Florin Răsdan continuă în Liga 2 după despărțirea de Steaua. Va juca la echipa căreia i-a dat două goluri în sezonul trecut

Mircea OGLINDOIU 28 Jul. 2022, 11:09 Liga 2
Florin Răsdan continuă în Liga 2 după despărțirea de Steaua. Va juca la echipa căreia i-a dat două goluri în sezonul trecut

După Adrian Stoian (fundaș, 24 de ani, ex Astra și SR Brașov), Ionuț Sîrbu (fundaș, 21 de ani, ex Metaloglobus), Paulian Banu (mijlocaș, 21 ani, ex Astra) și Claudiu Dragu (atacant, 30 ani, ex Astra și Steaua), Viitorul Pandurii Târgu Jiu l-a adus și pe Florin Răsdan, jucător emblematic al Stelei în ultimele sezoane.

Florin Răsdan s-a despărțit în această vară de Steaua, după patru ani și jumătate

Mijlocașul bucureștean de 27 de ani a marcat sezonul trecut 3 goluri și a evoluat în 27 de partide în Liga 2 sub comanda lui Daniel Oprița, însă a refuzat să-și prelungească întelegerea cu echipa din Ghencea, la care evolua din 2018, la un an de la reînființarea din Liga 4.

”Plec cu regret de la echipa mea de suflet, dar eu sunt cel care a luat această decizie de a ne despărți aici, nu clubul. În cei cinci ani şi jumătate (n.r. – sunt patru ani și jumătate) petrecuți în Ghencea, am învățat să sufăr şi să mă ridic de fiecare dată mai puternic. Am dat tot ce am avut mai bun pentru aceste culori, pentru suporteri, şi poate, în viitor, drumurile noastre se vor intersecta din nou”, spunea Răsdan în data de 27 iunie, la momentul despărțirii de Steaua.

Răsdan a dat două dintre cele trei goluri din sezonul trecut chiar împotriva noii sale echipe

În etapa a 2-a a sezonului regular trecut, Florin Răsdan marca două goluri împotriva echipei Viitorul Pandurii, învinsă de Steaua cu scorul de 2-0 la Târgu Jiu.

”Căpitanul Stelei din sezonul trecut este a cincea achiziție a echipei noastre pentru noul sezon. În vârstă de 27 de ani, mijlocașul stânga a pus umărul la promovarea steliștilor în eșalonul secund și la clasarea pe locul 4, sezonul trecut! Acesta are și 17 partide în Liga 1, în tricoul Chiajnei. Îți urăm multă baftă, Florin!”, au anunțat oltenii pe contul de Instagram al clubului.

E de precizat și faptul că Răsdan nu a fost căpitanul Stelei, așa cum îl prezintă Viitorul Pandurii, primii doi jucători desemnați să poarte banderola echipei din Ghencea atunci când joacă fiind portarul Horia Iancu și mai apoi mijlocașul Valentin Bărbulescu.

Radu Rogac și Valerii Macrițchii n-au mai semnat cu Viitorul Pandurii

Oficialii clubului gorjean nu au ajuns la un acord și cu basarabenii Radu Rogac și Valerii Macrițchii, care sezonul trecut jucaseră la Ripensia și s-au despărțit de echipa timișoreană în această vară. Asta cu toate că antrenorul Florin Stîngă anunțase că se bucură că i-au venit jucători cu experiență în lot. Atât Rogac, cât și Valetii Macrițchii s-au întors la Ripensia, însă doar primul va semna un nou contract.

La capitolul plecări, echipa preluată în această vară de Florin Stîngă s-a despărțit de Ciprian Rus (Unirea Slobozia), Paul Copaci (Gloria Bistrița Năsăud), Marian Stoenac (Viitorul Șimian), Felipe Acosta, Ricardas Sveikauskas și George Tudoran.

Vineri, ultimul amical al verii

Viitorul Pandurii va disputa vineri, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, ultimul amical al verii, cu CSM Slatina. Testul programat ieri, la Unirea Bascov, a fost anulat!

Gorjenii au mai jucat în această vară amicale cu CSM Slatina (0-1), Viitorul Șimian (3-0), Viitorul Dăești (1-1) și CS Comunal Șelimbăr (2-1).

În prima etapă a noului sezon din Liga 2, echipa gorjeană va juca sâmbătă, 6 august, cu începere de la ora 11:00, pe teren propriu, cu nou-promovata CSC Dumbrăvița.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 28 Jul. 2022, 11:09 Liga 2
Pe aceeași temă