Caz unic în fotbalul românesc! Cezar Lungu, intrat în dizgrația șefilor de la FC Brașov, e pregătit de patru antrenori!

Adi MARICA 16 Feb. 2022, 10:30 Liga 2
Caz unic în fotbalul românesc! Cezar Lungu, intrat în dizgrația șefilor de la FC Brașov, e pregătit de patru antrenori!

Situația lui Cezar Lungu la FC Brașov s-a transformat într-un caz unic în fotbalul românesc. Portarul de 33 de ani a simțit riscurile meseriei pe propria-i piele chiar de la finalul anului trecut, atunci când a fost înștiințat de președintele Ioan Mărginean că nu va mai face parte din lotul echipei.

De atunci au avut loc mai multe întâlniri între fotbalist și șefii clubului, însă cele două părți nu au ajuns la un acord de reziliere a contractului semnat în vara trecută.

Până acum, portarul crescut la Steaua a avut companie la antrenamentele separate de restul lotului, unde Marian Codrea și Alexandru Sabău i-au fost colegi de suferință. Cum aceștia doi și-au reziliat, în cele din urmă, contractele cu FC Brașov, Cezar Lungu a rămas singurul ”rebel”.

Cezar Lungu, în dizgrație la FC Brașov, însă pregătit de patru antrenori

În această perioadă, experimentatul fotbalist chiar nu are motive să se plângă, ținând cont că este pregătit de nu mai puțin de patru antrenori!

În timp ce colegii săi agreați de Mărginean se află în plin stagiu de pregătire în Antalya, Lungu are parte zilnic de antrenamente pe terenul sintetic din parcul Tractorul, iar Marian Constantinescu, Romeo Surdu, Casian Maghici și Florin Drăghici se ocupă de pregătirea sa.

Cei patru antrenori fac inclusiv antrenamente specifice pentru pregătirea portarilor, iar Maghici este poreclit de colegi ”Șanta” pentru modul în care pune în practică antrenamentele cunoscutului antrenor cu pregătirea portarilor de la FC Brașov, Andrei Șanta.

Emilian Hulubei: ”Așa ceva mai rar”

Situația portarului de la FC Brașov este cunoscută de cei de la Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori.

Emilian Hulubei, președintele AFAN, spune că Cezar Lungu este un caz fericit. ”FC Brașov este un club profesionist. Chiar îi felicit că îl supra-pregătesc pe Cezar cu atâția antrenori. Sincer, așa ceva mai rar. Chiar nu am mai întâlnit un astfel de caz în fotbalul românesc, unde, de obicei, fotbaliștii nu au parte de condiții de pregătire atunci când nu mai sunt doriți la cluburi”, a spus Hulubei.

  • În această iarnă, FC Brașov s-a despărțit definitiv de nouă jucători: Vlad Motroc, Gheorghe Anton, Bruno Vasiu, Dan Panait, Iulian Roșu, Maxim Iurcu, Marian Codrea, Alexandru Sabău și Rareș Sburlea.
  • Ştefan Nicolau, George Linguraru, Marius Manole şi Bogdan Cîrstian au fost cedați la SR Brașov, iar Darius Ciopo și Raul Toader au fost împrumutați la Olimpic Cetate Râșnov.

Șase meciuri la FC Brașov pentru Cezar Lungu

Cezar Lungu a început sezonul ca titular la FC Brașov, fiind integralist în primele patru etape . În rundele 5, 8 și 9 nu a mai prins lotul, iar în 6, 7, 10 a fost rezervă neutilizată. A revenit ca titular în etapa a 11-a, în meciul cu Concordia Chiajna, după care, în runda a 12-a, nu a mai prins lotul din nou. Lungu a revenit ca titular în etapa a 14-a, iar în ultimele două etape din acest sezon nu a mai prins lotul.

În total a apărat în șase meciuri de Liga 2 la FC Brașov: 2-2 cu Viitorul Pandurii, 0-0 cu Brăila, 0-6 cu Unirea Slobozia, 1-1 cu Ripensia, 1-2 cu Concordia Chiajna și 0-1 cu Poli Timișoara.

Cezar Lungu, jucător format de Steaua, a evoluat în cariera sa la Astra, Sportul Studențesc, CSMS Iaşi, Academica Argeș, Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și FC Brașov.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-a-mai-fost-bun-la-fc-brasov-dar-merge-la-petrolul-alexandru-sabau-si-a-incheiat-calvarul-de-la-clubul-lui-marginean-si-a-ajuns-la-ploiesti-bine-ca-am-scapat-19219459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-atacant-bulgar-asteptat-in-antalya-de-fc-brasov-vine-din-prima-liga-a-tarii-vecine-si-in-cariera-sa-a-jucat-pentru-litex-lovech-tska%e2%80%afsofia-si-slavia-sofia-19219380

Adi MARICA 16 Feb. 2022, 10:30 Liga 2
Pe aceeași temă