SC Oțelul a pierdut la limită amicalul de lux cu FCSB, în fața unui stadion arhiplin la Galați. Brăileanul Florinel Coman a marcat în jocul în care ambele echipe au evoluat în noile lor echipamente

Marius ANGHEL 10 Jul. 2022, 00:22 Liga 2

A fost atmosferă senzațională la Galați, pe stadionul Oțelul, sâmbătă seară, acolo unde s-a disputat amicalul dintre nou-promovata în Liga 2 SC Oțelul Galați și vicecampioana FCSB.

Partida s-a desfășurat cu ”casa închisă”, gălățenii umplând arena până la refuz pentru a doua oară în decurs de aproape o lună, arătând sete mare de fotbal, după o lungă perioadă în care Galațiul nu a avut o echipă de fotbal nici măcar în Liga 2. Prima dată a făcut-o în data de 8 iunie, când a jucat returul barajului de promovare în Liga 2 cu Dante Botoșani (scor 3-0), iar a doua oară a făcut-o acum, în amicalul cu FCSB.

Cu 1-0 s-a impus FCSB în fața celor de la SC Oțelul, cu un gol marcat în repriza secundă, trupa antrenată de Dorinel Munteanu dând o replică peste așteptări vicecampioanei, aflată la ultimul meci amical înainte de debutul în SuperLigă (noua denumire a Ligii 1). În schimb, gălățenii s-au aflat la al doilea meci amical din această vară, după ce în primul au trecut cu 6-0 de nou-promovată în Liga 3 Unirea Braniștea, campioana Ligii a 4-a Galați în 2022.

În fața unui stadion plin, SC Oțelul și FCSB au jucat în premieră în noile lor echipamente

Stadionul din Galați a fost luat cu asalt de spectatori pentru amicalul cu FCSB, peste 13.000 de oameni luând loc în tribune, pentru a doua oară în decurs de o lună de zile. De altfel, atmosfera din tribune a fost cu mult peste nivelul jocului etalat de nou-promovata în Liga 2 și vicecampioana României.

Cu ocazia acest joc de pregătire, atât SC Oțelul, cât și FCSB au evoluat în premieră în noile echipamente pentru sezonul 2022-2023. Dacă cel al bucureștenilor este spectaculos, cel al echipei SC Oțelul seamănă foarte mult cu cel folosit în sezonul trecut de Liga 3. Au fost făcute mici schimbări la dungile de pe fața tricoului, iar pe piept nu mai scrie ”Galați, orașul de la Dunăre”, mesaj care era alături de logo-ul orașului, ci ”Visit Galați”, care apare alături de același logo, însă stilizat în alt mod. Pe spate, deasupra numelui, nu mai apare ”capul de bour”, reprezentativ Moldovei, ci convertizorul care se regăsește și în centrul siglei echipei. Totodată, tot pe spate, sub număr, apare ca sponsor ”Liberty”, noua denumire a Combinatului siderurgic din Galați, fost ArcelorMittal Galați și Sidex Galați.

Echipamentul din sezonul trecut, de Liga 3, și cel pe care SC Oțelul îl va folosi la prima participare în Liga 2.

Florinel Coman a marcat unicul gol al amicalului dintre SC Oțelul și FCSB

În privința meciului, noua divizionară secundă a dat o replică bună FCSB-ului, însă și vicecampioana a jucat modest.

Unicul gol al partidei a fost reușit în minutul 67 de brăileanul Florinel Coman cu un șut superb la colțul lung, sub transversală, după o pasă primită de la Alexandru Pantea.

În primul ”11” utilizat de Dorinel Munteanu s-a aflat un singur jucător nou față de lotul cu care s-a reușit promovarea în Liga 2. Este vorba despre Ricardo Kip, un mijlocaș de 30 de ani care ultima dată a jucat în liga secundă din Olanda, la FC Den Bosch, și care s-a alăturat echipei gălățene după ce aceasta s-a reunit. Olandezul este în probe, fiindcă până acum clubul nu a anunțat că a semnat un contract cu el.

Dintre cei aflați pe bancă, noutățile au fost reprezentate de portarul Rareș Pop, Sharly Mabussi, Valmir Berisha, Laurențiu Maxim, Mitroi și Răzvan Gorovei. Primii trei au fost anunțați ca achiziționați, iar ceilalți trei sunt în teste.

După fluierul final al partidei amicale dintre SC Oțelul și FCSB, o parte din spectatorii prezenți pe stadionul din Galați au pătruns pe gazon.

SC OȚELUL GALAȚI – FCSB 0-1

Florinel Coman 67′

SC Oțelul: Dur-Bozoancă (R. Pop 63′) – Farcaș, Yabre, Mih. Adăscăliței, Gab. Nedelea (D. Cireș 63′) – I. Neagu (cpt.)(Sîrghi 7′), Jardan (Mabussi 63′) – Cîrjan, Kip, Cisotti – A. Nica
Rezerve neutilizate: – Andr. Rus, Mitroi, Laur. Maxim, Gorovei, Berisha
Antrenor: Dorinel Munteanu

FCSB: Târnovanu (Andr. Vlad 46′) – Ov. Popescu (S. Șerban 46′), Dawa (Șut 46′), Lixandru (Val. Crețu 80′), Radunovic (Haruț 46′) – D. Olaru (Musi 55′), Edjouma (Oaidă 72′), Oct. Popescu (Dumiter 72′) – Cordea (Pantea 46′), Fl. Tănase (cpt.)(I. Stoica 28′, Fl. Achim 83′), Fl. Coman (Mamut 72′)
Antrenor: Anton Petrea

În perioada 11-23 iulie, echipa gălățeană se va afla într-un stagiu de pregătire la Poiana Brașov, în care se vor disputa amicale cu Gloria Buzău (13 iulie), Unirea Slobozia (16 iulie), FC Brașov (19 iulie) și Metaloglobus București (22 iulie). La 30 iulie are programat și un amical cu Farul Constanța 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 10 Jul. 2022, 00:22 Liga 2
Pe aceeași temă