Debusolați și apatici! Dan Alexa și-a băgat jucătorii în ședință după ce au pierdut amicalul cu Sepsi OSK 2

Adi MARICA 29 Jul. 2023, 16:16 Liga 2

FC Brașov a pierdut amicalul disputat sâmbătă, 29 iulie, pe stadionul Tineretului, cu echipa din Liga 3 Sepsi OSK 2, scor 1-3 (0-2), după o prestație jalnică a elevilor lui Dan Alexa.

FC Brașov a pierdut amicalul cu Sepsi OSK 2

Cei de la Sepsi 2, posibili adversari ai FC Brașov în noul sezon, dacă actuala divizionară secundă nu va avea succes la TAS privind certificarea pentru Liga 2 și apoi nu se va desființa, au reușit să deschidă scorul în debutul jocului, atunci când Mitu a profitat de o gafă a lui Sorsa și l-a învins pe Micu (6).

Imediat, Blănaru a ratat singur cu Rajmund Niczuly. Pe finalul reprizei, Sorsa și Izata, respectiv Vlad Toma au ratat ocazii la cele două porți. La ultima fază a primei reprize, Vlad Toma a majorat scorul, după o nouă gafă a defensivei brașovene.

Băgați în ședință la pauză de Alexa, jucătorii echipei brașovene au reușit în partea secundă doar să reducă din diferență prin testatul Franck Tchassem, servit de Oltean. Cu o jumătatea de oră înainte de final, Dan Spătaru a acuzat o accidentare după un duel cu un adversar. Spătaru a primit îngrijiri medicale pe teren și a fost înlocuit imediat. ”A acuzat o lovitură dură în tibie, dar nu este ceva grav”, au spus oficialii brașoveni.

Pe finalul jocului, covăsnenii s-au desprins cu golul lui Rareș Crantea cu un șut plasat de la marginea careului.

Dan Alexa: ”Jucătorii trebuie să înțeleagă…”

La finalul jocului, Dan Alexa a avut un mesaj ferm către jucători. Majoritatea fotbaliștilor se gândesc doar la ce variante de echipe au pentru a-și continua cariera, în situația în care FC Brașov nu va primi la TAS certificarea pentru Liga 2.

”Am arătat rău din toate punctele de vedere. Am avut și o discuție cu jucătorii, eu încerc să îi înțeleg, dar ei au un contract, sunt plătiți la zi. Ei trebuie să înțeleagă că viața merge înainte și trebuie să-ți facă meseria până la capăt. Încerc să le găsesc scuze, dar astăzi am arătat rău din toate punctele de vedere, atât fizic, cât și mental”, a declarat Alexa.

Ștefan Blănaru, înlocuit după doar 24 de minute!

Un semn că tensiunea din cadrul lotului este mare după evenimentele din ultima perioadă a fost și izbucnirea lui Ștefan Blănaru, schimbat încă din minutul 24 cu Franck Tchassem.

”Blănaru a ratat, am avut o discuție cu el și vom vedea zilele următoare ce vom face”, a comentat Alexa.

FC Brașov: Micu – Fustar (Rz. Iorga 21, Antone 61), Dandea, Tud. Oltean – Sorsa, Spătaru (Mihăilă 61, Țurcan 87), R. Lazăr, Diogo Izata, Vl. Marica, Șt. Blănaru (Tchassem 24), Sr. Șerban (M. Popescu 46, Ed. Moga 64)
Antrenor: Dan Alexa

Sepsi OSK 2: R. Niczuly – Mitu, Folea, Moroșanu, P. Popa – Iliescu, Ius. Grigore, Stanislav, Kocsis – Vl. Toma, Feher. După pauză au intrat și restul jucătorilor din lot.
Antrenor: Valentin Suciu

Al doilea eșec în amicalele verii. FC Brașov încă nu știe dacă va continua în Liga 2

Echipa antrenată de Dan Alexa a înregistrat următoarele rezultate în amicale: 1-1 cu Farul și 0-0 Poli Iași, fiecare joc având câte 45 de minute, 12-0 cu Inter Cristian (Liga 4 Brașov), 1-3 cu CFR Cluj, 5-1 cu Olimpic Zărnești (Liga 3), 3-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite (Liga 3), 1-1 cu ACSM Ceahlăul, 1-1 cu Unirea Slobozia, 2-1 pe AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3), 2-1 cu Olimpic Cetate Râșnov (Liga 3) și 1-3 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (Liga 3).

Eșecul cu Sepsi OSK 2 a fost al doilea în cele 11 amicale disputate în această perioadă de pregătire de vară.

FC Brașov nu știe dacă va începe noul sezon de Liga 2, în acest moment neavând certificarea, motiv pentru care s-a adresat către TAS, iar zilele trecute a recuzat arbitrul, astfel că decizia se amână. Ieri, clubul a ieșit cu un comunicat în care a atacat Administrația de licențiere a FRF, semn că optimismul în ceea ce privește vertictul de la TAS începe să dispară.

Dacă nu va fi continua în Liga 2, FC Brașov ar trebui să joace în Liga 3, însă în această situație rămâne fără bugetul aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Brașov și are mari șanse să se desființeze după doar doi ani de existență.

În locul său în Liga 2 va participa Progresul Spartac, care în acest moment este programată să joace sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu CSC Dumbrăvița.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-atac-asupra-administratiei-de-licentiere-a-frf-19278335

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-tas-liga-2-si-frf-19278277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-in-liga-2-sau-3-19278058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turcul-a-revenit-la-fc-brasov-iar-doi-tineri-jucatori-l-au-convins-pe-dan-alexa-si-au-semnat-cu-echipa-19278011

Adi MARICA 29 Jul. 2023, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă