FC Brașov, egal in extremis în amicalul cu Unirea Slobozia. Dan Alexa, despre speranțele de la TAS pentru obținerea dreptului de a continua în Liga 2

Adi MARICA 19 Jul. 2023, 17:00 Liga 2

FC Brașov a terminat la egalitate amicalul disputat astăzi, 19 iulie, pe stadionul Tineretului, cu colega de campionat Unirea Slobozia, scor 1-1 (0-0).

Echipa antrenată de Adrian Mihalcea a deschis scorul în minutul 59 cu golul lui Cosmin Atanase, iar cea condusă de Dan Alexa a egalat la ultima fază a jocului, cu reușita lui Mihai Ene.

Egal în amicalul dintre FC Brașov și Unirea Slobozia

Meciul a avut ritm încă din start, iar Afalna i-a dat primele emoții lui Micu încă din minutul 2, cu un șut bun de la marginea careului. Echipa brașoveană a reacționat imediat, dar Lascu și Blănaru nu au găsit spațiul porții lui Rusu după centrări venite din bandă de la Vasu și Fustar. Până la finalul primei reprize, Lascu, respectiv Toma au avut ocazii bune de a înscrie, dar Rusu și Micu au reușit să respingă.

În debutul părții secunde, Cosmin Atanase a reușit să marcheze cu un șut din mijlocul careului, după o gafă a lui Dandea. Imediat Lascu a mai ratat o ocazie, după o centrare a lui Dumbravă, după care jocul a scăzut mult în intensitate pe fondul numeroaselor schimbări făcute de cei doi antrenori.

Trupa lui Alexa a reușit egalarea la ultima fază a meciului, cu golul lui Mihai Ene, după o centrare perfectă a lui Burlacu.

  • Următorul meci de pregătire al FC Brașov este programat sâmbătă cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3). Ialomițenii își vor încheia cantonamentul și vor mai juca apoi un amical cu Metalul Buzău (Liga 3).

FC Brașov: Micu (Anca-Trip 60, Mutu 77) – Fustar (Burlacu 61), Dandea (Oltean 61), Vasu (Perju 46) – Sorsa (Ed. Moga 88), R. Lazăr (Mih. Ene 68), Izata (Vas. Constantin 57), Rz. Iorga (C. Ionică 80), Dumbravă (Țică 77, M. Popescu 88) – Lascu (Mihăilă 77), Blănaru (Lupuleț 57).

Unirea Slobozia: D. Rusu – Dorobanţu, Gab. Lazăr, I. Dinu, C-tin. Toma – Coadă, Șt. Pacionel – Atanase, Melniciuc, Bîrnoi – Afalna. Din debutul părții secunde au mai jucat Aioanei, Ibrian, Mih. Șandru, Ekollo, Vlăsceanu și Cojocari, iar pe finalul meciului Adrian Mihalcea a rulat tot lotul avut la dispoziție.

Dan Alexa, mulțumit de primele 60 de minute

Dan Alexa, antrenorul FC Brașov, s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale în primele 60 de minute. ”Chiar nu contează rezultatul din acest joc. În ultimele 30 de minute am folosit și noi, și cei de la Slobozia, mai mulți jucători aflați în probe. Etalon pentru noi sunt primele 60 de minute, atunci când am avut ritm și am arătat bine în multe momente. Sunt mulțumit de acest amical în care am întâlnit o echipă care trage la promovare. Golul primit a fost un cadou, Dandea a greșit, dar se vedea că e obosit. Dandea a venit foarte târziu, este un câștig pentru noi și chiar și-a arătat clasa atât timp cât a fost proaspăt. Trebuie să ne întărim în atac, acolo suferim. Nu putem sta doar în Blănaru, iar Lascu pe acest post e o improvizație”, a spus Alexa.

În acest joc, Dan Alexa i-a testat pe Mihai Ene (24 de ani, Ripensia Timișoara) și Cosmin Ionică (30 de ani, Cetatea Turnu Măgurele), dar și pe puștiul Eduard Moga (Viitorul Cluj). În lotul brașovenilor din cantonamentul de la Cheile Grădiștei se mai află portarul Iulian Anca Trip, Bebeto Lupuleț sau Andrei Mihăilă.

 

Alexa așteaptă verdictul de la TAS. Undă verde de la FIFA pentru transferuri

Dan Alexa a vorbit și despre marea problemă a echipei sale, lipsa certificării pentru a participa în noul sezon de Liga 2. Clubul a contestat decizia FRF la TAS și așteaptă verdictul.

”Informații nu prea avem, știu doar că s-a depus dosarul, s-a plătit taxa și acum așteptăm un verdict pozitiv. Îmi este greu de crezut că nu vom lua licența atunci când datoriile sunt zero! Eu știu că licența pentru asta este, să nu ai datorii la jucători, la angajați, la finanțe… Asta este sperența mea. Important este ca noi să luăm licența și apoi ne mai putem gândi să mai aducem jucători în atac”, a declarat Alexa.

Altfel, FC Brașov are parte și de vești bune, după nenumăratele probleme din cadrul clubului. Conform surselor Liga2.ro, interdicția pentru transferuri dictată de FIFA după litigiile cu Adis Hodzic, Zakaria El Azzouzi și Marko Tesija a fost ridicată. Totul depinde acum doar de decizia TAS, dacă echipa va participa în noul sezon de Liga 2, altfel vine prăpădul.

 

Rezultatele înregistrate de FC Brașov și CSM Unirea Slobozia în alte amicale

Înaintea partidei cu Unirea Slobozia, FC Brașov a mai jucat câteva meciuri de pregătire. A început cu două ”jocuri” a câte 45 de minute în triunghiularul de la Ghimbav, cu Farul (1-1) și Poli Iași (0-0), apoi s-a impus cu 12-0 în fața celor de la Inter Cristian (Liga 4 Brașov), a pierdut cu 3-1 cu CFR Cluj, a câștigat cu 5-1 cu Olimpic Zărnești (Liga 3), s-a impus cu 3-0 în fața celor de la ACS Muscelul Câmpulung Elite (Liga 3) și a terminat la egalitate, scor 1-1, cu ACSM Ceahlăul.

De partea cealaltă, Unirea Slobozia a început seria amicalelor din această vară cu două victorii la scor, 11-0 cu SFC Urziceni (Liga 4) și 7-1 cu Abatorul Slobozia (Liga 4). Trupa lui Mihalcea a câștigat cu 1-0 amicalul cu Chindia Târgoviște. În stagiul de la Tărlungeni, a jucat trei amicale, cu Olimpic Zărnești (scor 4-1), Metaloglobus (scor 2-0) și FC Brașov (1-1).

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-doua-noi-achizitii-19277522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-despre-situatia-de-la-fc-brasov-sunt-surprins-19277279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-remiza-cu-csm-ceahlaul-19277269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-sansa-pentru-fc-brasov-la-tas-19277111

Adi MARICA 19 Jul. 2023, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă