La ora startului Ligii 2, FC Brașov a jucat amical cu Ciucaș Tărlungeni. Dan Alexa: ”Săptămâna viitoare TAS va da decizia. Sperăm să jucăm în Liga 2”

Adi MARICA 05 Aug. 2023, 15:14 Liga 2
La ora startului Ligii 2, FC Brașov a jucat amical cu Ciucaș Tărlungeni. Dan Alexa: ”Săptămâna viitoare TAS va da decizia. Sperăm să jucăm în Liga 2”

La ora la care se disputau primele șase meciuri din prima etapă a noului sezon de Liga 2, competiție în care încă așteaptă să vadă dacă va continua sau nu, FC Brașov a jucat un amical cu nou-promovata în Liga 3 Ciucaș Tărlungeni.

Echipa antrenată de Dan Alexa s-a impus cu scorul de 2-1, după un joc controlat în totalitate.

FC Brașov, victorie în amicalul cu Ciucaș Tărlungeni

FC Brașov a început în forță testul care a avut loc la Tărlungeni, Dan Spătaru i-a dat primele emoții lui Szanto cu un șut de la 16 metri, după care Ștefan Blănaru a deschis scorul după o centrare perfectă în fața porții venită de la Sorsa (11). Andrei Lascu a majorat scorul patru minute mai târziu, după o fază identică de la primul gol, dar de această dată cu Vasile Constantin la serviciu.

Cei de la Ciucaș au redus din diferența în minutul 32, atunci când Sebastian Racz, întrat de câteva minute pe teren în locul accidentatului Mircescu, a speculat o gafă în defensiva brașoveană.

În partea secundă, cei doi antrenori au făcut mai multe schimbări, iar FC Brașov a ratat câteva ocazii de gol prin Vlad Marica și Tudor Saim.

În acest amical, Dan Alexa nu a putut conta pe Izata și Fustar, ambii accidentați.

Ciucaș Tărlungeni: Szanto – Ciucă, Galborcea, Căpățînă, Opra – Nicodim, Veres, Silveanu – A. Mitroi, Mircescu (Seb. Racz 24), Coltofean.
Au mai jucat: Șandor – Dascălu, B. Racz, Răuță, Foșner, Moldovan, Plumb
Antrenor: Ionuț Mitroi

FC Brașov: Micu (Anca-Trip 60, Mutu 76) – Burlacu (Perju 46), Dandea (Țica 72), Vasu (Oltean 46) – Sorsa (Lupuleț 46), Spătaru (Rz. Iorga 56), R. Lazăr (M. Popescu 75), Vas. Constantin (Tudor Saim 46), Dumbravă (Adamcsik 60) – Blănaru (Vl. Marica 60), Lascu (Ed. Moga 75)
Antrenor: Dan Alexa

Dan Alexa: ”Săptămâna viitoare TAS va da decizia. Sperăm să jucăm în Liga 2”

FC Brașov a disputat acest amical în lipsa unuia oficial, ținând cont că viitorul său în Liga 2 este incert în acest moment.

Chiar dacă decizia TAS, de rămânere sau nu în Liga 2, va veni până în data de 10 august, FC Brașov este programată miercuri, 9 august, să joace cu AFC Odorheiu Secuiesc în Turul 2 al Cupei României. Echipa antrenată de Dan Alexa a fost introdusă de FRF în competiția KO cu statut de formație de Liga 3, așa cum îl are în acest moment, după ce nu a primit certificarea de Liga 2 din partea Administrației de licențiere a FRF.

”Din păcate, nu a fost un meci oficial astăzi. Așteptăm verdictul, am înțeles că săptămâna viitoare TAS va da decizia, sperăm să fie un verdict favorabil și să începem campionatul Ligii a 2-a. Trebuie să ne întărim, am promisiunea celor care conduc clubul că vom putea face câteva transferuri pentru că suntem mult în urmă. Noi am pierdut doi jucători importanți în atac, Angelov și Chică Roșă, și acolo suferim cel mai mult. Totul depinde însă de verdictul TAS”, a spus Dan Alexa după jocul cu Ciucaș.

Plusuri și minusuri remarcate de Dan Alexa

Referitor la amicalul cu Ciucaș Tărlungeni, Dan Alexa a avut aprecieri, dar și nemulțumiri.

”Am arătat mult mai bine în acest meci față de ultimele jocuri de pregătire. Am avut ritm, am arătat și un plus din punct de vedere fizic, jucătorii au fost implicați și am avut situații. Una peste alta, pot spune că am arătat mult mai bine față de amicalul cu Sepsi OSK 2. Sunt nemulțumit pe anumite momente tratate cu lejeritate și este o problemă că am primit din nou gol”, a spus antrenorul Brașovului.

În afară de acest test, FC Brașov a înregistrat următoarele rezultate în amicalele disputate în această vară: 1-1 cu Farul și 0-0 Poli Iași, fiecare joc având câte 45 de minute, 12-0 cu Inter Cristian (Liga 4 Brașov), 1-3 cu CFR Cluj, 5-1 cu Olimpic Zărnești (Liga 3), 3-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite (Liga 3), 1-1 cu ACSM Ceahlăul, 1-1 cu Unirea Slobozia, 2-1 pe AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3), 2-1 cu Olimpic Cetate Râșnov (Liga 3) și 1-3 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (Liga 3).

https://www.youtube.com/watch?v=Ym6Z3RGkY00

Dacă rămâne în Liga 2, FC Brașov debutează în noul sezon la Miercurea Ciuc

În cazul în care va primi un verdict favorabil din partea TAS, FC Brașov va debuta în noul sezon de Liga 2 în etapa a 2-a, în deplasare la FK Miercurea Ciuc, sâmbătă, 12 august, de la ora 11:00. Jocul din prima etapă, amânat, acasă cu CSC Dumbrăvița, va fi reprogramat de FRF la o dată liberă, calendarul competițional fiind destul de aglomerat în acest moment, având în vedere că în Cupa României încep să intre și echipele din Liga 2.

  • FK Miercurea Ciuc a început noul sezon cu un eșec drastic acasă, 0-3 cu Concordia Chiajna.

În situația în care primește un verdict negativ de la Lausanne, atunci în Liga 2 va juca Progresul Spartac, ultima retrogradată din sezonul trecut, iar FC Brașov ar trebui să continue în Liga 3.

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-programata-in-cupa-romaniei-ca-echipa-de-liga-3-19278823

https://liga2.prosport.ro/special/diego-alupoaie-si-andrei-poverlovici-profi-de-10-la-brasov-19278836

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-2-al-cupei-romaniei-19278800

Adi MARICA 05 Aug. 2023, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă