FC Brașov, victorie la limită în testul cu AFC Odorheiu Secuiesc. Dan Alexa: ”Suntem puțin în urmă, dar măcar să luăm licența și să putem juca în Liga 2”

Adi MARICA 23 Jul. 2023, 14:10 Liga 2
FC Brașov, victorie la limită în testul cu AFC Odorheiu Secuiesc. Dan Alexa: ”Suntem puțin în urmă, dar măcar să luăm licența și să putem juca în Liga 2”

FC Brașov a câștigat cu scorul de 2-1 (1-0) amicalul disputat sâmbătă, pe stadionul Tineretului, cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3).

Golurile victoriei echipei antrenate de Dan Alexa au fost marcate de Tudor Oltean (20) și Bebeto Lupuleț (61), iar pentru harghiteni a înscris Tamas Hadnagy în minutul 89.

FC Brașov a dominat jocul, a marcat de două ori și a mai avut câteva ocazii prin Dan Spătaru și Ștefan Blănaru.

AFC Odorheiu Secuiesc s-a ținut bine pe Tineretului în amicalul cu FC Brașov

Harghitenii, antrenați de brașoveanul Lucian Nicolau, au dat o replică bună divizionarei secunde, echipa fiind bine pregătită fizic și destul de organizată pentru nivelul Ligii a 3-a, lucru remarcat și de Dan Alexa.

”Am încheiat cantonamentul cu un meci bun, cu un ritm bun, dar pentru noi a fost vârful de oboseală pentru că am încărcat foarte mult în această săptămână. Țin să-i felicit pe cei de la Odorheiu Secuiesc, o echipă foarte agresivă, cu un ritm bun de joc”, a spus Alexa.

Toate speranțele brașovenilor sunt la TAS

Antrenorul echipei FC Brașov așteaptă cu sufletul la gură verdictul TAS pentru obținerea certificării pentru Liga 2. ”Suntem cu gândul la rezultatul de la TAS, îmi doresc din tot sufletul să luăm licența și apoi să mai putem transfera unul-doi jucători mai ales în zona de atac. Orice discuții am avut cu jucători pe care i-am dorit au fost sistate, pentru că ei vor să vadă dacă luăm sau nu licența. Suntem puțin în urmă, dar măcar să luăm licența și să putem juca în Liga 2. Mai căutăm un adversar pentru finalul săptămânii viitoare, aș dori o echipă de Liga 2 pentru că intrăm în line dreaptă cu pregătirile”, a spus Alexa.

Întrebat ce simte legat de verdictul TAS, Alexa a răspuns răspicat: ”Luăm licența!”. Din informațiile Liga2.ro, dacă nu va obține certificarea pentru Liga 2, FC Brașov nu va continua în Liga 3 și se va desființa.

Marco Popescu, urmărit de selecționereul Nicoale Grigore

La meciul de la Brașov a asistat și Nicolae Grigore, noul selecționer al naționalei U16 a României. În vizorul lui Grigore este puștiul Marco Popescu (15 ani), atacant care a făcut toată pregătireade vară cu echipa de seniori de la FC Brașov.

FC Brașov: Micu (Mutu 60, Anca-Trip 77) – Fustar (M. Popescu 71), Dandea (Țica 71), Perju (Vasu 46) – Sorsa (Blănaru 46), Spătaru (Vl. Marica 64), R. Lazăr (Vas. Constantin 58), Izata (Rz. Iorga 58), Tud. Oltean (Mihăilă 58) – Lascu (Mih. Ene 64), Lupuleț (Moga 71)
Antrenor: Dan Alexa

AFC Odorheiu Secuiesc: Vlasa – Marucza, Kovacs, Cîrstian, Tordai – Lazăr, Bujdosso – R. Matei, Sebestien, A. Barna – Becze
Au mai intrat: Fabian – Szakacs, Hadnagy, Farkas, Imets, Rigo Dani Eder
Antrenor: Lucian Nicolau

FC Brașov, 4 victorii, 4 egaluri și o înfrângere în amicale

De la reluarea pregătirilor, echipa antrenată de Dan Alexa a jucat nouă meciuri de pregătire. A început cu două ”jocuri” a câte 45 de minute în triunghiularul de la Ghimbav, cu Farul (1-1) și Poli Iași (0-0), apoi s-a impus cu 12-0 în fața celor de la Inter Cristian (Liga 4 Brașov), a pierdut cu 1-3 cu CFR Cluj, a câștigat cu 5-1 cu Olimpic Zărnești (Liga 3), s-a impus cu 3-0 în fața celor de la ACS Muscelul Câmpulung Elite (Liga 3) și a terminat la egalitate cu ACSM Ceahlăul (scor 1-1) și Unirea Slobozia (scor 1-1) și a învins cu 2-1 pe AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3).

De cealaltă parte, AFC Odorheiu Secuiesc a jucat două amicale, ambele pierdute la limită, 0-1 cu FK Miercurea Ciuc U18 și 1-2 cu FC Brașov. Următorul meci de pregătire este programat sâmbăta viitoare, în deplasare, cu FK Miercurea Ciuc.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-cantonament-pentru-fc-brasov-19277746

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-unirea-slobozia-egale-in-amical-19277568

Adi MARICA 23 Jul. 2023, 14:10 Liga 2
Pe aceeași temă