Paul Mitrică și-a încheiat conturile cu Viitorul Pandurii: ”E momentul să fac o schimbare majoră.” Mijlocașul era unul dintre cei mai vechi jucători din lotul gorjenilor

Adi MARICA 03 Jan. 2023, 15:08 Liga 2

Paul Mitrică, unul dintre cei mai vechi jucători din lotul celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, și-a încheiat contractul cu gruparea gorjeană din Liga 2 și este primul plecat în această iarnă de sub conducerea lui Florin Stîngă.

De la 1 ianuarie 2023, mijlocașul brașovean de 23 de ani este liber de contract după ce a refuzat oferta de prelungire a acordului cu clubul patronat de Nicolae Sarcină.

Paul Mitrică s-a despărțit după trei ani de Viitorul Pandurii

Paul Mitrică a ajuns la actuala Viitorul Pandurii în ianuarie 2020, după ce în primă fază a fost la un alt club controlat de Sarcină, Luceafărul Oradea. În cei trei ani petrecuți la trupa care s-a mai numit ACS Șirineasa și Energeticianul a prins 50 de partide în Liga 2 și a marcat 3 goluri.

”A fost o perioadă frumoasă, dar a sosit timpul să fac schimbare. După atâția ani la Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii chiar e momentul să fac o schimbare majoră. În ultimele șase luni a fost o perioadă mai dificilă, dar și așa am reușit să înscriu un gol și să dau două pase de gol. Cu antrenorul Florin Stîngă am lucrat bine, îl cunosc foarte bine încă din perioada în care antrena la Hărman. Le urez foștilor mei colegi de la Viitorul Pandurii să reușească un sezon mai bun în acest an”, a spus Mitrică.

Și-ar dori să continue la o echipă care va juca în play-off-ul Ligii 2

Mijlocașul are planuri mari pentru 2023. ”Sunt în discuții cu câteva echipe de Liga a 2-a, vreau să joc la o echipă de play-off, cu obiective mari”, spune jucătorul originar din Brașov, dar care nu a fost căutat de FC Brașov: ”De la FC Brașov nu m-a căutat nimeni, chiar nu e nicio problemă.”

Mitrică spune că Poli Iași, Steaua și Unirea Slobozia au fost cele mai solide echipe în prima parte a sezonului Ligii 2. ”Poli Iași, Steaua și Unirea Slobozia mi s-au părut cele mai solide echipe în prima parte a sezonului. Cele trei își merită pozițiile din clasament”, e de părere Paul Mitrică.

Nu e surprins de ascensiunea lui Daniel Paraschiv și speră ca și el și Prejmerean să ajungă în prima ligă

Paul Mitrică a început fotbal al FC Brașov cu antrenorul Nicolae Văduva. La seniori a debutat la AFC Hărman, în Liga 3. În vara lui 2018, Mitrică avea să facă pasul în Liga a 2-a, la Luceafărul Oradea, la pachet cu alți doi tineri fotbaliști brașoveni talentați, Daniel Paraschiv (acum la FC Hermannstadt, în SuperLigă) și Vlad Prejmerean (acum la Unirea Slobozia, în Liga 2).

Patronul din umbră al formației bihorene, Nicolae Sarcină, avea să-l mute, la începutul lui 2020, la cealaltă echipă condusă de el, tot în Liga 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Energeticianul la acel moment).

”Nu mă surprinde ascensiunea lui Paraschiv, îl cunosc bine și știu ce potențial are. Sper ca și eu și Prejmerean să facem pasul la Liga 1, sunt convins că putem face față”, a mai spus Mitrică.

În actualul sezon de Liga 2, Paul Mitrică a evoluat în 15 din cele 16 meciuri, doar de patru ori a început ca titular, a acumulat un total de 608 minute pe teren și a marcat un gol, cel care a adus victoria în meciul cu Minaur, 2-1 la Baia Mare.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/viitorul-pandurii-nu-va-mai-juca-pe-stadionul-municipal-tudor-vladimirescu-arena-din-targu-jiu-a-preluat-numele-unei-campioane-olimpice-am-ales-cel-mai-performant-sporti-19256752

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frf-a-aprobat-regulamentul-pentru-barajul-de-promovare-in-liga-3-editia-2023-2024-cand-se-stabilesc-meciurile-si-datele-in-care-vor-avea-loc-19257055

https://liga2.prosport.ro/liga-3/veste-mare-pentru-hunedoara-guvernul-romaniei-a-aprobat-construirea-complexului-sportiv-michael-klein-capacitatea-noului-stadion-al-corvinului-si-valoarea-proiectului-19256704

Adi MARICA 03 Jan. 2023, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă