Gabor Eperjesi a refuzat câteva oferte pentru a semna cu FK Miercurea Ciuc. Fundașul a fost convins după o discuție cu conducerea: ”Vreau să ducem echipa în prima ligă”

Răzvan STÎNGĂ 26 Jan. 2023, 15:41 Liga 2
Gabor Eperjesi a refuzat câteva oferte pentru a semna cu FK Miercurea Ciuc. Fundașul a fost convins după o discuție cu conducerea: ”Vreau să ducem echipa în prima ligă”

Gabor Eperjesi, fundaș de bandă maghiar, în vârstă de 29 de ani, este unul dintre jucătorii ajunși în această iarnă la FK Miercurea Ciuc. O mutare interesantă a clubului din Liga 2, în condițiile în care vorbim de un fotbalist cu peste 100 de meciuri în prima ligă maghiară.

Gabor Eperjesi a acceptat oferta de la FK Miercurea Ciuc, dar a avut și alte propuneri

Ar putea fi ceva probleme cu condiția fizică pentru Eperjesi, care era fără echipă de la începutul sezonului, din vară mai exact, când se despărțea de Diosgyori VTK, pentru care a jucat în stagiunea precedentă 30 de meciuri și a punctat o singură dată.

La câteva zile după ce a fost anunțat de FK Miercurea Ciuc ca achiziție, Gabor Eperjesi a oferit primele declarații, precizând de ce a decis un jucător cu CV-ul său să vină în liga secundă din România, el mai evoluând și pentru Mezokovesd în țara natală.

Gabor Eperjesi, despre venirea la FK Miercurea Ciuc: ”Au mai fost discuții în Ungaria și în alte țări”

A fost dorit fundașul de bandă și de alte cluburi din Ungaria, dar și din alte țări, din campionate străine, însă în cele din urmă a acceptat oferta ciucanilor, și în urma unei discuții avute cu Laszlo Csaba.

Simt că sunt încă la o vârstă foarte bună și văd o oportunitate bună aici, la Miercurea Ciuc. Am venit pentru a ajuta echipa cu experiența mea și sper să am un cuvânt de spus.

Scopul meu personal este să devin un jucător de bază. Desigur, și pentru a duce echipa în prima divizie. Aș dori să ajut echipa cu experiența mea și cu cunoștințele pe care le-am adunat până acum, sper că ne vom atinge obiectivele împreună!

Impresarul meu a discutat cu mai multe echipe din Ungaria și din alte țări, iar în final, după consultarea cu Csaba Laszlo, am venit aici în probe, o săptămână și jumătate. După aceea, am primit o ofertă de la Miercurea Ciuc.

Miercurea Ciuc este un oraș mai mic decât Miskolc (n.r. – orașul său natal), m-am obișnuit. Băieții au fost drăguți și mi-au arătat destul de repede toate lucrurile importante, nu voi avea probleme cu adaptarea”, a spus noul jucător al formației din Liga 2, într-un interviu, dintr-o traducere aproximativă din limba maghiară.

FK Miercurea Ciuc încă mai speră la play-off-ul de Liga 2

Pe locul 7 se află FK Miercurea Ciuc înaintea reluării Ligii 2, înaintea ultimelor runde din sezonul regular din 2023, având 25 de puncte. E la un punct de Gloria Buzău, locul 6. Ciucanii sunt la diferență de opt puncte de liderul din acest moment, Steaua, și la șase puncte de locul 2, Politehnica Iași.

Până la prima rundă din Liga 2 din 2023, FK Miercurea Ciuc va pleca într-un cantonament în Turcia, sâmbătă, 28 ianuarie, unde va sta până în data de 11 februarie. Acolo va disputa și câteva meciuri amicale.

Foto: FK Miercurea Ciuc

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Jan. 2023, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă