Farul a început pregătirea fără noutăți în lot. Ianis Zicu a avut 22 de jucători la dispoziție la primul antrenament condus în 2021

Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 19:15 Liga 2

Farul a sunat adunarea în 2021 în dimineața zilei de luni, 11 ianuarie, când o parte dintre jucători au mers să facă vizita medicală. Restul componenților lotului vor ajunge marți la testare.

Tot luni, pe o ploaie densă, a avut loc și primul antrenament din acest an, Ianis Zicu având la dispoziție la baza sportivă din strada Primăverii din Constanța 22 de jucători, noutățile fiind lăsate pentru zilele următoare.

”Băieții noștri s-au întors din vacanță cu bateriile încărcate și sunt încrezători că vor trece cu bine peste perioada dură a pregătirilor și vor îndeplini obiectivul fixat pentru sezonul regular, calificarea în play-off-ul Ligii a 2-a.

În această săptămână, echipa noastră se va pregăti la baza sportivă din strada Primăverii, alternând antrenamentele de pe teren cu cele din sala de forță”, a anunțat Farul pe site-ul oficial.

22 de jucători sub comanda lui Ianis Zicu la primul antrenament al Farului în 2021

Ianis Zicu a avut la dispoziție următorii jucători: Cosmin Dur-Bozoancă, Sebastian Agachi, Ștefan Fara – Robert Băjan, Marius Leca, Ionuț Ursu, Paul Antoche, Viorel Lică, Dan Panait, Iulian Carabela – Antonio Cruceru, Ion Cărăruș, Răzvan Greu, Florin Bălan, Robert Silaghi, Cosmin Bîrnoi, Alexandru Stoica, Denis Hordouan, Darius Ciolacu, Ionuț Pelivan – Simon Măzărache și Andrei Banyoi.

Paul Antoche: ”Urmează o perioadă în care trebuie să ne sacrificăm, pentru a putea fi la nivel maxim când vor începe meciurile”

Despre revenirea la antrenamente și ceea ce urmează pentru Farul au vorbit doi jucători, căpitanul Paul Antoche, desemnat de suporteri drept cel mai bun jucător al ”marinarilor” în prima parte a campionatului, și Dan Panait.

”Mă simt bine că am revenit la pregătire. A fost o vacanță de o lună, zic eu suficient. Trebuie să ne apucăm de treabă, pentru că peste patru săptămâni și două zile ne așteaptă meciul de Cupă și vrem să fim bine pregătiți. Putem să picăm din nou cu o echipă din Liga 1 și vrem să arătăm ceea ce am arătat și în meciul cu Clinceni. Urmează o perioadă de acumulări, în care nu avem ce face, trebuie să ne sacrificăm, pentru a putea fi la nivel maxim când vor începe meciurile. Știm cu toții că este o perioadă grea, ați văzut și ce vreme este afară. Se anunță ninsori, chiar și aici, la Constanța, unde nu prea ninge. Trebuie să ne adaptăm și la condițiile meteorologice și să ne facem treaba, indiferent de cum este vremea sau terenul. Mai sunt șase etape, noi mai avem însă cinci meciuri. Trebuie să le tratăm ca pe cinci finale, pentru că, după ultimele două meciuri, în care, din păcate, nu am reușit să luăm niciun punct, situația s-a îngreunat. Nu pot să zic că este foarte dificil, dar, cu siguranță, va fi mai greu. Și atunci, trebuie să dăm maximum pentru a câștiga cât mai multe puncte și a prinde play-off-ul. Clasarea în primele șase la finalul sezonului regular este un obiectiv declarat încă de la începutul campionatului și sperăm să-l îndeplinim. Apoi, după ce se va trage linie și sperăm să fim acolo, vom vedea cum vom aborda play-off-ul”, a declarat mijlocașul Paul Antoche (28 de ani), care a evoluat în 13 meciuri în prima parte a sezonului.

Dan Panait: ”Va fi o luptă foarte grea pentru un loc în play-off”

”Sunt bine, refăcut total din toate punctele de vedere, și proaspăt pentru pregătire. Suntem obișnuiți cu această perioadă mai dură și nu mai este o problemă pentru noi. Va fi o luptă foarte grea pentru un loc în play-off, așa cum a fost și în prima parte a sezonului. Punctajul este foarte strâns și este normal ca toate echipele să-și dorească să prindă unul dintre primele șase locuri. Ținta noastră este play-off-ul, nu avem altceva în gând. Cele mai importante sunt întotdeauna primele meciuri. Trebuie să începi bine, ca să ai speranță. Dacă nu, ești obligat să câștigi toate meciurile care rămân. Ar fi bine să începem cu o victorie”, a spus fundașul Dan Panait (23 de ani), folosit în 11 dintre meciurile disputate de Farul în acest sezon.

Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 19:15 Liga 2
Pe aceeași temă