Viitorul Pandurii își pierde căpitanul. Florin Răsdan, în ultimele șase luni de contract cu gorjenii, a semnat cu altă echipă din Liga 2

Marius ANGHEL 12 Jan. 2023, 19:08 Liga 2

CSM Slatina a mai bifat o achiziție, dar pentru sezonul următor. Echipa olteană, nou-promovată în Liga 2, își întărește compartimentul median, acolo unde are deja două noutăți de aportul cărora va beneficia din această iarnă.

Căpitanul formației Viitorul Pandurii, Florin Răsdan, a semnat cu CSM Slatina, însă va ajunge la aceasta din urmă abia din vară. Formația lui Daniel Oprescu a profitat de faptul că Răsdan se află în ultimele șase luni de contract cu echipa gorjeană și l-a convins să semneze încă de acum și, mai mult, a și anunțat acest lucru.

Răsdan a ajuns la Viitorul Pandurii în vara lui 2022, după ce s-a despărțit de Steaua, acolo unde a purtat banderola când nu juca Bărbulescu. După un singur sezon, va părăsi, însă, Gorjul, în cazul în care ruptura nu se va produce încă de acum.

Florin Răsdan a semnat cu CSM Slatina, dar va termina sezonul la Viitorul Pandurii

După Mykhaylo Plokhotnyuk (atacant, fost la Poli Iași) și Alexandru Ciocâlteu (mijlocaș central, fost la CS Comunal Șelimbăr), cu echipa antrenată de Daniel Oprescu a semnat și Florin Răsdan. Cu toate acestea, fostul stelist va ajuta CSM Slatina abia din vară, urmând să termine campionatul din Liga 2 sub comanda lui Florin Stîngă.

Mijlocașul sau fundașul de bandă, bucureștean de 27 de ani, a jucat în cariera sa pentru Concordia Chiajna, FC Brașov (cea falimentară), Steaua și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. La aceasta din urmă a ajuns în vara trecută și în prima parte a sezonului de Liga 2 a evoluat în 15 din cele 16 jocuri. A fost unul dintre jucătorii de bază din lotul lui Florin Stîngă, a acumulat 1196 de minute pe teren și a marcat 2 goluri, în 2-1 la Minaur Baia Mare și 3-1 cu Ripensia.

Informația a fost confirmată de CSM Slatina joi seară.

”Florin Răsdan va evolua pentru CSM Slatina
Echipa noastră a obţinut semnătura mijlocaşului Florin Răsdan (27 ani), aflat în ultimele şase luni de contract cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.
Acesta se va alătura lotului grupării slătinene din vară, înţelegerea fiind parafată cu data de 1 iulie 2023.
Florin Răsdan a mai evoluat, în decursul carierei, pentru Concordia Chiajna şi FC Braşov, iar în perioada 2018-2022 a fost unul dintre jucătorii emblematici ai echipei CSA Steaua Bucureşti”, anunță CSM Slatina.

O despărțire de Viitorul Pandurii, patru de CSM Slatina în această iarnă

În această iarnă, Viitorul Pandurii s-a despărțit deja de un jucător, de Paul Mitrică, acestuia expirându-i contractul. Este deranj mare la trupa patronată de Nicolae Sarcină, jucătorii reuniți luni refuzând a doua zi să mai iasă la antrenamente, din cauza restanțelor financiare. Poate că din acest motiv a și decis Răsdan să nu mai continue la Viitorul Pandurii din vară și nu ar fi exclus ca anunțul Slatinei privind achiziționarea sa să fi fost făcut acum pentru a forța mâna lui Sarcină să-i dea drumul încă din această campanie de transferui. În fapt, având deja semnat un nou contract, Răsdan ar putea să nu mai dea 100 la sută pentru trupa din Târgu Jiu, pentru a nu risca o accidentare.

În schimb, CSM Slatina a renunțat în această pauză de campionat la Radu Necşulescu, Alexandru Popovici, Remus Trancă și la portughezul Alexandre Oliveira, singurul jucător străin pe care oltenii l-au avut în lot în prima parte a sezonului.

CSM Slatina este prima echipă din Liga 2 care s-a reunit în acest an, încă din data de 4 ianuarie, iar de mâine, 13 ianuarie, intră în cantonament la Fundata, până la 22 ianuarie.

  • CSM Slatina ocupă locul 11 în Liga 2, cu 22 de puncte acumulate în 16 jocuri, în timp ce Viitorul Pandurii se află pe poziția a 13-a, cu 21 de puncte.

Foto: Leczki Jozsi și Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-de-la-viitorul-pandurii-in-greva-19257633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-mai-renuntat-la-un-jucator-19257434

https://liga2.prosport.ro/liga-3/radu-necsulescu-acord-in-liga-3-dupa-plecarea-de-la-csm-slatina-19257321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-reunire-pentru-a-doua-parte-a-campionatului-de-liga-2-19257213

Marius ANGHEL 12 Jan. 2023, 19:08 Liga 2
Pe aceeași temă