A treia achiziție a iernii la FK Miercurea Ciuc, un ”tânăr talentat” de la Poli Timișoara. Nu este primul caz de jucător care urmează acest traseu

Marius ANGHEL 27 Jan. 2023, 12:10 Liga 2
A treia achiziție a iernii la FK Miercurea Ciuc, un ”tânăr talentat” de la Poli Timișoara. Nu este primul caz de jucător care urmează acest traseu

FK Miercurea Ciuc și-a anunțat a treia achiziție perfectată în această campanie de transferuri de iarnă. Harghitenii și-au luat un tânăr jucător de la Poli Timișoara, de etnie maghiară. Este vorba despre Ervin Raul Bakoș, un mijlocaș de 18 ani originar din capitala Banatului.

Inițial, mutarea a fost anunțată de clubul timișorean, despre Bakoș susținând că a fost cedat la Miercurea Ciuc sub formă de împrumut până în vară, cu opțiune de cumpărare.

Ervin Bakoș, de la Poli Timișoara la FK Miercurea Ciuc

Ervin Bakoș este un produs al clubului Poli Timișoara și care în Liga 2 a debutat în sezonul trecut, 2021-2022, în care a fost utilizat în 3 jocuri (42 de minute). În actualul sezon al ligii secunde a îmbrăcat tricoul Politehnicii în 5 partide (200 de minute).

Acum, în pauza de iarnă, trece la FK Miercurea Ciuc.

”Ervin Bakoș a fost împrumutat până în vară (cu opțiune de cumpărare) la FK Csikszereda Miercurea Ciuc, mutare intermediată de fostul atacant polist Mircea Axente. În toamnă, Bakoș a evoluat în 6 meciuri de campionat pentru Poli (n.r. – sunt cinci meciuri în Liga 2 și unul în Cupa României), dintre care în două a fost titular”, a transmis Poli Timișoara ieri, în ziua în care a anunțat lotul cu care intră în cantonament.

Ulterior, ciucanii au anunțat și ei aducerea jucătorului de la Poli.

Ervin Bakoș, un tânăr de 18 ani din Timișoara, extinde grupul de jucători al clubului nostru. Mijlocașul a fost împrumutat pentru jumătate de an, cu opțiune de cumpărare.
Un mijlocaș ofensiv a fost adăugat în lotul clubului nostru. Ervin Bakoș a sosit de la Timișoara și postul lui de bază este de mijlocaș ofensiv. Tânărul talentat fotbalist s-a născut la Timișoara și a făcut studiile la Academia de fotbal Politehnica. În acest sezon, Ervin a jucat de șase ori pentru echipa de adulți din Liga 2, în violet și alb. A alergat pe gazon de două ori ca titular.
În meciul câștigat împotriva noastră, pe 3 decembrie, Poli nu i-a dat nicio șansă, astfel că a urmărit de pe bancă victoria cu 2-1 de la Timișoara. Ervin Bakoș a venit la noi sub formă de împrumut până în vară, clubul nostru având drept de prim refuz asupra jucătorului.
Îți dorim mult succes în tricoul roșu-negru!”, sună comunicatul FK Miercurea Ciuc, într-o traducere aproximativă din maghiară.

Alți trei jucători au trecut de la timișoreni la ciucani

De la Poli la FK Miercurea Ciuc a trecut în vara trecută un al tânăr jucător, Norbert Leczki, încă acesta evoluează momentan la echipa U17 a clubului harghitean. Timișorenii l-au pierdut la comisii pe juniorul Leczki.

Alți jucători trecuți de la echipa bănățeană la cea ardeleană au fost Marvin Schieb, în ianuarie 2020, încă prezent la ciucani, și Petre Ivanovici, în iulie 2021, acesta plecând chiar în această iarnă la Minaur Baia Mare.

În sens invers, de la FK Miercurea Ciuc la Poli Timișoara nu a avut loc niciun transfer.

Marius ANGHEL 27 Jan. 2023, 12:10 Liga 2
Pe aceeași temă