Grevă la Viitorul Pandurii! Florin Stîngă, singur la antrenament

Andrei PASCU 11 Jan. 2023, 18:17 Liga 2
Grevă la Viitorul Pandurii! Florin Stîngă, singur la antrenament

An nou, probleme vechi la Viitorul Pandurii, care se apropie de trei luni de neplată salarială. Gorjenii au probleme cu banii, dar situația este de mai mult timp una complicată, fiind în procedura de insolvență de aproape un an. La începutul lui 2023, jucătorii au intrat în grevă.

Viitorul Pandurii a avut prima ședință de pregătire luni, 9 ianuarie, iar următoarea zi, marți, jucătorii au refuzat să se prezinte la antrenament. Potrivit Radio Accent, elevii lui Florin Stîngă nu au onorat ședința, iar antrenorul s-a trezit singur pe teren, ”părăsit” de jucători.

Jucătorii de la Viitorul Pandurii, în grevă! Au refuzat să se antreneze

Lotul a făcut sărbătorile fără bani, iar la 15 ianuarie se vor aduna trei luni de restanțe salariale, moment în care jucătorii pot începe să depună memorii și să devină liberi de contracte.

Nu e prima dată când are loc un astfel de episod la Viitorul Pandurii, în urmă cu aproximativ un an jucătorii refuzând, de asemenea, să se pregătească, dar ulterior situația s-a reglat prin achitarea restanțelor.

Viitorul Pandurii, fără achiziții la reunire

La primul antrenament nu au fost noutăți, conform sursei amintite, dar nu se știe nici cum va decurge perioada de pregătire a grupării din Gorj, dacă se va face vreun cantonament sau câte meciuri amicale se vor disputa.

Liga2.ro a încercat să ia legătura cu Florin Stîngă încă de săptămâna trecută, dar antrenorul nu a răspuns la telefon, probabil tocmai pentru că știa situația tensionată dintre fotbaliști și conducere. El promitea transparență și o mai bună comunicare din partea clubului în momentul în care semna contractul cu gorjenii.

Până în acest moment, la nivel oficial, Viitorul Pandurii s-a despărțit doar de Paul Mitrică, căruia i-a expirat contractul și care a oferit o declarație elegantă în privința situației lui de la gruparea gorjeană, într-un interviu pentru Liga2.ro:

A fost o perioadă frumoasă, dar a sosit timpul să fac schimbare. După atâția ani la Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii chiar e momentul să fac o schimbare majoră. În ultimele șase luni a fost o perioadă mai dificilă, dar și așa am reușit să înscriu un gol și să dau două pase de gol.

Cu antrenorul Florin Stîngă am lucrat bine, îl cunosc foarte bine încă din perioada în care antrena la Hărman. Le urez foștilor mei colegi de la Viitorul Pandurii să reușească un sezon mai bun în acest an.

Viitorul Pandurii reia Liga 2 de pe locul 13

Viitorul Pandurii e pe locul 13 în Liga 2, cu 21 de puncte, la egalitate cu poziția a 12-a, CS Comunal Șelimbăr, și la două puncte peste poziția a 14-a, CSC Dumbrăvița. În ultima rundă din 2022, a 16-a a sezonului regular, Viitorul Pandurii a trecut cu 3-1 de Ripensia.

În 2023, Viitorul Pandurii le va mai întâlni pe Metaloglobus (în deplasare), CSM Slatina (pe teren propriu) și pe FK Miercurea Ciuc (în deplasare).

Suntem pe un bilanț negativ (n.r. – 7 victorii și 9 înfrângeri). Trebuie să acceptăm că aceasta este situația, trebuie să acceptăm că am făcut unele greșeli. La momentul acesta, ar trebui să fim mult mai sus în clasament, dar, din păcate, suferim pentru ceea ce am făcut în trecut.

Dacă am fi bătut Dumbrăvița și Unirea Constanța, cred că acum eram în play-off. Acum nu mai avem ce face, mergem în vacanță să ne liniștim, iar când ne vom întoarce să formăm un grup unit, frumos, în care să înțeleagă fiecare jucător că mai presus de orice e echipa.

Dacă vorm reuși acest lucru, sunt convins că vom avea rezultate mult mai bune”, spunea Florin Stîngă după meciul cu Ripensia.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-situatia-interdictiei-la-transferuri-19257627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-o-noua-achizitie-19257619

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-coliban-muta-in-conducerea-fc-brasov-un-farmacist-fost-arbitru-si-oficial-la-metalurgistul-cugir-e-dorit-ca-manager-general-19257608

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-amicalelor-unirii-slobozia-ialomitenii-si-au-stabilit-ca-adversari-si-trei-formatii-din-liga-2-19257601

Andrei PASCU 11 Jan. 2023, 18:17 Liga 2
Pe aceeași temă