Situație comică la Minaur Baia Mare, dar deloc surprinzătoare. Face achiziții după achiziții, dar are restanțe salariale

Andrei PASCU 13 Jan. 2023, 20:09 Liga 2
Situație comică la Minaur Baia Mare, dar deloc surprinzătoare. Face achiziții după achiziții, dar are restanțe salariale

Minaur Baia Mare încearcă să se salveze de la retrogradare, motiv pentru care iarna consemnează schimbări importante de lot, iar lui Mihai Iosif i-au fost aduși jucători cu experiență. În ciuda numelor importante deja venite, formația din Maramureș mai pregătește și alte surprize.

Minaur Baia Mare mai pregătește și alte achiziții. Vasile Miriuță confirmă discuțiile

Vasile Miriuță, directorul tehnic al echipei, a vorbit despre venirile de la Minaur Baia Mare, dar și despre mutările pe care formația pe care o conduce le mai pregătește. Deși nu a dat numele jucătorilor pe care îi vrea, în acest moment fiind purtate discuții care se vor întinde până în următoarele zile, a precizat posturile pentru care Mihai Iosif a solicitat întăririle.

Încrezător este la început de an Vasile Miriuță, așa cum era și la final de 2022, că Minaur Baia Mare nu se va număra printre formațiile care vor retrograda în Liga 3 la finalul acestei stagiuni.

Minaur Baia Mare, investiții în achiziții, cu gândul la salvarea de la retrogradare. Reacția lui Vasile Miriuță

Oricum, prin mutările făcute până acum, maramureșenii au dovedit că au un buget important, salariile jucătorilor veniți în această iarnă, chiar dacă nu au fost dezvăluite, fiind la un nivel important. Până la urmă, au fost aduși fotbaliști cu foarte multe meciuri în Liga 2 și chiar cu prezențe în prima divizie.

Îmi doresc ca toți băieții să fie sănătoși, să pornim cu dreptul în acest an. Ne dorim salvarea de la retrogradare, acesta a și fost obiectivul de la începutul campionatului. I-am simțit bine pe băieți, le-am spus să fie cu zâmbetul pe buze când vin la stadion, pentru că numai așa pot să se pregătească bine.

Le-am spus jucătorilor ce aștept ca director tehnic de la ei. De restul, de problemele tehnico-tactice, se va ocupa antrenorul. Am încredere în jucătorii care au rămas, care au venit și vor veni. Sunt sigur sută la sută că vom rămâne în Liga 2! Sperăm ca în următoarele zile să mai parafăm două-trei contracte.

Sută la sută jucătorii aduși sunt un plus valoare, altfel nu am fi făcut eforturi să îi aducem. Facem tot posibilul să aducem jucători cu ajutorul cărora să ne salvăm.

Ne mai dorim încă doi fundași centrali și încă un mijlocaș, pe care sper să îi anunțăm în trei-patru zile”, a început discursul Vasile Miriuță.

Situație sută la sută românească la Minaur Baia Mare. Face achiziții importante, iar abia apoi plătește restanțele salariale

Ca un paradox care nu mai e neapărat o surprinză în România, există restanțe salariale către jucătorii alături de care s-a început sezonul. Lucrurile se fac, aparent, invers decât ar fi logic, mai întâi achizițiile de fotbaliști importanți, cu remunerații importante, iar apoi se vor plăti restanțele salariale către jucătorii aflați deja în lot.

Și în această privință e convins Miriuță că lucrurile se vor rezolva:

Sută la sută restanțele se vor plăti. Cât am fost la Baia Mare, nu a fost jucător, conducător care să nu primească banii. Poate au fost una-două luni de restanțe, dar în România așa se întâmplă, sunt probleme. Însă, la Baia Mare s-au plătit mereu banii și se vor plăti mereu.

Jucătorii trebuie să își vadă de meciuri, de antrenamente, problemele se vor regla sigur”.

Pe cine a achiziționat Minaur Baia Mare

Până în acest moment, Minaur Baia Mare a oficializat trei veniri, chiar dacă numărul noilor achiziții e mai mare. După ce l-a prezentat pe portarul Raul Avram, formația din Baia Mare i-a anunțat și pe Alexandru Iacob și Petre Ivanovici pe pagina de Facebook.

Însă, și Răzvan Horj s-a înțeles cu Minaur Baia Mare, dar acordul va fi oficializat, în mare măsură, în zilele următoare, pentru că fotbalistul trebuie să rezolve problemele cu fostul club, Petrolul, cu care e încă în litigiu. În situația lui Horj se află și Senad Jarovic, și el înțeles verbal cu echipa lui Iosif, dar nu a fost prezent la reunire.

Deși la reunirea de joi s-a aflat și Ștefan Blănaru, Liga2.ro a aflat că acesta a solicitat mai mulți bani din partea Minaurului Baia Mare, după ce inițial părțile se înțeleseseră pentru un contract de 3.000 de euro pe lună.

De serviciile lui Blănaru au început să se intereseze ulterior și FC Brașov, Poli Iași și CSM Slatina, iar jucătorul le-a forțat mâna celor din conducerea maramureșenilor și voia un salariu mai mare cu 2.000 de euro. În cele din urmă, Blănaru a semnat cu FC Brașov.

Minaur Baia Mare, întăriri pentru salvarea de la retrogradare

Minaur Baia Mare are cinci meciuri fără victorie în Liga 2. După 3-0 cu CS Comunal Șelimbăr, a făcut două remize la rând, 1-1 cu Poli Timișoara și 2-2 cu Progresul Spartac, după care au venit două eșecuri la rând, 0-1 cu SC Oțelul și 1-2 cu Viitorul Pandurii. În runda a 16-a, ultima din 2022, a urmat remiza cu Unirea Dej, scor 1-1.

Minaur Baia Mare va mai întâlni în sezonul regular al Ligii 2, Concordia Chiajna (acasă), Steaua (deplasare) și Gloria Buzău (acasă), toate confruntările fiind programate pentru 2023.

Reacția lui Vasile Miriuță despre ultimele runde din sezonul regular și cum vede play-out-ul:

Avem un program foarte greu, vom juca împotriva Chiajnei în prima etapă, apoi vom merge la Steaua și va veni Buzău la noi. Am mare încredere în jucători. Vom juca și în play-out, sper să luăm toate punctele acolo. Glumesc, sper să facem cât mai multe puncte, să luăm fiecare partidă în parte și sunt sigur că vom reuși.

S-au făcut eforturi foarte mari anul trecut, la promovare, de la primărie, oamenii de acolo sunt și au fost alături de noi, să avem condiții de Liga 2”.

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-primul-transfer-din-2023-al-echipei-fc-brasov-alexa-are-mari-asteptari-de-la-marcatorul-innascut-fara-gol-de-aproape-doi-ani-atacantul-spune-ca-retrogradarea-in-lig-19257875

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-si-a-reluat-antrenamentele-cu-cateva-noutati-in-lot-mihai-iosif-a-anuntat-primele-trei-achizitii-si-planurile-sale-iar-la-prima-sedinta-au-participat-alti-trei-jucatori-veniti-de-la-echipe-di-19257803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fostul-petrolist-senad-jarovic-revine-in-fotbalul-romanesc-atacantul-germano-bosniac-va-juca-tot-in-liga-2-19257571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 13 Jan. 2023, 20:09 Liga 2
Pe aceeași temă