CSM Slatina s-a mișcat repede pe piața transferurilor. Primul fotbalist legitimat de olteni în pauza de iarnă, atacantul plecat de la Poli Iași

Andrei PASCU 07 Dec. 2022, 19:47 Liga 2
CSM Slatina s-a mișcat repede pe piața transferurilor. Primul fotbalist legitimat de olteni în pauza de iarnă, atacantul plecat de la Poli Iași

CSM Slatina a anunțat primul transfer al iernii! Oltenii l-au legitimat pe atacantul ucrainean Mykhaylo Plokhotnyuk, în vârstă de 23 de ani, care zilele trecute s-a despărțit de o altă formație din Liga 2, Politehnica Iași.

CSM Slatina l-a luat pe Mykhaylo Plokhotnyuk, fost la Poli Iași

O mutare intuită la CSM Slatina, care a avut probleme mari pe faza de atac în ultimele meciuri din campionat, în care a marcat puține goluri. Conducerea și stafful tehnic condus de Daniel Oprescu au decis să îl aducă pe Mykhaylo Plokhotnyuk, autorul a două goluri în Liga 2, în 11 meciuri, în tricoul formației Poli Iași.

CSM Slatina nu a precizat durata contractului cu fotbalistul născut la Odesa.

Echipa noastră a realizat primul transfer al iernii în compartimentul ofensiv. Atacantul ucrainean Mykhaylo Plokhotnyuk, care a evoluat pentru Politehnica Iaşi, a ajuns la un acord cu echipa noastră.

Mykhaylo Plokhotnyuk are 23 de ani şi a jucat, înainte de izbucnirea războiului în ţara sa, pentru echipa din prima ligă, FK Inhulets Petrove.

Mykhaylo Plokhotnyuk  a efectuat junioratul la Dinamo Kiev și Cernomoreț Odessa și are selecții la naționalele Under 17 și Under 18 ale Ucrainei. Bun venit, Mykhaylo Plokhotnyuk!”, a anunțat formația CSM Slatina, pe pagina de Facebook.

Mykhaylo Plokhotnyuk a venit în ianuarie în România, la Poli Iași

Plokhotnyuk a ajuns la Poli Iași de la echipa de prima ligă ucraineană FK Inhulets’ Petrove, la care evolua din 2020. Atacantul ucrainean a făcut junioratul la Dinamo Kiev și Cernomoreț Odessa și are selecții la naționalele Under 17 și Under 18 ale Ucrainei, între anii 2014 și 2016.

La nivelul echipelor de seniori, înainte de venirea în România, în Liga 2, Plokhotnyuk a mai jucat pentru formația a doua a clubului Cernomoreț Odessa.

CSM Slatina a terminat anul pe locul 11 în Liga 2

CSM Slatina e pe locul 11 în clasamentul Ligii 2 după 16 meciuri, cu 22 de puncte, la un punct de locul 10, FC Brașov. Distanța dintre formația lui Daniel Oprescu și locul 6, care duce în play-off, e de patru puncte în acest moment. Poziția respectivă e ocupată acum de Gloria Buzău.

În 2023, în sezonul regular, CSM Slatina le va mai întâlni pe SC Oțelul (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare) și Unirea Dej (acasă).

În ultima rundă din Liga 2 din 2022, a 16-a, CSM Slatina a făcut remiză cu Progresul Spartac, 1-1. Iată ce spunea Daniel Oprescu după confruntarea care a avut loc la Buftea:

Atunci când joci cu o echipă care este sub tine în clasament şi rămâne o contracandidată la menţinere, la fel ca şi tine, e important să menţii distanţa. Uitaţi-vă la rezultatele de astăzi (n.r. – sâmbătă). Şelimbăr a bătut Miercurea Ciuc etapa trecută, iar acum Dumbrăviţa a câştigat, pe terenul ei, de o manieră categorică. Fiecare punct este foarte important în economia clasamentului.

Noi suntem realişti, am ştiut de la început că nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, că am putea juca în play-off. Obiectivul nostru este să ne salvăm de la retrogradare. Se putea, bineînţeles, şi mai bine.

Sunt nemulţumit că astăzi am primit gol dintr-o fază fixă, ne doream să rămânem echipa cu cele mai puţin goluri primite”.

CSM Slatina, puține goluri marcate în ultimele meciuri de Liga 2

În ultimele cinci meciuri din Liga 2, în care nu a reușit să câștige, CSM Slatina a obținut doar patru puncte. În acest timp a marcat un gol, cu Progresul Spartac. De altfel, în cele 16 meciuri din campionat, CSM Slatina a marcat mai mult de două goluri în doar două partide.

A înscris de trei ori în confruntările cu Concordia Chiajna, din prima etapă, scor 3-0, și în duelul cu Ripensia, din runda a 6-a, tot 3-0.

Foto: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-mykhaylo-plokhotnyuk-explica-motivul-despartirii-de-poli-iasi-declaratia-prin-care-ii-va-face-pe-suporteri-sa-regrete-si-mai-mult-plecarea-ucraineanului-19256077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grozavu-incepe-sa-curete-lotul-de-jucatori-straini-poli-iasi-s-a-despartit-de-atacantul-mykhaylo-plokhotnyuk-19255976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doar-remiza-pentru-csm-slatina-cu-progresul-spartac-iar-oltenii-termina-anul-fara-victorie-daniel-oprescu-nu-e-ingrijorat-de-forma-din-ultimele-etape-stiam-ca-nu-trebuie-sa-ne-imbatam-cu-a-19255883

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

 

 

 

Andrei PASCU 07 Dec. 2022, 19:47 Liga 2
Pe aceeași temă