FC Brașov, încolțită din toate părțire cu litigii! Ilie Stan a mai câștigat o bătălie cu Mărginean, Cezar Lungu și Iulian Roșu au de primit bani, trei cluburi au reclamat neplata indemnizațiilor

Adi MARICA 31 Mar. 2022, 13:01 Liga 2
FC Brașov, încolțită din toate părțire cu litigii! Ilie Stan a mai câștigat o bătălie cu Mărginean, Cezar Lungu și Iulian Roșu au de primit bani, trei cluburi au reclamat neplata indemnizațiilor

FC Brașov joacă mai mult pe la comisiile FRF. Un proces care pare fără sfârșit este cel prin care Ilie Stan, fostul antrenor al echipei, își cere banii din contract până la finalul acestui sezon, după ce despărțirea s-a produs în urma jocului din etapa a 9-a a campionatului regular.

Deși lucrurile erau clare încă de la finalul anului trecut, președintele Ioan Mărginean a deschis un proces și la Comisia de Recurs a FRF în acest caz, iar răspunsul a fost unul favorabil antrenorului.

”Război” fără sfârșit între Ilie Stan și Ioan Mărginean pe banii brașovenilor

FRF a admis recursul formulat de FC Brașov, iar antrenorul va achita taxa de procedură, circa 2000 de lei! În schimb, FC Brașov este obligată să-i achite salariul antrenorului până la finalul sezonului, adică din octombrie (parțial) 2021 până în iunie 2022. Mai mult, FC Brașov este obligată să-i plătească lui Ilie Stan și chiriile restante (iulie 2021 – septembrie 2021)!

Decizia Comisiei de Recurs este executorie pe plan intern, iar FC Brașov mai poate ataca doar la TAS!

Din momentul în care cele două părți vor primi decizia motivată, FC Brașov va avea la dispoziție 30 de zile să achite plata datoriilor către Ilie Stan. În cazul în care clubul nu va plăti în acest termen, în prima fază cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, iar FC Brașov riscă o amendă între 3000 și 7000 de lei, după care, la câte 15 zile riscă o depunctare de câte două puncte și interzicerea dreptul a face transferuri!

FC Brașov e bună de plată după ce l-a demis pe Ilie Stan.

”ACS FC BRASOV STEAGUL RENAȘTE vs. ILIE Stan. Admite recursul. • Modifică în parte Hotărârea CNSL nr. CNSL nr. 656/14.12.2021. • Admite în parte acțiunea. • Obligă ACS FC Brasov Steagul Renaște la plata către antrenorul Ilie Stan a sumei reprezentând chiria restantă pentru lunile iulie 2021- septembrie 2021, precum și a compensație pentru lunile octombrie(parțial) 2021- iunie 2022. • Obligă antrenorul Ilie Stan la plata către recurentă a taxei de procedură în recurs. • Menține celelalte dispoziții ale hotărârii recurate. • Definitivă și executorie pe plan intern. • Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. • Pronunțată astăzi, 29.03.2022, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică, nr. 12, sector 2”, este decizia Comisiei de Recurs a FRF în cazul Ilie Stan, luată în 29 martie 2022.

Mărginean l-a demis pe Ilie Stan după etapa a 9-a a sezonului regular al Ligii 2. Despărțirea a fost cu scandal, antrenorul fiind blocat de oamenii de pază să intre în interiorului stadionului Tineretului, pentru a susține antrenamente.

Val de litigii și la CNSL. Iulian Roșu are și el de primit bani

Tot în această perioadă, FC Brașov are pe rol numeroase litigii la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL).

Astfel, Iulian Roșu, jucător plecat în această iarnă de la FC Brașov, a câștigat la CNSL plata drepturilor financiare scadente la 1 martie 2022.

”Admite cererea reclamantului. • Obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante scadente la 01.03.2022, conform Acordului de reziliere nr. 455/06.12.2021. • Obligă clubul pârât la plata cheltuielilor de judecată, respectiv onorariul de avocat, precum și taxa de procedură. • Cu recurs în 5 zile de la comunicare. • Pronunțată astăzi, 29.03.2022”, este decizia CNSL.

Între timp, Iulian Roșu a semnat cu Metaloglobus.

Cezar Lungu așteaptă salariul pe luna februarie

Un caz mai special este cel al portarului Cezar Lungu, cel care nu a ajuns la acord de reziliere a contractului cu FC Brașov și, la un moment dat, clubul îi asigura patru antrenori în același timp să se pregătească separat, pe Marian Constantinescu, Romeo Surdu, Casian Maghici și Florin Drăghici.

Cezar Lungu a câștigat litigiul la CNSL cu FC Brașov și are de primit valoarea contractului pe luna februarie, un caz fericit ținând cont că jucătorii din lotul lui FC Brașov au restanțe începând cu luna ianuarie!

”Obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante aferente lunii februarie 2022, precum și taxa de procedură. • Cu recurs în 5 zile de la comunicare. • Pronunțată astăzi, 29.03.2022.”, este decizia CNSL în 29 martie.

Litigii și cu cluburile brașovene pentru FC Brașov

Pe masa CNSL se află pe rol și solicitările mai multor cluburi, care cer celor de la FC Brașov plata indemnizației de formare a anumitor jucători. Astfel, Colțea Brașov, Precizia Săcele și Aerostar Bacău cer plata indemnizației pentru jucători care se află sub contract cu FC Brașov.

Aerostar Bacău a solicitat și a câștigat plata indemnizației de promovare pentru Vlad Mihalcea.

Colțea cere compensații pentru formarea jucătorilor Lambrinoc, Răducioiu, Toader și Voicu, iar Precizia Săcele pentru Linguraru, Nechita și Toader.

”Noi am avut toată deschiderea pentru rezolvarea amiabilă a acestor cazuri, dar cei de la FC Brașov nu au dat niciun răspuns! La FC Brașov este un management nociv”, a spus Ciprian Jurubescu, președintele celor de la Colțea Brașov.

În schimb, Ioan Mărginean se află în silenzio stampa și nu mai dialoghează cu presa de la începutul acestui an! Ultima persoană care îl contestă deciziile este Romeo Pașcu, fost conducător la fostul FC Brașov.

FC Brașov, antrenament cu juniorii U17 și U19 ai clubului

În altă ordine de idei, antrenorul Călin Moldovan și-a evaluat jucătorii care au jucat mai puțin sau care revin după accidentări într-un meci test cu juniorii Under 19 si U17 din cadrul propriei academii a FC Brașov.

Partida, disputată ieri după amiază, pe terenul Metrom, a fost câștigată fără probleme de seniorii, scor 10-0 (5-0).

Angelov (două), El Azzouzi, Boția (două, unul din penalty), Drăgoi, Lascu, Andronic (două) și Mihalcea au fost marcatorii jocului școală. În prima repriză, juniorii au ratat șansa înscrierii unui gol, Gârniță reușind să apere un penalty exercutat de Pîrvu.

FC Brașov a început în formula: Gârniță – Mitroi, Fustar, Răducioiu, Voicu – Piper, Drăgoi – Boția, El Azzouzi, Lascu – Angelov. În partea secundă au mai evoluat Andrei Chiriac – Andronic, Bg. Roșu, H. Popa și Vl. Mihalcea. Doar Mitroi, Fustar, Răducioiu, Voicu, Drăgoi și Lascu au fost integralisti.

FC Brașov ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, poziție care duce la barajul de menținere în eșalonul secund. Echipa lui Călin Moldovan are 17 puncte, iar în etapa a 2-a va evolua duminică, 3 aprilie, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu FC Buzău (locul 1, 32 puncte). Începând de la acest joc, FC Brașov pune la vânzare bilete pentru suporteri la meciurile de acasă, după ce până acum accesul pe stadion era gratuit.

Adi MARICA 31 Mar. 2022, 13:01 Liga 2
Pe aceeași temă