Dan Alexa, atac cu talpa asupra Administrației de licențiere a FRF: ”Știu echipe din Liga 2 cu probleme foarte mari, dar care văd că au luat licența! Cred că s-a trecut foarte ușor peste dosarul nostru.” ”Chirurgul” nu se mai gândește la promovare, ci vrea ca FC Brașov să nu moară

Adi MARICA 29 Jul. 2023, 01:28 Liga 2

Dan Alexa, antrenorul echipei FC Brașov, a ajuns la capătul puterilor. Deși a gestionat vestiarul în toată această perioadă în care clubul nu a obținut certificarea pentru Liga 2, cel poreclit ”Chirurgul” din perioada în care juca pare acum copleșit de toată această situație pe care nu o poate controla.

”Pentru jucători nu este deloc o situație confortabilă, sunt jucători buni care sunt căutați de alte cluburi. Eu am ținut să avem banii la zi și s-a reușit acest lucru. Este un moment foarte greu pentru vestiar, îi simt pe jucători apăsați, dar ei au contracte, sunt plătiți la zi și trebuie să vină la antrenamente. Pregătirea merge înainte, eu sunt obligat să fac asta și aici este vorba de loialitate și de caracter”, a spus Alexa la finalul amicalului disputat vineri cu Olimpic Cetate Râșnov.

Dan Alexa: ”Suntem un club care investește și care este cu banii la zi!”

Antrenorul Brașovului crede cu tărie că Administrația de licențiere a FRF a trecut foarte ușor pe dosarul echipei sale, în condițiile în care are informații că sunt echipe cu probleme mult mai mari decât a sa, dar care au obținut certificarea de Liga 2!

”Nu am cunoștințe juridice, dar păstrând, așa, o logică, îmi este greu de crezut că nu putem lua licența mai ales că suntem cu banii la zi, chiar astăzi s-au plătit salariile pe luna iunie! Am avut probleme pe parcursul anului, în special în vara trecută cu ghidul de finanțare, dar lucrurile s-au reglat. Eu cred că un dosar de licențiere trebuie să protejeze jucătorii și angajații de insolvență sau faliment, iar noi suntem un club care investește și care este cu banii la zi. Acesta ar trebui să fie principalul criteriu într-un dosar de licențiere. S-a ajuns la TAS, cred că pe o neglijență a noastră, dar nu cred că au fost atât de mari problemele încât să nu putem juca în Liga 2. Știu echipe care sunt în Liga 2 cu probleme foarte mari, dar care văd că au luat licența și asta mă face să cred că s-a trecut foarte ușor peste dosarul nostru”, a spus Alexa.

  • Degeaba clubul este acum cu banii la zi dacă la termenul limită cerut de Administrația de Licențiere erau datorii. Pe acel termen s-a judecat acordarea certificării, nu pe cel actual. De altfel, acest club apărut în vara anului 2021, când a cesionat locul în Liga 2 al nou-promovatei Corona Brașov, a avut încontinuu litigii și probleme financiare, de exemplu, de curând ridicându-i-se de către FIFA interdicția la transferuri.

Progresul Spartac sau FC Brașov în prima etapă? ”Credeți-mă, chiar nu știu absolut nimic”

FRF trebuie să decidă cine va începe sezonul în Liga 2, ținând cont că prima etapă are loc la data de 5 august: FC Brașov sau Progresul Spartac? Sau să amâne jocul până când TAS ia decizia.

”Credeți-mă, chiar nu știu absolut nimic. Indiferent dacă luăm licența acum sau peste două săptămâni, important este să rămânem în Liga 2 și eu spun că merităm! S-au mai întâmplat cazuri în care o echipă a intrat în campionat după două-trei săptămâni. Pentru noi este vital să luăm licența pentru ca acest club să nu moară. Ar fi păcat, pentru că a fost aprobat un buget de finanțare. Sunt echipe în Liga 2 care nu au contracte de jucători profesioniști doar ca să nu plătească fotbaliștii pe contracte de muncă și i-au licența!”, a mai spus antrenorul echipei FC Brașov.

În tot programul Ligii 2 de pe site-ul FRF apare Progresul Spartac, echipă care îi ia locul Brașovului dacă nu obține certificarea la TAS. Explicația este că FRF merge în acest moment pe mâna Administrației de Licențiere a FRF, care nu a acordat certificarea trupei lui Dan Alexa.

Victorie la limită cu Olimpic Cetate Râșnov pentru FC Brașov

Altfel, FC Brașov continuă pregătirea noului sezon de Liga 2 și a câștigat amicalul disputat vineri, pe stadionul Tineretului, cu trupa din Liga 3 Olimpic Cetate Râșnov, cu scorul de 2-1 (1-1).

Golurile victoriei echipei lui Alexa au fost marcate de Franck Tchassem (20) și Alexandru Tudor Saim (52), iar pentru râșnoveni a punctat Raul Drugă, care a transformat un penalty obținut de Nicoloiu (43).

În meciul cu Cetate, Alexa a mizat pe o formulă inedită, cu mulți jucători tineri, dar a și testat câțiva nou-veniți, atacanții Sergiu Șerban (ex – Sepsi OSK 2) și camerunezul Franck Tchassem (Viitorul Dăești) și mijlocașul Nicolas Antone (Kids Tâmpa).

FC Brașov a controlat jocul preț de 70 de minute, iar Tchassem și Tudor Saim au marcat din pasele lui Burlacu. Râșnovenii au egalat înainte de pauză prin Raul Drugă și pe finalul jocului au pus probleme și au ratat două ocazii mari de egalare.

  • Echipa antrenată de Dan Alexa a mai înregistrat următoarele rezultate în amicale: 1-1 cu Farul și 0-0 Poli Iași, fiecare joc având câte 45 de minute, 12-0 cu Inter Cristian (Liga 4 Brașov), 1-3 cu CFR Cluj, 5-1 cu Olimpic Zărnești (Liga 3), 3-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite (Liga 3), 1-1 cu ACSM Ceahlăul, 1-1 cu Unirea Slobozia și 2-1 pe AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3).

Următorul test este programat sâmbătă, de la ora 11:00, cu Sepsi OSK 2.

FC Brașov: Anca-Trip (Mutu 46) – Burlacu, Vasu, Adamcsik – Lascu, Rz. Iorga (Antone 63), Vas. Constantin, Saim Tudor (Moga 63), Țică – Tchassem (M. Popescu 53), Sg. Șerban (Mihăilă 46)
Antrenor: Dan Alexa

Olimpic Cetate Râșnov: Iszak – Leonte, David, S. Marin – Rusu, Niculoiu, Drugă, Ciopo, Voicu – Ghiță, Roșu
Au mai intrat: Chiriac – Moșoiu, Alupoaie, Dr. Sandu, C. Ivan, Toderascu, Galaju
Antrenor: Petre Lucian

Concluziile lui Dan Alexa după amicalul FC Brașov – Olimpic Cetate Râșnov:

https://www.youtube.com/watch?v=O-2pZn9_lSY

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-tas-liga-2-si-frf-19278277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-si-a-marit-numarul-achizitiilor-cu-doi-jucatori-straini-dar-nu-straini-de-fotbalul-romanesc-testul-cu-csm-alexandria-castigat-de-trupa-lui-eusebiu-tudor-19278218

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-in-liga-2-sau-3-19278058

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-precizeaza-ca-fc-brasov-mai-are-o-cale-de-atac-19277093

Adi MARICA 29 Jul. 2023, 01:28 Liga 2
Pe aceeași temă