cu-o-echipa-din-nigeria-claudiu-niculescu-a-testat-un-mijlocas-bulgar-19237662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-amicalul-retur-cu-concordia-chiajna-bucurestenii-au-printre-achizitii-doi-jucatori-fosti-la-steaua-19237622

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-sub-privirile-lui-maxim-si-tosca-a-pierdut-amicalul-cu-eyupspor-19237655

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-victorioasa-in-prima-confruntare-cu-o-echipa-din-liga-2-amicalul-cu-unirea-dej-19237637

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-spataru-i-a-adus-prima-victorie-lui-dan-alexa-la-fc-brasov-asteptam-jucatori-de-liga-1-certitudini-suntem-in-criza-de-timp-19237624

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2022, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă