FC Brașov a cedat la două goluri diferență în amicalul cu CFR Cluj. Dan Alexa: ”Era clar că o să suferim, dar am arătat bine în multe momente”

Adi MARICA 04 Jul. 2023, 23:23 Liga 2

FC Brașov a pierdut amicalul disputat marți, pe stadionul Tineretului, cu CFR Cluj, la scorul de 1-3 (1-2). Prima repriză a fost controlată autoritar de fosta campioană a României, iar Jefte Betancor și Philip Otele au fost de neoprit de fundașii lui Dan Alexa.

Două goluri în patru minute pentru CFR în amicalul de la Brașov!

Timorați în startul jocului, jucătorii echipei brașovene s-au văzut conduși rapid cu 2-0. Mai întâi, Jefte Betancor a transformat un penalty acordat pentru un fault al lui Burlacu la Ajeti (9). Philip Otele, servit ideal de Betancor, a dus scorul la 2-0 în minutul 13, după o gafă în defensiva brașoveană. Betancor a mai ratat o ocazie la poarta lui Micu, dar Fustar a respins din fața porții.

Replica brașovenilor a fost apatica, doar Diego Izata si Dan Spătaru au încercat poarta lui Stuffet, însă fără efect. Chiar înainte de pauză, Lascu a reușit să reducă din diferență, după o centrare a lui Olteanu în fața porții pentru Blănaru, iar din respingere atacantul brașovean a înscris cu un șut plasat din 6-7 metri. În debutul părții secunde, jocul a scăzut mult în intensitate. Brașovenii au ratat o dublă ocazie de a egala în minutul 64, atunci când Lazăr si Dumbravă nu l-au putut învinge pe Sava.

Pe final, același Dumbravă a mai ratat o ocazie mare de a egala, dar nu a găsit spațiul porții lui Sava din câțiva metri.

Sergiu Buș, gol la prima atingere a balonului

Finalul jocului le-a aparținut oaspeților. Mai întâi, Yuri a reluat acrobatic din 8 metri, iar după un corner Sergiu Buș a reușit să înscrie pentru 3-1 la prima atingere a balonului.

Buș a fost asaltat de coechipieri, chiar și cei de pe bancă intrând pe teren să-l felicite pentru gol!

Următorul meci amical al brașovenilor este programat sâmbătă, de la ora 17.00, cu Olimpic Zărnești (L3).

Dan Alexa: ”Trebuie să ne întărim”

Antrenorul echipei FC Brașov, Dan Alexa, s-a declarat mulțumit de acest test cu CFR Cluj și consideră că jucătorii săi au arătat bine în multe momente ale jocului.

”A fost un amical tare în care am întâlnit o echipă superioară nouă din punct de vedere valoric, dar și ca pregătire. Am avut momente în care am suferit foarte mult, dar am avut și momente la care ne-a ridicat la nivelul lor și asta mă bucură. Suntem o echipă lipsită total de prospețime, am început meciul de la 0-1, apoi s-a făcut repede 0-2 și atunci fost greu mai ales împotriva unei echipe care are calitate cu jucători puternici în dueluri și era clar că o să suferim. Mă bucur că nu am cedat. Am arătat că avem calitate, iar pentru perioada în care ne aflăm am accelerat puțin cu jocurile cu adversari puternici. Sunt foarte mulțumit după testul asta și pot spune că am arătat bine în multe momente împotriva unei echipe de top”, a spus Alexa.

Acesta cere cu insistență câteva transferuri. ”Trebuie să aducem jucători și deja este foarte târziu. Mâine vom avea o discuție la club, pentru că e clar că trebuie să ne întărim cât mai repede. Avem 14-15 jucători buni care pot face nivelului Ligii a 2-a, doar că nu e de ajuns. Trebuie să ne mișcăm rapid pentru că timpul ne presează”, a mai spus Alexa.

Referitor la Dan Spătaru, Alexa a recunoscut că jucătorul are o ofertă concretă din Liga 1 (n.r. Farul lui Gică Hagi): ”Dan Spătaru are o ofertă concretă din Liga 1, vom vedea ce va fi. Cred că pentru el, încă un sezon sau măcar încă șase luni la Brașov l-ar ajuta mult.”

FC Brașov: Micu (Mutu 65) – Burlacu, Fustar (Cărăruș 54), Oltean (Vasu 73) – Sorsa (Toderascu 90), Spătaru (Țică 73), Lazăr (D. Nemtanu 65), Izata (Vas. Constantin 65), Dumbravă (M. Popescu 90) – Lascu (Cunțan 78), Blănaru (Iorga 65)
Antrenor: Dan Alexa

CFR Cluj: Scuffet (Sava 46) – Boben (Balan 66), Ajeti (Yuri 46), Burcă (Krasniqi 54) – Peteleu (Silaghi 66), Filip (Fică 46), Muhar (Ricky 46), Cvek (Gondiu 81, Buș 89), Camora (
Țîru 46) – Betancor (Lucaci 81), Otele (Mustapha 66)
Antrenor: Andrea Mandorlini

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-lambrinoc-a-fost-prezentat-oficial-de-fc-voluntari-prima-reactie-a-jucatorului-plecat-de-la-fc-brasov-19276754

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-acord-pentru-primul-transfer-al-verii-a-batut-palma-cu-un-jucator-de-la-unirea-slobozia-dan-alexa-are-la-antrenamente-si-un-tanar-intors-de-la-farul-19276715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-tras-primele-concluzii-privind-lupta-pentru-promovare-in-noul-sezon-cele-trei-cluburi-pe-care-le-vede-pe-podium-au-bugete-mult-peste-nivelul-ligii-2-19276671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-costa-sa-te-lupti-la-promovare-in-liga-2-19276633

Adi MARICA 04 Jul. 2023, 23:23 Liga 2
Pe aceeași temă