FC Brașov a dat o căruță de goluri în primul amical de 90 de minute jucat în această vară. Dan Alexa, disperat să nu-l piardă pe Dan Spătaru: ”Este una dintre condițiile să continuăm împreună”

Adi MARICA 01 Jul. 2023, 15:30 Liga 2

FC Brașov a câștigat cu scorul de 12-0 (8-0) meciul amical disputat, astăzi, 1 iulie, pe stadionul Tineretului, cu Inter Cristian.

Elevii lui Dan Alexa au făcut un antrenament reușit în fața echipei din Liga 4 Brașov, care este și câștigătoarea fazei județene a Cupei României. ”Am făcut doar un antrenament în această săptămână și am avut și multe absențe pentru acest joc”, a spus Ioan Dobran, antrenorul echipei Inter Cristian.

Dan Spătaru și Ștefan Blănaru au fost jucătorii primei reprize, primul cu o dublă și o pasă de gol, iar atacantul a reușit să înscrie de trei ori. La pauză a fost 8-0, iar în partea secundă, deși Alexa a schimbat masiv, jucătorii divizionarei secunde au mai marcat de patru ori.

Dan Alexa, în stand- by: ”Este o problemă cu acest vid în conducerea clubului”

Dan Alexa așteaptă acum ca lucrurile să intre în normal la club, după despărțirea de președintele Marin Mitran, iar majoritatea angajaților au încheiat contractele vineri, 30 iunie.

”Aștept cât mai repede să putem aduce jucători. Este o problemă cu acest vid în conducerea clubului, este clar că trebuie o reorganizare, iar timpul trece acum în defavoarea noastră. Am avut acea interdicție de a face transferuri, am înțeles că s-a plătit și acum așteptăm ca lucrurile să reintre pe un făgaș normal. Față de vara trecută avem avantajul că avem un grup de 13-14 jucători. Nu avem nevoie de foarte mulți jucători, dar sunt trei-patru pe care îi doresc mult. Echipa a crescut și eu sunt convins că putem avea un cuvânt de spus în acest sezon. Toată lumea de aici își dorește o promovare a Brașovului, dar trebuie să ne mișcăm mai repede pentru că sunt echipe care s-au întărit. Șansa noastră este că jucătorii pe care îi doresc nu au semnat”, a spus Alexa.

Referitor la amicalul cu Inter Cristian, Alexa a fost surprins de ritmul elevilor săi, ”prea mare pentru această perioadă a pregătirilor”. ”Sunt mulțumit pentru că am tratat jocul serios, am avut ritm, poate chiar prea mare ritmul pentru această perioadă a pregătirlor. Mă bucur că nu avem jucători accidentați. Din jucătorii noi care au evoluat azi, Țică și Cărăruș mi-au plăcut. Mă bucur că am avut șansa să jucăm cu Farul, cu Poli Iași, urmează CFR Cluj, echipe care ne sunt superioare”, a spus Dan Alexa.

  • Dan Spătaru (1, 6), Ștefan Blănaru (12, 40, 42), Daniel Dumbravă (14, 49), Andrei Lascu (31), Ivan Fustar (37, 47), Vasile Constantin (52 – penalty) și Denis Cunțan (67) au înscris pentru FC Brașov în amicalul cu Inter Cristian.

Alexa ”trage” de Dan Spătaru

În amicalul cu Inter Cristian a jucat și mijlocașul Dan Spătaru, unul dintre jucătorii în care Alexa crede foarte mult. Împrumutul lui Spătaru la FC Brașov a expirat, iar clubul brașovean nu a avut bani să achite clauza de 100.000 de euro. Jucătorul este deținut în coproprietate de Kids Tâmpa (70 la sută) și ACS Steagul Roșu Brașov, club care l-a format (30 la sută).

FC Brașov îl putea transfera definitiv dacă achita minimum 100.000 de euro celor două cluburi brașovene până la 1 iulie 2023! Puștiul brașovean a atras atenția încă din iarnă unor cluburi ca Dinamo și Rapid, iar în această vară a intrat și în atenția lui Gică Hagi la Farul.

Alexa speră ca jucătorul să fie împrumutat încă un sezon la Brașov și mizează pe ajutorul celor două cluburi brașovene. ”Dan Spătaru este una dintre condițiile să continuăm împreună. Dan este un jucător talentat, care a crescut mult și care are oferte clare de la Liga 1. Eu sper ca și cei de la Kids Tâmpa și ACS Steagul Roșu să fie brașoveni, așa cum au mai fost, și să ne ajute”, a spus Alexa.

FC Brașov l-a pierdut deja pe Eduard Lambrinoc, ajuns la FC Voluntari.

FC Brașov: Micu (Mutu 46, A. Popa 80) – M. Burlacu, Fustar, Vasu (Tud. Oltean 46), Dumbravă – Sorsa, R. Lazăr (Diogo Izata 46), Vas. Constantin, Spătaru (Țica 46) – Lascu, Blănaru. Din minutul 60 au mai jucat: Cunțan (ex CSU Alba Iulia), Daniel Corniciuc (atacant, 19 ani, FCSB 2), Marco Popescu, Alexandru Toderașcu (ambii juniori FC Brașov), Ion Cărăruș (ex Șelimbăr), iar din mintul 67 a intrat și Teodor Amihăesei (ex. Ceahlăul).

Inter Cristian: F.Țintea – M. Avarvarei, Afrăsinei, Vl. Avarvarei, Stolz – Gunea, Dobran, Manole, Mușetescu – Iordache, Feraru. Au mai jucat: Lazăr – Panaite, Sima, Virlan.

Arbitri: Robert Ciorbea – Felix Butcaru și Dan Puiu.

Concluziile lui Dan Alexa și Ștefan Blănaru după amicalul FC Brașov – Inter Cristian 12-0:

https://www.youtube.com/watch?v=LbNta8pI3Vo

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-mutari-la-fc-brasov-diallo-a-plecat-iar-la-antrenamente-a-ajuns-un-mijlocas-fost-la-selimbar-au-ajuns-la-final-si-discutiile-cu-diogo-izata-19276500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-a-castigat-licitatia-cu-steaua-si-concordia-pentru-golgheterul-brasovului-cati-bani-va-incasa-milcho-angelov-si-alte-doua-achizitii-perfectate-de-pitesteni-19276459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-lambrinoc-pleaca-de-la-fc-brasov-a-semnat-cu-un-club-din-prima-liga-exclusiv-19276434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-dupa-plecarea-lui-marin-mitran-de-la-fc-brasov-sunt-oameni-competenti-si-in-brasov-sa-ocupe-acest-post-de-conducere-antrenorul-asteapta-numirea-unui-presedinte-pentru-re-19276349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/altul-la-rand-marin-mitran-a-rezistat-doar-un-an-ca-presedinte-la-fc-brasov-am-dorit-sa-ma-intalnesc-cu-primarul-am-discutat-ne-am-strans-mana-si-asta-a-fost-tot-unde-va-ajunge-19276305

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-a-stabilit-grupele-si-meciurile-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-finalele-nu-se-mai-joaca-pe-teren-neutru-19276406

Adi MARICA 01 Jul. 2023, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă