Victorie categorică pentru Metaloglobus în testul cu Academica Clinceni. Frații Herea au fost din nou decisivi, iar sub comanda lui Nicolae Grigore a debutat cea mai recentă achiziție

Răzvan STÎNGĂ 25 Mar. 2022, 15:56 Liga 2
Victorie categorică pentru Metaloglobus în testul cu Academica Clinceni. Frații Herea au fost din nou decisivi, iar sub comanda lui Nicolae Grigore a debutat cea mai recentă achiziție

Metaloglobus a disputat și ea un meci de verificare în această pauză competițională pricinuită de partidele echipelor naționale. Formația din București a evoluat în compania clubului de prima ligă Academica Clinceni, de care a trecut, poate în mod surprinzător, la diferență mare, scor 4-1.

Metaloglobus, 4-1 într-un amical cu Academica Clinceni

Formația lui Nicolae Grigore a reușit o victorie de moral, în perspectiva următoarelor meciuri din play-out-ul Ligii 2, unde nu are emoții în privința salvării de la retrogradare, dar unde speră să obțină o clasare cât mai bună, poate chiar să își câștige grupa.

Frații Herea, Ovidiu și Claudiu au fost și de această dată decisivi pentru Metaloglobus, marcând de două ori. Au înscris chiar primele goluri ale formației din Pantelimon, în prima repriză. În partea a doua, elevii lui Nicolae Grigore au mai marcat de alte două ori, dar printr-un jucător.

Claudiu Borțoneanu a reușit dubla în partea a doua

Tabela a fost închisă pentru Metaloglobus de Claudiu Borțoneanu, care a reușit dubla și a adus o victorie la scor a echipei sale, 4-1. Fotbalistul de 22 de ani a intrat pe teren în partea a doua, fiind rezervă în debutul amicalului.

  • Primul 11 al echipei Metaloglobus: Gavrilaș – I. Sîrbu, Lung, Cazan, Sava, Rauță, Boiangiu, Roșu, Florescu, Cl. Herea, Ov. Herea;
    Rezerve: Nedelcovici, Borțoneanu, Potecea, Covalciuc, Mănăilă, Gafaru, Coman, Adrian Sîrbu, Enache;
  • Primul 11 al echipei Academica Clinceni: Bolboașă – Mboko, Rufati, Tsvetkov, Corinus, Holzmann, Gogov, Vrdoljak, Robert Ion, Alghoul, Massaro;
    Rezerve: Iana, Sterian, Ștefan, Vlăsceanu, Obedeanu, Oprea, Dumitrache, Dima, Melniciuc, Longher, Stanciu;

Iulian Roșu a semnat cu Metaloglobus!

De remarcat faptul că în echipa Metaloglobusului s-a regăsit mijlocașul Iulian Roșu (27 de ani), care ultima dată a fost legitimat la FC Brașov. El s-a întors în Pantelimon după aproape patru ani, când în vara lui 2018 părăsea Metaloglobus pentru experiența de la Politehnica Iași.

Plecat în decembrie 2021 de la FC Brașov, Iulian Roșu a prins 13 meciuri în acest sezon de Liga 2 (793 de minute). A și reușit să marcheze un gol, într-o partidă cu Dunărea Călărași, de pe teren propriu, din etapa a 7-a a sezonului regular, în care brașovenii s-au impus cu scorul de 3-1.

Metaloglobus, locul 2 în Grupa A a play-out-ului

Metaloglobus se află pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 31 de puncte, cu cinci peste locul 3, Poli Iași. În același timp, e la două puncte de liderul FK Miercurea Ciuc, care nu a jucat însă în prima etapă.

În runda de debut a play-out-ului, Metaloglobus a trecut cu 4-1 de Dacia Unirea, la Brăila. În runda a 3-a, pentru că bucureștenii nu vor evolua în runda a 2-a, vor întâlni Poli Iași, pe teren propriu.

În sezonul regular, la Iași, Metaloglobus s-a impus cu scorul de 1-0. Partida a avut loc în luna octombrie, în etapa cu numărul 9.

”(…) Metaloglobus este o echipă puternică la momentul acesta, la ce avem. Sută la sută îmi doresc să fim acolo, în primele șase, asta am vrut și la începutul sezonului acesta.

Dumnezeu le așează, dar suntem în al treilea an în care suntem sus dar ne lipsește ceva, acel ceva ce lipsește Metaloglobusului să fie în primele șase. Sper să facem o surpriză anul care vine, să fim în primele șase”, spunea președintele Metaloglobusului, Marius Burcă, despre planurile pentru sezonul următor. Se dorește calificarea în play-off.

Foto: George Ilinca, Bogdan Balaș (Sport Pictures) și Alex Nicodim (Mediafax Foto)

Răzvan STÎNGĂ 25 Mar. 2022, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă